Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátce poté, co si soudce nejvyššího soudu vezme život, je na břehu řeky Potomac nalezena zavražděná žena. Podezřelým je hluchoněmý veterán z války ve Vietnamu, nyní bezdomovec, jehož případ je přidělen Kathleen Rileyové (Cher), přepracované právničce z washingtonského úřadu veřejného obhájce. Ačkoli okolnosti svědčí proti jejímu klientovi, Kathleen postupně zjišťuje, že se stal nevinnou obětí. Nečekanou pomoc získá od jednoho z porotců, lobbisty Eddieho Sangera (Dennis Quaid), který je také přesvědčený o Carlově nevině. Pouští se do pátrání na vlastní pěst a zasypává Kathleen novými důkazy. Obavy, že bude nařčena z ovlivňování poroty, však nezabrání tomu, aby se do Eddieho zamilovala. Mezitím se vynořují další informace, které Kathleen přivádějí na stopy, jež vedou z temného washingtonského podsvětí do nejvyšších vládních sfér. Čím blíže se však dostává k pravdě, tím větší jí hrozí nebezpečí... (Cinemax)

(více)

Recenze (38)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobře napsaný scénář probouzí zvědavost jaký ďáblík za tím vším vězí. Z herců je pro mě velmi příjemné překvapení Cher, nemám jí zafixovanou jako herečku, ale tady předvedla velmi civilní a přirozený výkon a tak jediný co filmu vyčítám je absence motivu pro chování lobbisty Eddieho nebo mě snad Roth chce nabulíkovat, že takto se běžně chovají porotci soudu, ještě ve všemu povoláním lobbisti ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Cher, Liam Neeson a Dennis Quaid jsou přesně ti herci, kvůli kterým jsem se do tohoto filmu zakoukal. Nečekal jsem žádný zázrak, ale líbila se mi ta osmdesátková atmosféra amerického filmu tehdejší doby, která je specifická nejenom herci, ale i kvalitním českým dabingem. Příběhově to také není zlé, ale vlastně je Podezřelý především soudním dramatem, což samo o sobě není nic, co by vysloveně lákalo. Na druhou stranu je tu Dennis Quaid, který občas seběhne do terénu a vytvoří i nějaké to napětí. Spíše je to ale o objasnění a to je v závěru více než šokující. Dobrá jednohubka ideální na pondělní večer. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsou mi postavičky! Postupem času mládnoucí Neeson jako obžalovaný, co musí u soudu používat elektronickou tužku Roberta Záruby, jeho snaživá obhájkyně Cher, které scénářem daná natvrdlost nedovolí ihned odhalit pozadí řezu vedeného zleva doprava, lobbista Quaid, který nejdřív hledá koho ojet, aby se prohlasoval zákon v Kongresu a pak z pozice člena poroty a s heslem expedice Adam 84 „Hlavně nenápadně“ pomáhá odhalit pachatele a soudce Mahoney, u něhož hádáte, jestli je má tu aroganci od přírody, nebo je podrážděný, že mu washingtonský deštík začíná vtékat do obuvi.. Soudní drama s přiměřenou porcí napětí, u kterého najdete všechny hříchy i ctnosti spojené s érou vzniku. Ta čtvrtá hvězda je za Kamenovu hudbu ostrou jako břitva. Při závěrečné naháněčce jsem měl pocit, že slyším i nějaký materiál k uloupení do Usual Suspects.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zrucne natoceny thriller z pravnickeho prostredia. Tento den nezacal pre advokatku Cher zrovna najlepsie, najprv jej nejaki grazli ukradli retiazku a este hned v ten den dostane od sudcu prikaz na obhajobu Liame Neesona, ktory udajne zabil nejaku zenu, pricom jej plany na dovolenku sa rychlo rozplynuli. V porote je aj Dennis Quaid, ktory bude potajomky Cher pomahat s dokazmi o Andersonovej nevine. Chvilkami su tam napinave sceny s vyraznou hudbou Michaela Kamena, avsak treba si pockat na prekvapivy zaver. Je to tak na jedno pozretie...13.12.2008 ____ Cher - (Kathleen Riley) +++ Dennis Quaid - (Eddie Sanger) +++ Liam Neeson - (Carl Wayne Anderson) +++ John Mahoney - (sudca Matthew Bishop Helms) +++ Joe Mantegna - (Charlie Stella) +++ Philip Bosco - (Paul Gray) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přijemné detektivní a soudní drama s půvabnou Cher a kvalitními hereckými výkony Liama Neesona a Dennise Quaida. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skôr tuctová záležitosť zo súdnej siene, ktorú trochu vyzdvihuje roztomilá Cher, sympatický Dennis Quaid a Liam Neeson v dosť netradičnej roli hluchonemého bezdomovca a veterána z Vietnamu v jednom. 65% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Solidní soudní thriller s několika napínavými momenty a překvapivým odhalením. Přes místy poněkud okatě hrané emoce a poněkud křečovité momenty večer nezkazí, ale zase to není nic, co by člověk nutně musel doma mít nebo vidět. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je velmi málo výborných filmů ze soudní síně, a Podezřelý k nim spíše nepatří. Skoro celý se odehrává u soudu! Cher by mohla být nahrazena jakoukoliv jinou herečkou, stejně tak Dennis Quaid, a nic by se nezměnilo. Vyšetřování je tak trochu dílem náhody. Liam Neeson ve filmu nemluví. První dabing, ČNTS NOVA 1994. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70% Nic extra originálního, ale za to velmi zručně natočeného se skvělými herci a dokonale mrazivou atmosférou. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný thriller odehrávající se z velké části v soudní síni, zápletka je dobře vymyšlená a děj tradičně vybudován. Cher je věrohodná, Dennis Quaid jako vždy sympatický a můj oblíbenec Liam Neeson je znamenitý v každé roli. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné krimi-drama ze soudního prostředí, jenž natočil režisér Peter Yates. Od něho jsem dosud viděl tři věci včetně akční-krimi BULLITTŮV PŘÍPAD, ale zatím mě ani v jednom případě nenadchnul..)) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevierohodne vykonstruovany sudnicky thriller, ktory musi pripadat debilny aj divackam Hallmarkovsky naivnych filmov. Kto da tomu 4* je pre mna obycajny zaslepenec. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Či už Cher, Dennis Quaid alebo Liam Neeson, jednoducho všetci traja boli skvelí. Doslova mrazivá atmosféra, až mi to niekedy prekážalo, lebo sa mi to zdalo prehnané. Výborný námet a skvele prebiehajúci dej spolu s dialógmi. Záverečné poučenie je asi také, že nikto nestojí nad zákonom, aspoň by teda nemal, že vinný môže byť dokonca samotný sudca, že spoločnosť by nemala odsudzovať, až keď nie je niečo úplne dokázané a ani vtedy to nemusí byť pravda. Alebo to, že niekto, kto je vysoko postavený alebo ani nemusí a bolo voči nemu vznesených veľa podozrení a nikdy mu nič nedokázali nemusí byť čistý. Je to kriminalistická dráma, dokonca thriller a ja by som mu dal aj malý prívlastok psychologický. Celkom zaujímavý film na noc. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Když si přečtete můj profil, tak slušné filmy vysílají dopoledne , odpoledne a večer dávají sračky . Dobrý film z právnického prostředí. Viz Kausa Wardových, Pár správných chlapů, Skandální odhalení a mnoho dalších filmů . Vůbec nevadí že je 25 starý, pohladí víc než nové akčáky i když některé mám také v oblibě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to výborné, ale je to dobré. Má to správnou retro atmosféru a docela fajn herce, kdy Liam Neeson asi nikdy nezklame, ale ona i Cher je hodně snesitelná. Je hezké, jak se snímek snaží tlačit na pilu a chce nás strašně moc překvapit tím, jaké je zde finále. Trochu se to možná i povede, a tak si myslím, že film stojí za pozornost. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho že některé filmy by bylo lepší sledovat v originálním znění. Dabing se nějak nepovedl. Ovšem film stojí za to, ale jednou a stačí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Peter Yates /Garderobier, The Deep 1977/natocil dobru, ale stale len priemernu sudnu dramu s Cher na cele. pribeh ma cosi do seba /vysetrovanie vrazdy/, Cher sa pokusa dokazat nevinu klienta a ono jej to ide, a to tak, ze dobre. Kulisy su dost lacne papundeklove, ale plusom filmu je ten fakt, ze okrem Cher tu hral aj isty Dennys Quaid /Frequency/ a Niam Leeson /96 hodin/. 69 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Filmu hodně škodí dvojhodinová stopáž. Od druhé poloviny filmu ztrácí dech, škoda, jinak bych hvězdu přihodil. Jinak trio Cher-Quaid-Neeson táhnou dějovou linku do samého závěru bravůrně. 55% ()

Reklama

Reklama