Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

xladojx 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně povedená komedie s Eddiem Murphym. V době, kdy tento film vyšel, jsem znal snad každou hlášku, pravdou však je, že jsem byl zrovna ve vývoji "všeznajícího puberťáka", ale i dnes se docela pobavím. Vtipu je zde opravdu dosti, ikdyž ne pro každého. Dostaly mě hlavně večeře rodiny Clumpových, kterých bych se rád zúčatnil. Prostě pravá komedie pro víkendové odpoledne. Hlavě nad tím moc nepřemýšlet... ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Zbytočné a hnusné. Absolútne márne. A viete prečo to má 1 hviezdu a nie rovno odpad? Pretože to má ešte pokračovanie. Keby som dal odpad sem, neviem, ako by som mohol vlastne hodnotiť dvojku. Akože, nič proti tlstým ľuďom... A nič proti černochom... A tiež nič proti tlstým černochom... Ale čo je veľa, to je veľa. A tento film je priveľa po všetkých stránkach. Je jasné, že sú aj horšie, ale zamilovaný profesor je stále len priemer medzi tými hroznými. Jednoduchšie povedané, vznáša sa kúsok nad dnom. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy v jednoduchej komédií o tlstom profákovy, ktorý je na druhej strane génius. Kvôli láske chce bojovať so svojou váhou a nehanbí sa použiť aj svoje vedomosti v oblasti genetiky. Celé to nakoniec končí inak ako čakal a tak je jasné, že divák vidí scénar Mr. Spiliotopoulosa ako keby ho písal sám. Pár vtipných scénok, inak trápnosť. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný profesor skutečně je nevkusná travestie. Právě ta travestie ovšem ještě dokáže částečně zachránit film před odpadem. Večeře u Klumpů jsou něco tak otravného a přesto relativně zábavného. Vědět, že skoro všechny členy rodiny hraje právě Eddie Murphy, mě jako malého neuvěřitelně fascinovalo. A tehdy, kdysi dávno, mi ty prdící fóry a kakající křečci připadali vtipní. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám bude dvojka jevit jako přehnaně úchylná, bez špetky vkusu a s naprostou ztrátou soudnosti tvůrců, první film se vám bude zdát jako něco naprosto odlišného. Občasný drsný humor sice neabstinuje, ale jak zpíval Michal Tučný: "Ve velkým těle je i srdce veliký...." V jistém ohledu kouzelný film s vydařenou "gumpovskou" hudbou Davida Newmana. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Maskování Eddieho Murphyho trvalo každý den přibližně tři hodiny - podle toho, kterou postavu či postavy měl hrát. (SONY_)
  • Film se natáčel v Beverly Hills v Los Angeles, v San Marinu a v Pasadeně v Kalifornii. Natáčelo se od 8. května do 8. září 1996. (rafix)

Reklama

Reklama