Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller zasazený do prostředí drsného skotského venkova sleduje osudy horníka Dannyho Scoulara. Danny se ocitl v těžké životní situaci: přišel o práci, má za sebou pobyt ve vězení, rozpadá se mu manželství... Když ho jednoho dne osloví vlivný šéf podsvětí Matt Mason s nabídkou, aby pro něj boxoval v ilegálním zápase, zoufalý Danny ji přijme. Přestěhuje se do Glasgow a společně s přítelem Frankiem se připravuje na utkání. V krvavém souboji sice zvítězí, ale za cenu ztráty všeho, v co věřil a co miloval. Jeho rival mu navíc odhalí skutečný důvod boje a tedy i pravou tvář Matta Masona. Danny se rozhodne vrátit domů, a zachovat si tak čest - a také zachránit vztah se svou ženou Beth. Před odchodem si ale ještě od Masona vezme, co mu gangster podle jeho názoru dluží. Až příliš pozdě si uvědomí, že obrátil Masonovu touhu po pomstě nejen proti sobě, ale také proti Beth a dětem. Schyluje se k rozhodujícímu střetnutí, ve kterém půjde Dannymu o život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dokoukat tohle sportovně-sociální drama mě stálo hodně přemáhání. Čekal jsem, že to bude nějakej film o ilegálních zápasech, ale on je tam zápas všeho všudy jeden. Zbytek jsou takový ty klasický klišé, který maj ukázat, že to hlavní hrdina nemá v životě jednoduchý. Ale je to všechno strašně šablonovitý, bez nápadu, bez originality. Bavil jsem se akorát nad bizarníma účesama a hadrama, který na přelomu 80. a 90. let v UK frčely. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně překvapující snímek, který sice obsahuje patos na konci, ale zejména jeho střední část má několik pěkných ukázek ze života. Celý příběh je vlastně o tom jak to vypadá když velké ryby se rozhodnou cvičit s malými a použijí k tomu mocné vábení peněz a zneužití právě prožívané životní situace, která je plná strastí. Ovšem je pravda, že každý strůjce svého štěstí. Nejsilnější dojem jsem měl s opravdové realistické pěstní bitky, kterou před kamerou sehrál Liam Neeson a Ian Bannen. Příběh sice nepřináší do filmové tvorby nic nového, ale na mě zapůsobil nenuceným a nevtíravým dojmem. ()

Reklama

Richie1 

všechny recenze uživatele

Film mě nijak nenadchnul, připadalo mi to docela nudné, ani výkon Neesona mě nepřesvědčil. A ona 10minutová bojová scéna, kdy se divák dívá, jak se dva blázni ubíjejí skoro k smrti a na konci už vidí jen dvě zkrvavená těla - ani to mě nenadchlo, spíše naopak. Ostatně ten boj byl také dost nepřesvědčivý, množství červeného kečupu to nevylepšilo. No a závěr - měl asi moralizovat, ale vyznělo to tak nějak mdle. Od Ennia Morricone jsem čekal víc, ale v tomto filmu i ta hudba byla bez jiskry. Celkově s bídou 30%. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Rváč a rovný a pevný chlap Liam Neeson je bez práce no a je najatý na boxování v ringu, kde samozřejmě přežije a zvítězí. Jakby ne, když je rvačka fakt tak špatně natočená že je vidět že rána míří vedle ale soupeř se svalí. Kolem je tolik omáčky, že se to prostě věřit ani nechce. Navíc plytké výkony herců tomu dávají tu pomyslnou korunu. Fakt nevím co mám k tomuhle napsat.....já jsem tedy přímý hák z tohodle filmu nedostal ani náhodou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, nebýt občasných závanů sentimentu a doslova příšerného konce, neměl by Velký muž žádné extra nedostatky. Vrcholem filmu je Neesonův a Bannenův více než desetiminutový souboj (podle mě jedna z nejlepších filmových scén tohoto druhu), který i díky Morriconeově hudbě opravdu silně zapůsobil. Za vidění ovšem stojí i zbytek snímku, nejen kvůli sympaticky špinavé skotské atmosféře. Tři a kousek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenného románu skotského autora Williama McIlvanneyho z roku 1985. (skudiblik)

Reklama

Reklama