Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Matty 

všechny recenze uživatele

Byli tam křečci, bylo tam pšoukání, byl tam Eddie Murphy a byla to solidní hovadina (v dobrém slova smyslu). 50% Zajímavé komentáře: Marius, Šimpy, no2 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chcete zářný příklad toho, že se dneska Oscarem neoceňují skutečně dobré filmy? Tak tady jej máte. Dostal sice Oscara jen v kategorii "best makeup", nicméně se mi nechce věřit, že by se nenašel za rok 1996 lepší kandidát. Zvláště když tento kromě "dobrýho mejkapu" nemá vůbec co nabídnout. A jak to bývá s mejkapem, to určitě mnozí víte sami dobře. Na pohled to vypadá skvěle, ale když jej pak setřete, skrývá se pod ním často hrůza, jakou svět ještě neviděl. :) Viz tento film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to opravdu příšerná kravina, ale já se u filmu bavim pokaždé když se na něj znovu podívám. Humor je sice trochu povrchní, ale nevadí mi a hádky s rodinkou u stolu jsou podle mě výborné. Sice je tam řada klišé jako např. bavič v klubu. I přesto se to dá vydržet a sledovat Eddie Murphyho v několika podání je celkem potěšující. Hlavně když na konci slyšim: V českém znění zazněli Oldřich Kaiser, Oldřich Kaiser....a takhle ještě asi 5x. --- Vy jste dal auto za 37 tisíc do opravny? – No prvně jsem chtěl Trabanta, ale auto jako auto (druhý den po zničení Viperu) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $128,814,019Tržby Celosvetovo $273,961,019║ Miestami to príde až otravné či nechutné, niekedy tvorcovia nepoznajú fakt hranice. /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Touch Me Tease Me - Case ,2. I Like - Montell Jordan ,3. My Crew Can't Go for That - Trigger The Gambler ,4. Ain't Nobody - Monica ,5. Pillow - Richie Rich ,6. Last Night - Az Yet ,7. Come Around - Dos Of Soul ,8. We Want Yo Hands Up - Warren G ,9. Ain't No N-g-a - Jay Z ,10. Breaker 1, Breaker 2 - Def Squad ,11. Doin It Again - LL Cool J ,12. Nasty Immigrants - 12 O'Clock ,,13. Love You Down - Da Bassment ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zdá sa, že jeho matka sa pozabudla so zajacom.“ Samozrejme za určitých okolností môžu byť vtipné aj záchodové komédie (Blbý a blbší), ale toto nie je ten prípad. Shadyac nakrútil aj lepšie komédie (ACE VENTURA: ZVIERACÍ DETEKTÍV). Hlučné, afektované, hysterické. I najvtipnejšie okamihy (znemožnenie pódiového komika) sú blbé. Jediným vyloženým plusom sú oscarové masky (nebolo to však prvý raz, čo Murphy stvárnil v jednom filme hneď niekoľko na nepoznanie zamaskovaných postáv - viď. CESTA DO AMERIKY). Tržba bola každopádne neskutočná (skoro 274 pri 54-miliónovom rozpočte), takže je prekvapivé, že dvojka sa na trhu objavila až o neskutočné 4 roky neskôr. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Asi mi na mozog lezú kvalitné filmy lebo nepochopím, ako môže niekto dať tejto kravine iné hodnotenie ako odpad. Na tomto filme je zlé úplne všetko. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky hlavně za originální nápad, ale když to porovnám s pokračováním tak tohle se ještě povedlo.... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem mívala komedie s Eddiem ráda, ale točí čím dál horší slátaniny. Není to vtipné, nemá to žádný nápad, prostě na tom není vůbec nic. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Shodil jsem sto kilo za třicet vteřin." Já jsem zase přibral sto kilo za třicet let, takže jsme na tom přibližně stejně, ale já se tím nechlubím. A mám i další špatné vlastnosti. Třeba nemám rád, když jeden herec hraje víc rolí a tady Eddie Murphy ztvárňuje Shermana Klumpa, Buddy Lovea, Lance Perkinse, tátu Klumpa, mámu Klumpovou, babičku Klumpovou a Ernie Klumpa, na což je můj žaludek příliš slabý. Takže hvězda za všechny, co nejsou Eddie Murphy a zapomeňme na to, že jsme se někdy viděli. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s Eddie Murphy, která neurazí ale ani nijak neoslní. Příběh je docela originální a je v ní i dost dobrých nápadů ale stejně jde o průměrnou záležitost jakých u Eddieho je poslední dobou čím dál častěji. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Dalo se to. Čekal jsem to horší. Prdící vtipy absolutně na zabití, místy jsem se ale upřímně zasmál a jednoznačným plusem je fakt, že Eddie Murphy i pod tunami latexu dokáže podat jakýs takýs výkon (paradoxně lepší, než bez něj). Děsím se ale dvojky... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

já vůbec nechápu co se vám na tomhle filmu nelíbí, já se u toho vždycky skvěle bavim a i když to znám nazpaměť, tak se pokaždý směju. Eddie Murphy je naprosto dokonalej a ty jeho převleky, kdy ztvárn´í celou svojí rodinu, jsou taky úžasný. jediný co neni dobrý, je příběh, kterej je od začátku naprosto jasnej, ale já se nedívám kvůli nějakýmu trapnýmu příběhu, ale protože je to zábavný ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Protože to bylo tenkrát poprvé, dalo se to a člověk byl unešen hercovo přeměnou nejen v tlusťocha, ale rovnou i v několik vedlejších postav. Jenže, pak se pokusy opakovaly se stále horším výsledkem... Tím myslím filmy. Bohužel. ()

Reklama

Reklama