Reklama

Reklama

Chaplin novomanželem

  • USA The Rounders (více)

Opilý Chaplin se vrací domů a hned se stává terčem nadávek a výčitek své ženy. Stejně je na tom soused z protějšího bytu Fatty, kterého žena dokonce fackuje. Když randál z vedlejšího bytu zesílí, pošle Charlieho jeho žena zjistit, co se děje. Incident je zažehnán a zatímco si obě ženy vzájemně stěžují na nešťastný život, Charlie a Fatty se vydají na další flám. Zapadnou do blízké kavárny, kde svou opilostí způsobí nevoli hostů a personálu. Manželky jsou jim v patách, ale oba včas opět utečou. Ukryjí se na děravé veslici na břehu moře. Vlny je začínají houpat a oba usínají s pocitem bezpečí, i když voda v loďce začíná stoupat. (curil)

(více)

Recenze (18)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Začiatky génia filmového plátna v štúdiu Keystone boli poväčšine dosť biednej kvality, ako to dokumentuje i táto krátka groteska, ktorá je hlavne o ožieraní sa a o surovom zaobchádzaní s partnerom v dvoch rôznych manželstvách. V prvom prípade si to odnáša chudák Charlie od svojej manželky v podaní Phyllis Allen, ktorá budí hrôzu (teda, mať takú ženu, tiež by som asi bol v kuse ožratý). V tom druhom prípade je obeťou hlavne Minta, ktorá má tú smolu, že má za manžela hnusného grobiana Fattyho (ten ju trieska z jednej i druhej strany a dokonca ju i škrtí). Tak ja teda neviem, ale toto pripadalo dobovému publiku vtipné? Čerešničkou na torte je chlapík namaľovaný na čierno a záverečná mela, ktorá v keystoneovke samozrejme nemôže chýbať. Videná verzia z roku 2010 s veľmi dobrou orchestrálnou hudbou Roberta Israela. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

Chaplin a Fatty tentokrát v rolích manželů na tahu, podařilo se jim uniknout ze spárů svých drahých poloviček a tak svobody náležitě využívají a pěkně se společensky unaví. Následuje nekonečné množství kopanců, pádů a vtipných situací. Jedna z nejvtipnějších Charlieho grotesek. DÁLE HRAJÍ: Phyllis Allen (Charlie's Wife) Minta Durfee (Fatty's Wife) Al St John (Bellhop/Waiter) Jess Dandy (Diner) Dixie Chene (Diner) Billy Gilbert (Black Doorman) William Hauber (Waiter) ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Násoskové jsou nápaditěji rozvinutým filmem oproti předchozím Chaplinovým groteskám pro studio Keystone. Český název klame tělem, neboť nejde o novomanželské eskapády. Středem zájmu je opilství a s ním spojené soukromé i veřejné trable. Opilství se neobejde bez domácího násilí, pokoutního útěku na další rundu, veřejně pohoršlivého chování, veřejnoprávního pronásledování, bezhlavého úprku před manželskou sanicí, ani bez spásného pohlcení vodní hladinou. Kromě roztomilého opilce Charlieho zaujme také jeho s opileckou marnotratností důrazně nesouhlasící manželka (Phyllis Allen), jejich soused a další roztomilý opilec Fuller (Roscoe 'Fatty' Arbuckle), Fullerova rozzuřená manželka (Minta Durfee), či výsměšný hotelový pikolík a alarmující číšník (Al St. John). Násoskové aneb Chaplin novomanželem potěší diváka propracovanější zápletkou, a ani vyprodukované cirkusové násilí zde příliš nepohoršuje. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších Chaplinových grotesek, kterou natočil u Keystonu. Narozdíl od jiných jeho raných kousků není tak vyčpělá, místy nudná a bez vtipu či příběhu. Naopak vtipně využívá klasické stereotypní situace - opilý manžel / naštvaná manželka - zde rovnou v dvojitém podání. Film navíc končí víceznačným závěrem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Bože můj, jak se nejslavnějším groteskářem mohl stát někdo, kdo staví vtipné scénky na tom, že přijde opilý domů a škrtí svoji ženu. Ne že by mě nějak pohoršoval útok na svátost manželství či dženderové řeči, jde tady o to, že je to prostě nuda. Fattyho sólové filmy jsou mnohem zábavnější, ale nějak asi začít musel. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama