Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 1

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Recenze (137)

applause 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že to bude pohádka pro děti. Místy to bylo přitažené za vlasy, ale celkově se mi to líbilo, ale takový průměr. Nevím, ale Emily Blunt jako Mary Poppins mě iritovala. Přišla mi panovačná. Nejvíce se mi líbil Ben Whishow v roli tatínka, který je výborný herec, umí hrát na city a celkově mu to věříte. Byla tam jedna dojemná chvíle díky němu, kdy jsem brečela. Colinu Firthovi role zlého bankéře sedla, ale oči ho prozradily. Mnohem víc se mi líbil film, inspirovaný právě Mary Poppins, "Kouzelná chůva Nanny McPhee", kde také hrál. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Emily přímo rozkošná, odvážil bych se tvrdit, že si svou roli nadšeně užívala, takže za ni = dvě ** plus .. Meryl = jedna * mínus .. Písně vůbec nehodnotím, ty jsem přiznám se rovnou přeskočil - po té první, kterou jsem přetrpěl (přísahám, normálně to nedělám) .. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původní Marry Poppins je celkem typická Disneyovka oné doby,navíc je to dnes již klasika,kterou mám osobně hodně rád už od dětství.Nová Marry Poppins se snaží být hodně podobná,leč to co fungovalo v roce 1964,dnes bohužel nefunguje...nebo ono by to možná fungovalo,ale musel by to dostat do ruky někdo jiný než Rob Marshall.Emily Blunt nechybí charisma a zpívat rozhodně umí a i Lin-Manuel Miranda se snaží,ale k čemu je to dobré když zpívají sterilní,nudné a lehce zaměnitelné písničky.Zatímco původní Mary měla minimálně dva songy,které jsou i v dnešní době snadno zařaditelné a pro samotný film signifikantní,tady není ani jedna.Mnohem víc než pokračování legendy jsem i navzdory nízkému očekávání dostal spíš obdobu dalšího Marshallova podobně laděného Into The Woods.I tam je slušné obsazení,celkem hezky to vypadá,ale nemá jediný pořádný song a pocitově má asi tak 3 hodiny...40% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Žiadne horibilné očakávania som nemal, ale toto bolo veľmi veľmi (ale naozaj veľmi) slabučké. Akosi neviem prísť tým filmom Roba Marshalla na chuť, a zatiaľ sa mi od neho nepáčilo prakticky nič! A to dokáže do svojich filmov nalákať naozaj veľké hviezdy. Ani účasť vždy sympatickej Emily Blunt však tento "klenot" nezachránila. A to mám muzikály celkom rád, ale samozrejme len tie, ktoré majú vydarené aranžmá (hudobné, textové, aj vizuálne) - čo sa však o tomto povedať nedá... Dej bol maximálne prvoplánový (zaujímavý maximálne tak pre deti do 10 rokov), texty a hudba fádne, no a postavy ťažkopádne. Jediné, čo sa mi fakt že páčilo, boli kulisy a čiastočne aj kostýmy. Inak naozaj bieda... P.S. Miestami som mal pocit, že Mary Poppins je tu skôr vedľajšia postava (občas takmer komparz). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila od té doby, co jsem se dozvěděla, že se bude natáčet. Emily Blunt byla skvělá volba do role Mary Poppins, nevěřím, že by to někdo zvládl zahrát lépe nebo se alespoň přiblížil originální Julii Andrews, tak jako ona. Klobouk dolů a nominace na GG je zasloužená! Písně trochu zklamání, až moc písní a tanečních vystoupení na úkor dějové linky, které nebyla ani moc dobře promyšlená. Navíc ani jedna z písní se mi nelíbila nebo neoslovila natolik, abych si jí po shlédnutí broukala. Chválím český dabing, nebylo to tak zlé, jak jsem očekávala, ale i tak se podívám na originál a třeba své hodnocení změním. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Na Mary Poppins som sa uz dlhsie tesila a konecne som sa dostala do kina. Avsak musim povedat, ze uplne nadsena nie som. Muzikaly milujem a preto hodnotim trosku prisnejsie. V poslednej dobe sa natocilo tolko ovela krajsich muzikalov, ze tejto novej Mary Poppins mozem dat nanajvys tak 65%. A preco? V prvom rade je to neporovnatelne s povodnou oscarovou Mary Poppins a fantastickou a neprekonatelnou Julie Andrews. Samotny dej trosku nudny, aj ked svet fantazie je zobrazeny pekne, hlavne podmorsky svet koralov. Chvalim aj vyber hercov. Pre mna najvacsie minus boli pesnicky. Co na tom, ze herci boli fajn, krasne kostymy, vyprava, lenze slabe pesnicky a prave to je pre mna na muzikaloch najdolezitejsie!!! Film som videla v povodnom zneni, avsak ani jedna piesen ma nechytila za srdce!!! Ani jedna, zial. Aj spevacke vykony sa mi videli slabe, je to skoda. Este jedna poznamka k Meryl Streep. Tesila som sa na nu, ale jej rola tam bola uplne nepodstatna a uz vobec nechapem, kvoli comu jej dali ten prizvuk, nijako to s dejom nesuviselo. Zhrniem to takto, nie zle, ale nic extra. A bolo mi luto Mary Poppins, ze stale je sama, chichi. Som zvedava, ci budu nejake nominacie na Oscara. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jasně, banky a bankéři byli přítomní už v první Mary Poppins, ale tady se z toho stává téměř učebnice finanční gramotnosti, která varuje před lehkovážnými půjčkami, zástavou domu, nesplácením a také neopatrným zacházením s dokumenty, které prokazují vlastnictví akcií (na druhé straně závěrečné vyústění je hotové finanční deus ex machina, kterému se v době dnešních úroků i se zohledněním toho, co se dělo na konci první Mary Poppins, nechce věřit). A tímhle vším včetně trudnomyslné atmosféry kvůli smrti matky těžkne film, který by měl rozdávat radost. Emily Bluntová, která je skvělou Mary Poppins, protože jí dává trochu jiný odstín, to nespasí, stejně jako Rob Marshall, který už zřejmě zapomněl, jak dát muzikálovým číslům šťávu (od Chicaga už holt uplynulo hodně vody). ()

Gabbo 

všechny recenze uživatele

Pro ty co neznaji puvodni film zbytecnost, pro ty co znaji je to pouze slaby odvar bez napadu. Emily Blunt je pekna ale pro takova nevyrazna, kdezto Julie Andrews je ta prakticky dokonala ve vsech smerech. Lin Manuel Miranda nesaha Dick Van Dykovi ani do puli kotniku.. schvalne jsem si rikal jestli v tom nehraje roli nostalgie pohadky meho detsvi (a detsvi mych rodicu) ale i moje deti radeji voli puvodni verzi! Misto tohoto dilu si jako dospeli pustte Saving Mr. Banks a nebo detem sezente Gnomemobile kde hrajou oba detsti predstavitele z puvodniho filmu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, ale Mary Poppins samozřejmě znám. Neplánoval jsem vidět ani tuhle moderní verzi, ale Vánoce s BBC mě přesvědčili o tom, že to na zkrácení času zkusím.  Bohužel mi to tolik nebavilo a přišlo mi, že to bylo dost o ničem (kromě zápletky, která se vejde do jedné věty). Emily Blunt pomohla, ale nezachránila to, nejspíš i proto, že její postava byla tak nějak divně nevyužitá a ani ty písničky nebyly žádný zázrak. Ocenit se tak nejspíš musí hlavně to, že nejde o předělávku původního příběhu, ale o jeho pokračování. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jako kdyby skupina vysokoškolských profesorů roky studovala originál a pak se rozhodla natočit výsledky svého zkoumání ve formě druhého dílu. Našprtanou mají Mary Poppins sice pěkně, ale chybí tomu ta živelná radost a nezávazné blbnutí, kterými se vyznačovala jednička. Bohužel se místo toho tlačí na pilu, ať už v rozlišení hranic fantazie a reality, tak hlavně u scelování propasti mezi City of London a ulicí. Bojím se, že ve trojce už nebude mít Mary Poppins v ruce deštník, ale srp a kladivo. Abych jen nekritizoval - Blunt s Mirandou jsou vynikající, a "Trip a Little Light Fantastic" si rád budu pouštět znovu a znovu.Na tak očekávaný návrat je to ale trochu málo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První Mary Poppins jsem neviděl. Viděl jsem Zachraňte pana Bankse. Tohle je naprosto fungující pohádka. Je vidět, že to dělali s láskou a úctou k tématu. Nemám výhrad. Emily Blunt to zvládla dobře. Poctivé řemeslo. 85% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...film mi neudivil ani atmosférou, ani choreografií, ani písničkami... Roztahaný příběh o ničem, kdy je přítomnost paní Poppins minimálně diskutabilní a prakticky k ničemu... a to má film na rosteru kvalitní personál a papírově by to mělo klikat... ale nekliká... je to nuda... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

O stupeň slabší než jednička, ale pořád velmi fajn, ačkoliv je to vlastně úplně to samé, jen místo kominíka je tady lampář (ovšem neméně výborný). Emily Blunt je naprosto skvostná, Colin Firth standartní, Meryl úplně zbytečná (ale i přesto samozřejmě naprosto skvělá) a Ben s Emily i nové děti taky fajn. Takže ačkoliv je to v zásadě opravdu podruhé to samé, tak tenhle nádherně britský film rozhodně není ztrátou času, to kouzlo je tady přítomno taky, ačkoliv původní Mary Poppins jsem si užil mnohem, ale mnohem více. 65 %. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Cílovka, která na Mary Poppins vyrůstala, by asi měla být spokojená. Dostane totiž snadno stravitelný a obecně přístupný příběh, několik muzikálových scén a z toho jednu animovanou, odkazy na původní film a šarmantní Emily Blunt. Jenže je to po všech stránkách taková sázka na jistotu, že mě to zkrátka nijak zvlášť nebavilo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svérázná Mary Poppins sice sama nikdy nic nevysvětluje, ale dlouho mě trápilo, proč se vůbec v rodině Banksů znovu zjevila a instantně začala podněcovat dětskou fantazii svými kouzelnými kousky, téměř jedna ku jedné odvozenými z původní pohádky. Ovšem novodobá klasika se z pokračování / nové verze nestane právě proto, jak moc se milované klasiky drží a imituje ji. Tudíž působí veskrze staromódně, což je nejvíce patrné v staromilské hudbě a nevýrazných písničkách zcela bez hitového potenciálu. Nicméně je pravda, že ke konci už se ta správná povznášející nálada a radost (z dětství) navodit daří. Ani popel pak neříkám na konto naprosto precizní a dokonalé Emily Blunt v titulní roli. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na novou Mary Poppins jsem si chtěla zajít ze dvou důvodů. Tím prvním bylo, že původní film s Julie Andrews se mi moc líbil - jak po dějové, tak i hudební stránce - a považuji jej za jeden z klenotů kinematografie, který asi čeští diváci příliš neocení, vzhledem k tomu, že na dnešním představení v celém sále sedělo pouhých sedm lidí. Druhým důvodem byla má oblíbená Emily Blunt, která by mohla hrát v té sebe větší blbosti a já bych se na to stejně koukla. Má očekávání byla tedy vysoká a po zhlédnutí musím uznat, že chápu zdejší hodnocení. Ačkoliv obsazení bylo vybráno vskutku na jedničku, se samotným filmem už to trochu vázne. Největší zádrhel, aspoň pro mě, znamenalo obrovské množství hudebních čísel na úkor dějové linky. Ta mi připadala docela upozaděná a v podstatě celý film byl o tom, jak Mary Poppins trávila čas s trojicí malých Banksů (verze z roku 64 mi taky přijde o něco poučnější). Nicméně hodně se mi líbilo zpracování - tančení, sekvence v kresleném světě, kostýmy, prostředí... To je ten hlavní důvod proč dávám čtyři (horší) hvězdičky. Je možné, že své hodnocení ještě změním, až film uvidím v původním znění. Dabing se naštěstí i v tomto případě povedl, ačkoliv mně osobně vadilo, že byly nadabované i písně, kde člověk výrazněji vidí nekoordinovanost s tím, co herec ve skutečnosti říká, a jaký je český překlad. Možná i kvůli tomu mi zdejší písně nepřišly tak chytlavé jako ty z předchozí Mary Poppinsové. Byla jsem ale velmi potěšena, že Meryl Streep i tady namluvila Zlata Adamovská, která se tentokrát předvedla i se zpěvem. Závěrem asi jen řeknu, že už to prostě není ten echt Disney, ale vzhledem k tomu, že žijeme v době, kde kina válcují filmy se superhrdiny, je tohle příjemná změna s trochou kouzel. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Oproti originálu méně zábavné a upřímné. Taková sterilní sázka na jistotu, což mě strašně mrzí. Potenciál byl obrovský. Emiliy mě ale baví a nenudila jsem se. 🌈 70% ()

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama