Reklama

Reklama

Tony Aaron odešel z ne úplně vyjasněných důvodů od policie a živí se jako soukromý detektiv, který s pomocí své ženy odhaluje manželskou nevěru. Jeden případ se však zvrtne a skončí tragicky zabitím Aaronovy ženy i "jejího" milence. Objevují se nevyřízené účty z dob policejní kariéry, v Aaronově výpovědi některé detaily nesedí a stává se hlavním podezřelým. Britský kriminální thriller V podezření je vystavěn jako komplikovaný příběh, ve kterém leccos není, jak se to na první pohled jeví... Aarona si zahrál charizmatický Liam Neeson (Schindlerův seznam, 96 hodin), který během své bohaté kariéry dokázal, že dokáže být výborný v jakékoli roli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Relativně slušný thriller řazený k neo-noirovým filmům, nepochybně má noirovou zápletku i hrdiny. Násilnický policajt, malý podvodníček, nestydatá milenka, zhrzená manželka či proradný kamarádíček tu splétají sítě nečestností a podlostí, jež se točí kolem dvojnásobné vraždy slavného malíře a manželky hlavního hrdiny. +++++ ZÁSADNÍ SPOILERY. Film je záměrně natočen tak, aby divákovo podezření neustále sklouzávalo z hlavního hrdiny někam jinam, nejlépe směrem k domnělé "femme fatale". Prostředky k tomu použité zahrnují prolínání malosti, strachu, bezelsnosti a výrazu "pomóc", který Liam Neeson poměrně přesvědčivě vtiskl do tváře hlavní postavy Tonyho Aarona. Tony Aaron navíc je středobodem téměř všech scén filmu, což vyvolává dojem, že vůbec nic neskrývá. Oproti tomu milenka zavražděného Angelina provokuje diváka už svým jménem, skrývá se zavřená v domě, rozčilují jí vpády do soukromí, ačkoliv zároveň působí dojmem, že umí ve všem chodit a lidmi vládnout. +++++ Divák pak je zmítán mezi dvěma podezřelými. Důkazy ukazují na Tonyho Aarona, ale filmová zkušenost napovídá, že nejspíše právě proto a pro řadu dalších důvodů je vrahem Angelina. Diváka o nevinně hlavního hrdiny nejspíš definitivně přesvědčí soudní přelíčení, v němž řada fakt a výpovědí na Aarona jasně ukáží, ale klíčová je výpověď právě Angeliny. To je ale bouda!. Divák si tak může užít jednu z finálních scén, v nichž se stříhá mezi metodickou přípravou popravy a zoufale horečnatou snahou zachránit nevinného člověka. Že se tak stane v poslední chvíli jen podtrhuje náš dojem o čistotě Tonyho. Mně osobně však tento okamžik sebral pocit pravděpodobnosti dění a tak jsem si závěrečný obrat, v němž navíc nebyla využita naznačovaná možnost neodhalit viníka, neužil. "Katarze" do ztracena. KONEC SPOILERŮ. +++++ Ačkoliv film v závěru opustí meze důvěryhodnosti, zůstává slušným příkladem toho, jak filmaři využívají toho, že diváci koukají na filmy, že mají filmovou zkušenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Detektiv, ať již státní či soukromý, by si měl ohlídat únik mozkových buněk do pohlavních orgánů. Jenže Tony to neuhlídal a proto má problémy. Nebo to uhlídal a jen se tváří, že to neuhlídal? Ono je to celkem jedno, neboť tento snímek disponuje nemalým počtem zvratů v přepočtu na jedno natočené filmové okénko, ale na solidní krimi zábavě to kupodivu nijak zvlášť neubírá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-noir z neokoukané lokace, u kterého do poslední chvíle tápete, jestli je fatale femme, nebo homme a ta nerozhodnost je stejná, jako jestli hodnotit třemi, nebo čtyřmi hvězdami. Na jedné straně nepříliš jistá Mooreova režie při realizaci vlastního scénáře, typologicky nevhodně obsazený Neeson či téměř parodická scéna s poněkud promptní popravou, na druhé pohrávání si s divákem znajícím pravidla žánru, spousta drobných náznaků směřujících k pointě, odporný fízl Malcolm Storry s ušima jako lekníny a nosem přes půl Brightonu a celkové cynické vyznění. Za něj nakonec palec nahoru. A taky mezi důkazní materiál.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Chytrá hra s diváckymi očakávaniami. Inteligentná a vysoko sa vzpierajúca klasickej thrillerovej schéme. . ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Další film vezoucí se na vlně Základního instinktu, až na to, že si hlavní hrdina zapomněl koule a hlavní hrdinka sex appeal, řekla bych. Základní instikt sice přišel až napřesrok, ale je to podstatné? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dala bych možná i čtyři hvězdičky, ale ta záchrana v poslední nanosekundě, to už bylo moc přitažené za vlasy. Ano, chápu, některé scény se točí především na efekt. Ale co takhle občas točit i některé scény na inteligenci? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zajímavý thriller ve kterém si do poslední minutky nejste jisti zda je policista v podání skvělého Liama Neesona skutečně vinen či nikoliv. Rozuzlení je více než překvapivé vzhledem k předchozímu ději a režie Simona Moora nemá chybu a udrží diváka v napětí až do konce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší rozuzlení opatřené mnoha logickými chybami. Ten závěr ve stylu "bojuje se o vteřiny" působí jako nechtěná parodie. Škoda, Liam býval rozeným hrdinou nejen historických látek. Pokud bych kromě nemateriálních věcí něco v životě chtěl, tak výhled z domu jako měl pan malíř. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný a docela odvážný thriller o muži, který se svou ženou, připravuje fiktivní nevěry pro své klienty aby jim usnadnil rozovod. Samozřejmě všechno zkomplikuje vražda. Příběh filmu je slušně vystaven a daří se mu udržet atmosféru, že nic není tím, čím se zdá být. Liam Neeson v té době ještě nebyl hvězda ale svého hrdinu s pohnutou minulostí zvldál velice dobře. Film má všechno co by měl správný thriller mít ale celé vyšetřování se docela táhne a gradace přichází až ke konci, kdy celý snímek vygraduje k velice povedené pointě, která rozhodně překvapí. Povedený thriller na jedno shlédnutí. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hra na kočku a myš, kdy kočka a myš se několikrát vymění v roli. Detektiv Tony je podezříván ze smrti své ženy a muže, se kterým byla na hotelovém pokoji. Všemožně se snaží se vyvinit a hledá skutečného vraha. Manželka mrtvého muže byla celou dobu mimo kontinent, doma ale byla jeho krásná milenka. Tu se Tony rozhodne pořádně prověřit, jenže se do ní zamiluje a je najednou sám v ohrožení. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který je podle mě ovšem nutno vidět 2x. Proč ? Protože zde nestačí vnímat dialogy, je nutno dávat pozor na každý krok a pohyb Liama NEESONA, což vám při prvém pozorování unikne, neboť tomu nepřikládáte význam a též ( a to hlavně), absolutně nečekáte takové rozuzlení. Výborný film, výborná réžie, ale Laura San GIACOMO mohla být živější, hrála příliš unyle a jakoby se jí to moc netýkalo (včetně závěrečné scény na dvoře věznice). ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....mohol to byť dobrý thriller ,ktorý mohol mať tie najvyššie ambície......charizmatický Liam Neeson,námet,prostredie,doba niekoľko rokov po 2.svetovej vojne,nebolo to natáčané v holywoodskej produkcii.... - mohla to byť bomba...aj som tomu veril... pomerne vysoké hodnotenie,ale slabé tržby...prečo asi...pretože to bolo dobre rozbehnuté,ale záver napísal scénarista asi potom ako uvidel svoju výplatu...a tak to celé "doondiel"(s...vil) ....záver:strááášne prekombinované,dôkazy viny resp.neviny nestoja na jednom podhodenom palci....záchrana na popravisku ked sa jama otvára (poprava obesením)....také celkovo narýchlo upečené,aby sme čo najviac šokovali-ale menje je niekedy viac......naznačím spoiler :nie-ano-nie a nakoniec ano..... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající zajímavý thriller s nečekaným rozuzlením na který se musím podívat ještě jednou, protože na poprvé jsem to bral na lehkou váhu a čekal asi něco jiného. Nádherně zachycena dobová atmosféra, skvělý herecký výkon Liama Neesona. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nechapem, co na tomto filme ludia vidia, preco ho hodne nadhodnocuju. Financne to zhorelo, malo to sice neopozerane lokacie, no nuda dostala prilis vela priestoru ... potom ten zaver, to bolo nieco priserne ...asi tak ako pise kolega dyfur ..... nadhodnocovaniu tohoto filmu nechapem, 5 hviezdickari su mimo realitu . 30 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Z počátku mi tenhle thriller moc pod nos nešel, ovšem druhá polovina byla mnohem zajímavější a napínavější, takže lehký nadprůměr. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Méně známý, ale přesto slušný kriminální thriller. Nutno dodat, že bez Neesona by to pravděpodobně nemělo takovou šťávu. Má to nápad, napětí, svůj styl a také poměrně dost zajímavou pointu. Celý film jsem přemýšlel, kdo to vlastně střílel a nakonec .... Kdepak, neprozradím - podívejte se sami. ()

Reklama

Reklama