Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem byl v kině, když to přišlo úplně nově. Ohlas byl veliký. I já se od srdce zasmál. Dnes po letech už se ale nesměji vůbec. Film totiž neuvěřitelně zestárl a ukázalo se na něm, že byl spíš spotřební zboží na jedno použití, než kultovní kreslená pohádka – role co mu byla přisuzována. Ty nekonečný parodický scénky na filmy, co tenkrát frčely (Spiderman, Pán prstenů, Mission Impossible, atd. atd.) jsou jen jednorázový efekt, který zakrývá vlastní obsahové nedostatky. No a pak samozřejmě celkové pojetí, kterým se naváží do Disneyho klasiky. Jak směšné. Jelikož Disney na rozdíl od Shreka s časem téměř nestárne. Shrek se snaží být originální svou nemotornou vulgaritou a drzostí, se kterou kope do mnoho desítek let zažitých stereotypů. Dělá to ale zcela samoúčelně a zbytečně. Film nelze doporučit pro malé děti a pro velké tak na jedno kouknutí a pak zahodit. Tři dávám jen za ten první zážitek z kina. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2001 vyprodukovala americká filmová spoločnosť DreamWorks animovaný snímok "Shrek". Dobrodružstvo neatraktívneho, ale charizmatického a vtipného zloobra, ktorý našiel svoju lásku Fionu sa stretol s vrelým prijatím a bohatým komerčným úspechom. Preto o tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie. "Shrek 2" sa nesie v duchu pôvodného filmu a ďalej rozvýja príbeh. Shrek s Fionou sa stali manželmi. Nastal čas, aby Fiona svojho ženícha predstavila svojim kráľovským rodičom. *** ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Ani pro děti, ani pro dospělé. Chabý a plytký příběh k neunesení zatížený prvoplánovými citacemi soudobé popkultury. Několik povedených gagů (malá mořská víla, přenos z policejní akce, Pinocchiova tanga) a výrazných postav (Kocour v botách, Perníček a Perníček Kong) nemůže vyvážit nabubřelost a podivnou prázdnotu tohoto díla. Společně s prvním Shrekem jedny z nejpřeceňovanějších filmů současnosti... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu sáhl do zlatého fondu mezinárodních pohádek, aby si z každé vytáhnul jen to, z čeho by si mohl udělat netriviální legraci. A srdce tam pořád je. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Druhý Shrek se rovněž vydařil. Spousta narážek na známé filmy a výtečné hlasy herců!! Trojka už byla bohužel sešup. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Oslík, ty máš samozrejme právo mlčať, lenže to nedokážeš.“ SHREK 2 vznikol kvôli mimoriadnemu komerčnému/kritickému ohlasu SHREKA (2001) a ako to už vo voľných pokračovaniach často býva, moment prekvapenia je fuč a zostáva „len“ nadpriemerná kópia toho, čo fanúšikovia originálu očakávajú. Tvorcovia opäť ponúkajú kuriózny zmysel pre humor (kôň a kocúr sedia za výčapným pultom), dávajú výraznejší priestor vedľajším rozprávkovým postavičkám (nezabudnuteľná scéna MISSION: IMPOSSIBLE – „Pinocchio, povedz nejaké klamstvo!“) a z lesov a hájov vyrážajú do trblietavého stredovekého veľkomesta, nelíšiaceho sa od Los Angeles. Nanešťastie, scenáristi siahli po oveľa väčšom množstve pop-kultúrnych odkazov (VOTRELEC, „Ono to žije!“, KROTITELIA DUCHOV 2) a „modernizácii“ a tak sa stávame svedkami príchodu nudných nových postáv (princ Krasoň atď.) a príliš „moderných“ scén ´Na červenom koberci´ a ´Policajné prenasledovanie´. V podstate jedinou zábavnou novou postavou je skvelý Kocúr v čižmách (dabovaný Antoniom Banderasom), v ktorom sa snúbi odvaha, česť, očarenie ženským pohlavím a hrdosť: „Utekaj, tvoja pani ťa potrebuje. Utekaj! Ja zostanem a zdržím ich. Dnes splatím svoj dlh“. P.S. Oslík otcom! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Shrek 2 se v USA promítal v rekordních 4 163 kinech a po 25 dnech se stal tamějším nejúspěšnějším animovaným filmem. (imro)
  • Shrek 2 obsahuje plno odkazů na známé pohádky či nejrůznější filmy. Vlk z "Červené Karkulky" si čte časopis Pork Illustrated, na jehož titulní straně je vyobrazeno pózující prase v bikinách. Jedná se o parodii na plavkové vydání časopisu Sports Illustrated. V upoutávkách se však časopis jmenuje "The New Porker". Kocour v botách zase pronese hlášku „Nenávidím pondělky". To je narážka na rovněž oranžového a mourovatého kocoura Garfielda, který měl ve stejném roce v kinech hraný film a který také nesnáší pondělky. Pozornější diváci si též všimnou odkazů na filmy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001), Spider-Man (2002), Slaměný vdovec (1955), Mission: Impossible (1996), Krotitelé duchů (1984) a Flashdance (1983). (imro)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama