Reklama

Reklama

Ghoulies

Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Graves (Peter Liapis) nikdy nepoznal svoje rodiče a jeho rodinu tvoří jen málomluvný pěstoun Wolfgang (Jack Nance). Když zdědí rozlehlé rodinné sídlo, kam se nastěhuje se svou přítelkyní Rebecou (Lisa Pelikan), naleznou při úklidu domu velké množství okultní literatury, která Jonathana velmi zaujme. Pak už stačí jen vhodná příležitost a vrámci oslavy s přáteli Jonathan přesvědčí přítomné k provedení rituálu ve sklepení domu, kterým otevře dávno uzavřené brány pekla. (kosta73)

(více)

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele

No, ako to povedať slušne... Blbosť. Blbý scenár, blbé herecké výkony a množstvo wtf scén. Samozrejme, niekoho to určite bude baviť, nič proti tomu, ale ja som si to pozrel len na doplnenie základného hororového vzdelania na tému malé potvory (Critters, Gremlins, Leprechaun...) a pri tom aj zostalo. Jednu hviezdu za Ghoulies (čosi medzi gigantickou krysou a miniatúrnym vlkolakom), druhú za osemdesiatkoú atmosféru. Scenár je jeden obskúrny, na môj vkus príšerný bordel. Kuriózne, nechutné, chaotické. Hlavne ale nie príliš dobré. Vlastne zlé. Dosť zlé. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

První díl, za kterým stojí režírující herec Luca Bercovici, se ještě místy snaží o jakési vážné pojetí, i když uprostřed osmdesátek a s partou teenagerů v hlavních rolích to vážně prostě nešlo. Příběh je hloupučký a šílený jak jen vyprávění o šíleném satanistovi, jeho šíleném synkovi a skupince šílených skřetů být může, ale pokud se hodíte na stejnou vlnu jako tvůrci, rozhodně vám to nemůže příliš vadit. Já to dokázal a tak jsem se u Ghoulies průměrně bavil. Rozhodně nebudu mít velký problém s tím, mrknout se na ně za rok znova. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná osmdesátková ptákovina s pěkným dobovým vizuálem. Hned v úvodu je satanská mše, co nevyjde, jak by měla. Jonathan je sváděn stejně jako Faust a stejně také podlehne vábení Pekla. Touha po vědění a moci zavede jeho, přítelkyni i přátele na pokraj pekelné jámy. Nechybí blesky, zelené svítící oči, mlha a spousta mrtvých. Nejlepší je dlouhý jazyk, hned po něm metamorfóza klauna. Skřítci jsou obstojné loutky, já mám tyhle mechanické triky rád. Škoda, že závěr nebyl apokalyptičtější, ale jinak fajn. Dnes asi pouze pro sběratele a ortodoxní příznivce hororů 80. let. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nevim no, Ghoulíci tu vlastně nehrají tu podstatnou roli. Jsou poskoci svého "vládce", který jako co? Chce umět čarovat? Vládnout světu? Bylo to prostě takový divný, i chování postav bylo dost matoucí. No jo, Gremlini to nejsou ani náhodou a vtipné to také není. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No fakt katastrofálny film. Totálna absencia logiky a maximálna prítomnosť účelovosti, nejasný "dej", otrasní herci, skoro žiadna hudba, no proste amaterina. Ale tí ghoulíci (aj keď ich je na obrazovke málo) sú veľmi sympatickí a atmosféra je fajnovo 80s braková. PS: Párty skončila, nudíte sa, čo idete robiť? Jasné, vyvolávať démonov z pekla! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak takhle všechno začalo. Stejně jako u Watchers jsem začal odzadu, tedy od 4 dílu což byla sice chyba protože tahle série je narozdíl od Watchers díl od dílu horší. První díl je narozdíl od ostatních dílů takový celkem vážně pojatý, což nebylo na škodu, uplně na mě dýchla ta atmosféra béčka 80 let. Postavičky aka loutky aka Ghoulies byly rozpohybovány parádně a sliz z nich tekl jedna radost. Hlavní problém Ghoulies je to že v té záplavě filmů s příšerama to prostě zapadlo, konkurence byla příliš vysoká. Slušná zábava na zabití odpoledne. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Za těch 80 minut ten film vyblil tolik sraček, že ani nevim, kde začít..přejdu teda rovnou k verdiktu - mrdka a nechapu co v tý době šnupali za piko, ale proč to má zas dvacet dílu? No nic, jdu se do nich pustit ať těch odpadů neni málo:-) ()

MontyBrogan

všechny recenze uživatele

Niečo som včera pozeral, pozostávalo to z niekoľkých mutácií známych hercov v hlavných úlohách, tie ale dohromady žiadneho herca netvorili. Tiež sa tu dali nájsť mutácie akéhosi podivného slizu, potkanov a liliputánov. To už bol ale asi úmysel. A scenár bol odpísaný z nejakého okultistického porna. No a to je všetko. Neviem ako mám s týmto zážitkom naložiť. Keby som mal v hlave možnosť "Empty the Recycle Bin", bolo by to ľahšie. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina byla slušná, všude řádily různé potvůrky a monstra, které v první půlce nedostávaly téměř žádný prostor. Jen tam furt někdo mlel dokola nějaké latinské básničky a zaříkavadla. No nuda. Jediné, co se dalo ze začátku dělat bylo koumat ten krásný, starý, strašidelný barák. Ale jak říkám, konec dojem trochu vylepšil. Ale je to samozřejmě spíš taková srandička, rozhodně ne normální horor. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ghoulies jsou takovou oddechovkou, která vás nemá vystrašit, ale spíš pobavit. V průběhu filmu se jim to však povedlo jen několikrát, protože zbytek filmu je docela katastrofa. Je potřeba ovšem pochválit i ztvárnění jednotlivých příšerek, které se tvůrcům docela povedly. Přestože nejde o žádné mistrovské díla, tak jistá dávka originality a pestrosti tu vidět je. Pro mě jsou asi tím nejlepším co zde lze spatřit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, já nevím... Ten začátek vypadal dobře a pak to nevypadalo nějak moc špatně. Taková trošku střelená, podivně trhlá zvláštní satanistická oddechovka, která přijde k smíchu snad i nejkovanějšímu satanistovi z nejkovanějších satanistů Big Bossovi. Od démonických figurek různých skřetů a neskutečně teatrálního satanistického záporáka v půlce osmdesátých let ale zřejmě nelze čekat nic jiného. ještě, že tam byla alespoň kouzelná Lisa Pelikan, v těch černých šatičkách jí to moc slušelo. 2,5* ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Filmu by neuškodilo méně okultismu a latinských žvástů a více řádění ďáblů. Snímek sám o sobě je úděsná sračka, ale za těch pár momentů s dáblama a typickou béčkovou 80' atmosféru ty 2* dám. Těším se na druhý díl, kde ty roztomilé potvůrky doufám pro své řádění dostanou dostatek prostoru, na úkor keců zbytečných postav. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Shrnu všechny díly do jednoho pouze jedna hvězda za příšerky, které každým dílem jen rostli, do hororu to má daleko , spíš jen komedie která není ani k pobavení. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Představte si že si kráčíte z cukrárny po chodníku a v tom projíždí auto, otevře se okýnko, někdo se z něj vykloní a zařve: "ČURÁKU!" a odfrčí pryč. Asi takový jsem měl pocit, když ten film skončil. Takový jako že bych mu rozbil držku, ale nemůžu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdě nechápu začátek. SPOILER - Nejdříve chce dítě obětovat, pak se z davu odtrhne nějaká žena a chce tomu zabránit, kněz však opět položí dítě na oltář a chce ho zabít, náhle dostává nějakou podivnou ránu elektřinou, naštvaně pak rozkazuje dítě - odneste a posléze ženu zabije nějakým Ghoulies KONEC SPOILERU. Vám se to zdá logické ? Mě to připadalo jako nesmysl. Film mě nebavil. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Démonická skazka o miniatúrnych zloduchoch, ktorá sa dostala do tieňa známejších hororových filmov s podobnou témou - Gremlins (1984) a Critters (1986), ktoré vznikli v rovnakom období. Aj Ghoulies je takisto horor ladený zľahka komediálne. Má viacero predpokladov zaujať: opustené šľachtické sídlo s tajomnou minulosťou, schátralé hroby s podivnými nápismi skryté v zarastenej záhrade, neviazaná študentská párty a nerozvážna evokácia démonov... Bercovicimu sa miestami darí budovať strašidelnú atmosféru,občas aj vzbudzovať desivé obavy a zdynamizovať príbeh. Len ten humor, a vôbec, miešanie žánrov je akési rozpačité... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čo môžem povedať o tomto filme,na začiatok asi to že tvorcovia aj všetci ktorý na tomto filme pracovali museli brať drogy,lebo ináč si neviem vysvetliť kto môže natočiť takúto debilnú bizarnosť,lebo zdravý človek by to nedokázal.A teraz v skratke-Príbeh je veľmi naivný,herci tiež sa nepredviedli v dobrom svetle a aj spracovanie bolo ukážkovo debilné.Nič tu nebolo logický domyslené a ghouliesov bolo žalostne málo ale ty sa podarili aspoň že to. ()

Reklama

Reklama