Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Vážně. Hlavní téma je stejné, fórky se na vás hrnou jeden za druhým a některé vážně stojí za to, ale už to prostě není ono a celý film působí jako by se za každou cenu snažil trumfnout staršího bratříčka. Tím, kdo táhne Shreka dvojku nahoru, do té top ligy, není nikdo ze starých známých, nene, je to někdo zcela nový...tajemný...nebezpečný...k sežrání roztomilý...ano, je to zcela fenomenální Puss In The Boots alias Antonio Banderas, kterého jsem slyšel v originále přímo v kinosále, yesss, yesss!!:) Byl to právě on, kdo přinesl do mého života další z těch památných okamžiků, kdy se po zcela geniálním vtipu v narvaném kinosále pětice lidí zlomila v pase a řvala smíchy, zatímco ostatní jen nechápavě zírali...spolu s Garfieldem jediná kočka, kterou bych doma strpěl. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Stále jsem se ptal sám sebe... "Co mi na tom SHREKOVI sakra pořád nesedí, když je v něm přesně ten styl humoru co mám rád?" Už to vím! Je to samotný SHREK (ty jeho "smutné" oči) a rovněž OSEL (polovina jeho keců jde mimo mě). Nepíšu, že bych je měl vyloženě nerad, ale nejsou mi dostatečně sympatičtí... přitom v podstatě všechno kolem nich mi dokonale sedne. Druhá část "Shreka" se mi líbila o něco víc než ta úvodní, což je v mém případě pochopitelné - přibyla hlavně kupa nových postav a také příběh mi přišel zábavnější a propracovanější. Škoda jen té neustále se litující hlavní postavy :-( ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Andrew Adamson, Joe Stillman, J. David Stem, David N. Weiss / Andrew Adamson William Steig | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Aron Warner, John H. Williams, David Lipman | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržba: 919,838,758$ | Málokrát sa stáva, že druhý pokus sa podarý viac, než ten pôvodný. Dodnes si pamätám na chvíľe, keď som to videl prvý krát. Smial som sa ako malé decko, stratil som pojem o čase a hltal som každé slovo a tón hudby. Pozeral som sa na niečo, čo zviedlo všetko umenie vyberania tých najpôsobivejších elementov pre vytvorenie kultkomercie. Najdokonalejšia časť? Pinoccio alias Mission Impossibe – najdokonalejšie spojenie scény s hudbou. A pritom všetkom ešte neskutočne rozprávkové. Premňa najvtipnejší animák všetkých čias. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. Accidentally In Love - Counting Crows [3:08] ,2. Holding Out for a Hero - Frou Frou [3:22] ,3. Changes - Butterfly Boucher [3:22] ,4. As Lovers Go (Ron Fair Remix) - Dashboard Confessional [3:29] ,5. Funkytown - Lipps, Inc. [3:59] ,6. I'm On My Way - Rich Price [3:21] ,7. I Need Some Sleep - Eels [2:28] ,8. Ever Fallen in Love - Pete Yorn [2:32] ,9. Little Drop of Poison - Tom Waits [3:11] ,10. You're So True - Joseph Arthur [3:55] ,11. People Ain't No Good - Nick Cave & The Bad Seeds [5:39] ,12. Fairy Godmother Song - Jennifer Saunders [1:52] ,13. Livin' La Vida Loca - Eddie Murphy [3:29] ,14. Holding Out for a Hero - Jennifer Saunders [6:28], ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2001 vyprodukovala americká filmová spoločnosť DreamWorks animovaný snímok "Shrek". Dobrodružstvo neatraktívneho, ale charizmatického a vtipného zloobra, ktorý našiel svoju lásku Fionu sa stretol s vrelým prijatím a bohatým komerčným úspechom. Preto o tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie. "Shrek 2" sa nesie v duchu pôvodného filmu a ďalej rozvýja príbeh. Shrek s Fionou sa stali manželmi. Nastal čas, aby Fiona svojho ženícha predstavila svojim kráľovským rodičom. *** ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Divák to sice neuvidí, ale Dračice se po vypití lektvaru změnila v okřídlenou klisnu. (Zodiak455)
  • Jeden animátor vytvořil během týdne 3–5 sekund animace. Kdyby měl tedy jediný animátor zvládnout veškerou animaci, trvalo by mu to zhruba 47,5 roku. (HappySmile)
  • Španělská věta, kterou Kocour v botách řekne poté, co je omylem shozen z Oslíka („¡Hey tú, pedazo de carne con patas, ¿Cómo te atreves a hacerme esto!?“) v překladu znamená: „Hej, jak si dovoluješ mi tohle udělat, ty flákoto masa s nohama?!“ (SpicyNugget)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama