Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starověká Čína. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci - jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů. Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice. Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne. Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Mí předkové mi posílají na pomoc ještěrku? - Draka! Ne ještěrku! Nemrskám jazykem." Pro mě v mládí se dělily Disneyovky na ty, co jsem viděl stokrát (Hercules, Tarzan, Pocahontas) a na ty které jsem neviděl nikdy. Legenda o Mulan patřila do té druhé kategorie. Upřímně říkám, že je škoda, že jsem zůstal pouze u několika Disneyovek a nekoukal na všechny. Mulan je totiž super. To co vždy Disney dříve uměl. Animace je nadčasová, hudebně je to krásné a hlavně je to vtipné. I když nemá Mulan tak výraznou hudbu jako třeba Tarzan nebo Pocahontas, tak i přesto je to krásné. (80 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vec ktorá ma baví aj po rokoch. Krásna rozprávka, vtipy výborné a hudba tiež. Skrátka jedna z tých klasík, ktoré by nemali mať žiadny hraný remake, pretože sú dobré tak ako sú. "Máš tu raňajky. Aha, ovsená kaša a rada ťa vidí". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka od Disneyho štúdia, kde stále vedeli ( a vedia ) miešať tie najlepšie filmové koktejly pre celú rodinu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejkrásnějších Disneyovek pozdějšího data výroby, které se dokonce povedlo přiblížit se bezchybnému Lvímu Královy. Legenda o Mulan má dokonce i něco navíc a to je vtipnost pro odrostlejší diváky. Cvrček a dráček jsou totiž naprosto ultimátní postavy, které dostanou snad kohokoliv do kolen. Když k tomu přičtu povedenou muziku, respekt k cizí kultuře a krásnou animaci, mám krásně povedené čtyři hvězdy. Let's go kick some Hunny buns! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála mileniálových animáků, které mi ještě chybí v seznamu. Jako vždy nezklame hezkou hudbou a zajímavou animací a spoustou humoru, o který se stará především Mušu v podání perfektního Eddieho Murphyho. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Škvělá pohádka, ikdyž s jednoduchým příběhem. Ale u takových to animáků mozek raději vždycky vypnu a koukam na to jako bych byl malý škvrně. Je škoda, jak je hrozně vidět na Disneyovských (a nejen těch) animácích ta "nutnost" vložit do snímku nejméně jednoho baviče, který vás donutí přidat filmu +1 hvězdičku :) . Je to tím větší škoda, když se podívám na nějaký film od Miyazakiho a vidím, jak nenásilně lze vložit do filmu vtipného společníka.....víc bych asi nevytknul, možná jen opět hudbu, jelikož bych si jí představoval více tradiční k oné kultůře. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Boli časy keď Disney vedel 2-D rozprávky...toto je jedna z tých najlepších. Zaujímavý príbeh, dobré pesničky, geniálny Eddie Murphy v roli dráčika, kde dabuje lepšie ako oslíka, no proste jedna výborná rozprávka určená aj pre tých dospelejších... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků mého dětství. Fantastický příběh, hudba, napětí, humor a celkově to má takové silné pohádkové kouzlo jaké se dnes už moc nevidí. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Nádherná, lehce netradiční, disneyovka. Písně jsou příjemné, exotické prostředí osvěžující, akce dynamická, vtipy opravdu vtipné, konec dojemný. Zkrátka není moc co vytknout. 90%. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem vždy měla za nejoblíbenější a nejlepší z Disny. Nebudu sem psát jak moc mám tohle ráda stačí jen napsat, že jsem měla Mulan na aktovce od první třídy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená z této fantastické pohádky. Námět, animace, postavy, hudba......paráda. Spousta vtipných hlášek a gagů, ale zároveň dojemný a napínavý příběh o jedné dívce, co změnila celou Čínu. Já se bavila a byla mile překvapena, takže nemám důvod dát méně než 5*. Scénka, kdy Mulan prohlásí: V životě už nechci vidět nahého muže a potom frrrr...houf nahých vojáků, mě velmi pobavila. A takových bylo více. Třeba taky když se proměnili vojáci v konkubíny a přitom zněla píseň Tak buď muž!:D Jak tady někteří tvrdí, že ten dráček byl zbytečný humorný prvek, já si nemyslím. Bez něj by to nebylo celé ono, chyběly by ty správné blbé kecy typu pár maličkostí si ti chlapi všimnou. A nebo spousta detailů, kdy ten největší obr, si lehce namočí do vody jen palec...atd... Já jsem prostě z celého snímku ohromená a fascinovaná. Rozhodně to není jen pohádka pro malé děti, ale i starší si přijdou na své. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hned po Lvím králi můj nejoblíbenější Disney. Je zajímavé, jak moc se liší od hrané Mulan. Resp. že příběh se stejnými zápletkami a i některými scénami lze vzít tak diametrálně odlišně a přitom získat mít dva pěkné a fungující filmy. Nicméně kreslená verze u mě jasně vede, ač mě dráček trošku rozčiloval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě docela překvapilo, jak se Disneyho studiu podařilo vytvořit film, který doslova čpí východní kulturou a krásou, ale stejně tak se nejedná jen o nudnou pohádku pro děti, ale místy pořádně akční a hlavně také vtipnou záležitost. Tohle je další krásná ukázka toho, jak moc jsou Disneyho filmy rodinné, jak dokážou zaujmout skutečně každého člena. Bavil jsem se a to jsem od filmu vlastně nic nečekal. ()

Související novinky

Mulan sehnala záporáka

Mulan sehnala záporáka

27.07.2018

V chystané hrané adaptaci disneyovské pohádky Legenda o Mulan si postavu záporáka Khana zahraje Jason Scott Lee (Dračí život Bruce Lee, Tygr a drak: Meč osudu). Film už nějakou dobu chystá režisérka… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

25.09.2013

Dobrá zpráva pro všechny příznivce filmové hudby: Pražský filmový orchestr připravuje pro letošní podzim velikou sérii koncertů v celé republice, dvakrát zavítá i do Bratislavy. Orchestr, zaměřený… (více)

Reklama

Reklama