Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starověká Čína. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci - jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů. Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice. Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme! A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne. Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Legendu o Mulan jsem si v dětství zamiloval hned při prvním shlédnutí. Dokonce jsem si ten film tak oblíbil, že to byl první film, který jsem si kdy z videopůjčovky zkopíroval. :) Dnes, cca po 10 letech, jsem na tento film náhodou narazil, a nedalo mi to se na něj nepodívat. Časy, kdy jsem na něm v dětství ujížděl, jsou sice nenávratně pryč, ale i tak se mi tento animák velmi líbil. Jednoduchý děj, vtipné momenty, suprové animace, nějaké to skryté vnitřní kouzlo, které slovy nelze popsat, a trošička nostalgie (no, hodně), a nemůžu jinak, než 5*. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na doporučení kamarádky a napravil jsem svůj největší rest, co se týče Disneyho animovaných příběhů. A musím říct, že mě tyto ,,klasické'' pohádky (i když je tato trochu netypická) stále baví víc než ty současné... A není to tím, že by ty ,,dnešní'' byly horší ( WALL-E či HTTYD je snad povinnost vidět), jen se nedokážu přizpůsobit stylu, kde je vše mnohem živější, barevnější a možná i přeplácanější?! Takže u mě vyhrávají ty ,,starší'' a Legenda o Mulan zrovna v sobě skloubí snad vše, co na animácích zbožňuji... A mimochodem když jsem byl menší, tak jsem si neuvědomoval, kolik je v pohádkách písniček, zvláštní... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Skoro až protivně naplněné schéma disneyovek o outsiderovi, který nakonec zvítězí za pomoci legračních postaviček, s nějakou tou elegantně sterilní písničkou. Výtvarně tentokrát inspirované čínskými malbami. Tenhle koncept animáků už se přežil. Pořád je to ale film na slušné profesionální úrovni a potěší několika silnými scénami - bitva s Huny v průsmyku a dojemným poděkováním hrdince. /7. 12. 12./ ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Trochu se mě nelíbilo tempo, kterým film plyne, jako by se vše vzalo hopem, ale není se čemu divit, proč to autoři udělali takto. Však Legenda o Mulan není žádná Princezna Mononoke od vážného tvůrce Hajao Mijazakiho, ale spíš podívaná pro celou rodinu. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejkrásnějších Disneyovek pozdějšího data výroby, které se dokonce povedlo přiblížit se bezchybnému Lvímu Královy. Legenda o Mulan má dokonce i něco navíc a to je vtipnost pro odrostlejší diváky. Cvrček a dráček jsou totiž naprosto ultimátní postavy, které dostanou snad kohokoliv do kolen. Když k tomu přičtu povedenou muziku, respekt k cizí kultuře a krásnou animaci, mám krásně povedené čtyři hvězdy. Let's go kick some Hunny buns! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • První animovaný film studia Disney, jehož hlavní hrdinkou je Asiatka. (D3VIL)
  • Fleky na krku a zadku Shangova koně utvářejí siluetu Mickey Mouse. Ve filmu jsou i další skrytí Mickey Mouseové. (D3VIL)
  • Chi Fuovo jméno v překladu doslovně znamená "týrat". (D3VIL)

Související novinky

Mulan sehnala záporáka

Mulan sehnala záporáka

27.07.2018

V chystané hrané adaptaci disneyovské pohádky Legenda o Mulan si postavu záporáka Khana zahraje Jason Scott Lee (Dračí život Bruce Lee, Tygr a drak: Meč osudu). Film už nějakou dobu chystá režisérka… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

Smršť koncertů filmové hudby se blíží

25.09.2013

Dobrá zpráva pro všechny příznivce filmové hudby: Pražský filmový orchestr připravuje pro letošní podzim velikou sérii koncertů v celé republice, dvakrát zavítá i do Bratislavy. Orchestr, zaměřený… (více)

Reklama

Reklama