Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starověká Čína. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci - jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů. Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice. Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne. Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ejha, celkom podarená Disneyovka ktorá ma síce v detstve minula, no s mladšou generáciou som to poctivo dobehol, a dobieham aj iné klasiky. Krásny, dobre nakrútený príbeh lemovaný Čínskou kultúrou má v sebe všetko čo by sme mali vštepovať deťom do hlavy. Lásku, spravodlivosť porozumenie.. Pokiaľ sa to nebude robiť, môžu skončiť ako ja, dieťa ktoré vyrastalo na videu. Westerny, kung fu filmy a horrory zdeformovali môj charakter :D HEHEHE. A internet vie napáchať väčšie škody. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Mulan je legenda a ďalšia ženská hrdinka, o ktorej sa rozhodlo porozprávať štúdio Disney. Spracovanie je viac než dobré. Klasické disneyovské prvky v skutku dospelom príbehu sa podarilo skĺbiť priam vynikajúco. Menej ako 5* sa ani nedá dať. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Mulan" je trochu jiná než ostatní disneyovky. Bitevní scény mě příliš neuchvátily (jako malá jsem určitě přetáčela videokazetu), ale vše vynahrazuje tuze pěkná Goldsmithova "asijská" hudba a hlavně vedlejší postavy, konkrétně Mushu, cvrček a Mulanina babička. Kvalitní animák, ale k srdci mi asi nikdy nepřiroste tolik jako jiné kousky. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Legendu o Mulan jsem si v dětství zamiloval hned při prvním shlédnutí. Dokonce jsem si ten film tak oblíbil, že to byl první film, který jsem si kdy z videopůjčovky zkopíroval. :) Dnes, cca po 10 letech, jsem na tento film náhodou narazil, a nedalo mi to se na něj nepodívat. Časy, kdy jsem na něm v dětství ujížděl, jsou sice nenávratně pryč, ale i tak se mi tento animák velmi líbil. Jednoduchý děj, vtipné momenty, suprové animace, nějaké to skryté vnitřní kouzlo, které slovy nelze popsat, a trošička nostalgie (no, hodně), a nemůžu jinak, než 5*. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Film #1. Nejlepší komedie, kterou jsem kdy viděl. První část filmu (asi nějak do 40 minuty) byla taková oddechová část, která je spíš jen pro pobavení . 2 část je ta, ve které se už něco děje, hlavní záporák se objevuje, je tu více bojů a tak.. Opravdu skvělý film, který pobaví úplně všechny! Chytlavé písničky a zajímavé postavy (třeba Mušu). Film doporučuju všem. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Příjemná utopistická poháda o dívce, která se vydává za vojáka, aby mohla následně se svou armádou looserů porazit Huny a zahránit Čínu. Písničky pěkný, vtipy jsou zábavný, příběh hezky odsýpá. Nemám výhrady. Ale myslím, že kdyby milá Mulan objala v Číně císaře, asi by ji nechali roztrhat koňma. Ve finále je to hezký příběh. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už jsem z těch krásných animáků trochu vyrostl, ale tento patřil k těm lepším. S těžkým srdcem se loučím s těmito animáky na VHS. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tento film som zohnal pre niekoho iného a zistil som,že som ho už videl.Ale nedostatočne som si vybavoval všetko čo v nom bolo tak som si ho pozrel druhý krát.Keby si ho nepozriem druhý krát nemal by 5 hviezdičiek.A musím sa priznať,že ani by ich nemal keby v nom nebola taká nádherná hudba.Úplne som sa do muziky počas filmu ponoril preto chápem,že má Oscar 1 nominace: Hudba - M.Ja by som dal aj oscara.Po tom kto ho nakoniec mal pátrať nebudem.Mulan je zábava pre každého starého či mladého je to krásna rozprávka o ženskej hrdinke. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Trochu se mě nelíbilo tempo, kterým film plyne, jako by se vše vzalo hopem, ale není se čemu divit, proč to autoři udělali takto. Však Legenda o Mulan není žádná Princezna Mononoke od vážného tvůrce Hajao Mijazakiho, ale spíš podívaná pro celou rodinu. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na doporučení kamarádky a napravil jsem svůj největší rest, co se týče Disneyho animovaných příběhů. A musím říct, že mě tyto ,,klasické'' pohádky (i když je tato trochu netypická) stále baví víc než ty současné... A není to tím, že by ty ,,dnešní'' byly horší ( WALL-E či HTTYD je snad povinnost vidět), jen se nedokážu přizpůsobit stylu, kde je vše mnohem živější, barevnější a možná i přeplácanější?! Takže u mě vyhrávají ty ,,starší'' a Legenda o Mulan zrovna v sobě skloubí snad vše, co na animácích zbožňuji... A mimochodem když jsem byl menší, tak jsem si neuvědomoval, kolik je v pohádkách písniček, zvláštní... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mulan jako disney princeznu jsem nikdy moc nemusela, ale zase se mi líbí Čína, její historie a kultura, takže jsem ráda za pohádku, která se odehrává v tak krásné zemi. A navíc Disney Company opět dokázala vymyslet vtipnou postavu, která filmu dává tu pravou energii - Mušu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Velmi pekna exoticka disneyovka o nebojacnej hrdinke Mulan. Celkom sa uz tesim aj na nove filmove spracovanie. Mulan ma nielen krasnu animaciu, ale aj zaujimavy pribeh zasadeny do "tradicnej" Ciny, kde sa zoznamujeme s historiou, architekturou, kulturou, florou a faunou krajiny a zvykmi, hodnotami, tradiciami a zvyklostiami jej naroda. Nechyba dobrodruzstvo, akcia, romantika a ani humor. A krasny hlas. Sranda, ze som v speve Mulan vobec nespoznala Christinu Aguileru! Davam krasne 4, mozno az 4 a pol*, nebavili ma ale drak, cvrcek a ten villain...85%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak je pravda, že to tu hodně zachraňují drak se cvrčkem, ale nejspíš hlavně díky nim to celé docela dobře funguje. Příjemně se mi na to dívalo, děj to mělo zajímavý, své poselství to předalo docela obstojně a nenuceně (jen ty písničky typu "Proč mě svět nebere takovou jaká jsem?" bych úplně vynechal, protože z těch Disneyovských animáků s hlavní hrdinkou mají takovou písničku úplně všechny, všechny zní stejně a mají strašně podobný text... je to klišé jak sviňa) a vlastně je to docela fajn, klidně bych si to i někdy pustil znova. Akorát své chyby to pořád má, kromě výš uvedené dvojice a Mulan tomu chybí víc výrazných postav a nejvíc to zamrzí u kapitána armády, který absolutně nemá žádný charakter. A nějaká chemie mezi ním a Mulan, i v té části kdy už mohla být, vůbec nefunguje. A taky mě to celé nevzalo tolik, abych z toho byl nadšený, ale na slabé 4* to vystačí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mě teda Mulan nikdy zvlášť nenadchla. Nevím čím to je, asi mojí antipatií vůči rákosnické kultuře, ale prostě mi tak nějak bylo jedno, jak to dopadne. I když se to zakládá na historických faktech, tak je to pro mě moc vzdálené téma. Film je to bezesporu kvalitní, jen mě nikdy nechytl. 70% ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek vůbec. Dívka která naprosto proti všem tradicím středověké Číny porazí ohromnou Hunskou armádu a tím zachrání celou Čínou i svého otce. ()

Související novinky

Mulan sehnala záporáka

Mulan sehnala záporáka

27.07.2018

V chystané hrané adaptaci disneyovské pohádky Legenda o Mulan si postavu záporáka Khana zahraje Jason Scott Lee (Dračí život Bruce Lee, Tygr a drak: Meč osudu). Film už nějakou dobu chystá režisérka… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

25.09.2013

Dobrá zpráva pro všechny příznivce filmové hudby: Pražský filmový orchestr připravuje pro letošní podzim velikou sérii koncertů v celé republice, dvakrát zavítá i do Bratislavy. Orchestr, zaměřený… (více)

Reklama

Reklama