Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO COMEDY - Scény z klubu "Řev" byly jednoznačně nejlepší a nejvtipnější záležitostí z celého filmu. Zbytek bohužel už o dost méně vtipný, i když uznávám, že před mnoha lety jsem se dost smál i u scény, kde celá rodina prdí u večeře. Každopádně dnes, v roce 2013, musím uznat, že v celém filmu je dost povrchní a primitivní humor. Ale jako malej jsem měl Profesora rád a závěrečné titulky (Oldřich Kaiser, Oldřich Kaiser, Oldřich Kaiser,...) prokládané nepovedenými scénami jsem považoval za skvělou bžundu :) 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tahle komedie mi nějak nejlépe nesedla. Neříkám, že je to vyloženě hrůza. Je to lehce podprůměrný film. Mohl zde být lepší příběh, to by pak možná dopadlo trochu lépe. Vtipných scén je dost, ale ne všem se zcela zasměju. Eddie Murphy podává skvělý herecký výkon, o tom není pochyb. Romantický nádech filmu výsledný dojem ještě o něco kazí. Proto hodnotím celkově jen na 44% = ** ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dvaja sa pokúšajú o opätovný návrat medzi úspešných komediálnych tvorcov. Tom Shadyac a Eddie Murphy skúsili čo dokážu. A hlavne čo dokážu vydržať diváci. Pre ich šťastie je americké publikum na toľko vďačné, že si na seba zarobili. No inak sa jedná len o ďalšiu americkú taškaricu o fekáloch, obezite a veľkej LOVE. ()

Sanr 

všechny recenze uživatele

Celkově scénář působí nesmyslně, ovšem některé Eddieho hlášky jsou supr. Kaiserovo nadabování tomu dodalo šmrnc a taky přidalo na celkovém hodnocení. Shlédnutí slovenské verze ovšem potopilo tuto komedii totálně do sr..ek, zde příklad , Slováci nedabujte, když to neumíte . V českém dabingu na odpočinek doporučuji. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chcete zářný příklad toho, že se dneska Oscarem neoceňují skutečně dobré filmy? Tak tady jej máte. Dostal sice Oscara jen v kategorii "best makeup", nicméně se mi nechce věřit, že by se nenašel za rok 1996 lepší kandidát. Zvláště když tento kromě "dobrýho mejkapu" nemá vůbec co nabídnout. A jak to bývá s mejkapem, to určitě mnozí víte sami dobře. Na pohled to vypadá skvěle, ale když jej pak setřete, skrývá se pod ním často hrůza, jakou svět ještě neviděl. :) Viz tento film. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama