Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bankovních lupiči a příležitostní podvodníčci Butch Cassidy a Sundance Kid se protloukají, jak mohou. Butch vede proslulý gang z Díry ve zdi, Sundance Kid je nejen bleskurychlý střelec, ale také si dokáže poradit s kartami. Jeden člen gangu, Harvey Logan, by rád převzal velení. Dostal totiž nápad – proč přepadnout pacifický expres převážející peníze jen jednou? Při zpáteční cestě už nikoho ani nenapadne, že by mohlo následovat další přepadení, a teprve pak tam bude pořádná suma peněz. Butch Logana jakožto potencionálního konkurenta rychle zpacifikuje, jeho nápad však s pomocí dynamitu společně se Sundancem uskuteční. Zdá se ale, že to nebyl nejšťastnější tah: pan Harriman, kterému peníze ukradli, si najme nejlepší stopaře a „lovce lidí“ v čele s Joe Leforcem. A Butch se Sundancem se pronásledovatelů ne a ne zbavit… Sundance Kid má přítelkyni, půvabnou učitelku Ettu, se kterou se brzy spřátelí i Butch. Ovšem jejich radost kalí fakt, že mají neustále v patách Harrimanovy muže. Málo platné, že se nakonec při jedné z honiček, kdy už nemají kam uniknout, odhodlají skočit z vysoké skály přímo do peřejí, ačkoli Sundance neumí plavat. V novinách se sice objeví domněnky, že mohli zahynout, oba ale vědí, že je jejich pronásledovatelé nenechají na pokoji, dokud je neuvidí mrtvé... A tak Butch přijde s nápadem odjet do Bolívie. Ta je snad dostatečně daleko, aby se zbavili dotěrných pronásledovatelů. Nakonec se k nim přidá i Etta: ve svých šestadvaceti letech je stále ještě svobodná a kromě dobrodružství s oběma přáteli vede celkem nudný život. Proč by si ho tedy nezpestřila cestou do Bolívie? Jediné, co nechce nikdy vidět, je, jak budou Butch a Sundance umírat… První dojmy z Bolívie jsou děsivé: vlak je vysadí uprostřed pustiny, kde se vedle polorozbořeného nádraží rochní jen skupinka prasat. Sundance zuří, nakonec ale začnou opět přepadávat banky. Zatím to jde snadno, ale brzy se v zemi stanou známí a policie na ně organizuje honičky. Situace se ovšem zdramatizuje ve chvíli, kdy oba muži zjistí, že neúnavný Leforce je dostihl i zde... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Tiberian

Tiberian (hodnocení, recenze)

Podla mna je blbost hodnotit film ktory je starsi nez vacsina clenov csfd. Islo o to ako sa javil ten film vtedy davno, akym sposobom prehovaral k vtedajsim divakom. O to viac ze podobnych dvojic nech uz akokolvek vzdialenych charizme Redforda a Newmana a scen bolo neskor kopec. Najviac mi vadi ze niekto to hodnoti ciste akoby profesne z jedneho pozretia s absolutne cistou hlavou teda inak povedane vytrhnute s kontextu. Vsetci vieme ze sila najlepsich filmov a hlavne tych klasickych tkvela v harmonii s filmovym svetom. Napriklad uz len fakt ze westerny boli vtedy v mode a tak divak vsetko hltal i s navyjakom. 

na příspěvěk reagoval Le0nidas, Martin741

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Mali by dokategorizovat ten film, lebo na druhé miesto v žánroch by mala íst komédia. Vcelku dobrý filmík. A na to, že ide o spaggetti western, dej ubiehal rýchlo. Takisto jeho spracovanie, réžia i efekty sú na velmi slušnej úrovni. Moje hodnotenie: 75%

w4r10ck

w4r10ck (hodnocení, recenze)

jeden z nejlepších vesternů všech dob , Robert Redford tam byl tak good

xenopus

xenopus (hodnocení, recenze)

Bylo tu několik zmínek na dabing. Pravděpodobně nejlepší je anglická verze s titulky. Dabingu existují dvě verze: jedna, dřívější, vyrobená ČT (spíš ještě ČST), kde PN daboval Luděk Munzar a RR Petr Oliva. Tato verze např. nemá namluvené ony dvě věty, které uvádí celý film coby komentář k němému filmu běžícímu na začátku, a má třeba přeložené a namluvené španělské věty z bolivijské části filmu. Druhá verze, novější, (Nova): PN opět Luděk Munzar, RR Pavel Soukup. Španělština je ponechaná, což působí autentičtěji, pokud španělsky neumíte a nerozumíte, co říkají, neboť se dokonaleji cítíte jako oba hrdinové. A pochopitelně je zde i trochu jiný překlad. Nedá se objektivně říci, která verze je lepší. Já jsem jako první viděl tu nováckou a jako druhou tu starší. Olivův dabing RR mi přijde tak trochu bez šťávy, Soukupův je přece jen melodičtější. Překlad mi přijde lepší ten pozdější (Nova), myslím, že je tam lépe vystihnutá především podstata vtipů a vůbec celá komediálnost obou rolí. No, ale proč se postupem času nekouknout na všechny tři verze - ten film za to stojí!

Kosuke

Kosuke (hodnocení, recenze)

natočeno v roce 1969,melodie kterou si piska miliony lidi,a jasny musi se najit spousta lidi (obvzlast zenskejch ,kterejm to naprosto nic neřekne).Ale já ho prostě miluji a miloval sem ho už jako malej kluk a vzpomínám jak sme ještě za komančů po jeho shlédnutí se s klukama rvali ve třídě vo to kdo je Butch a kdo Kid heh.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Dobré, ale ne zase tolik, abych tomu hned dal plné hodnocení. Pokud bych si měl vybrat western o pronásledované skupince desperádů, která nakonec skončí v dešti kulek, sáhnu raději po Divoké bandě.

Ryan97

Ryan97 (hodnocení, recenze)

no, ja mam ted doma taky dabovanou verzi, tak me zajima, jestli se na to s tim dabingem da divat ..

Rosana

Rosana (hodnocení, recenze)

Nojo, ja videla prave ten nadabovanej :( Netusim, jaky je rozdil, mezi dabingem a originalem :(

Rosana

Rosana (hodnocení, recenze)

chápu :) jenom jsem zvyklá, že když napíšu negativní názor na nějaký super úžasný nejoblíbenější film, tak jsem za blbce :-D Možná v té době to byla klasika a ženy usínaly s fotografií RR nad postelí a doteď má film svoje kouzlo - které bohužel na mě neplatí :(

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Rosana: Nemáš sa za čo omlouvat, inteligent ťa pochopí blbec sa do teba pustí... ;) Dúfam že ma chápeš :)

Rosana

Rosana (hodnocení, recenze)

já nevím, lidi... mě to nepřišlo tak úžasné. Například když ti dva prchali (což teda dělali asi většinu filmu) tak to byla docela nuda. Ta ženská taky byla divná. Omlouvám se, ale mě tento film neokouzlil.

Mischel

Mischel (hodnocení, recenze)

"Neumím plavat". "Co blázníš, stejně se zabijeme!". Prostě DOKONALÝ film prosetý nezapomenutelnými hláškami a skvělou hudbou!

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Vskutku kvalitný snímok, s kvalitným hereckým obsadením... na to aký starý je ten film, bez problémov udrží diváka aj dnes, proste kvalita.

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Co dodat k tomuto filmu? Asi nic, co by průměrně vnímavý divák nevěděl.Poté, co jsem to viděl jsem měl vyloženě krásný pocit.Pocit z dvou lumpů, kteří s nonšalancí procházejí situacemi, které před ně staví život, či vytvářejí oni sami.Je to ale především koncert pánů Redforda a Newmana, kteří v zásadě banální, již mnohokrát v různých filmech opakované situace dovádějí k dokonalosti.A krásný je i závěr, kdy se oba odpoutávají od reality života a prchají do jakési Valhaly v doprovodu, jak jinak, nesčetných kulek.

droop

droop (hodnocení, recenze)

To nejde komentovat, protože klasika je KLASIKA. Jak již bylo, a bude, řečeno ... nádhernej film.

Vacek

Vacek (hodnocení, recenze)

Fantastický ! Po tom co jsem o tom slyšel jsem fakt čekal něco Nepřekonatelnýho a Tohle JE ONO !!! A musím zejména pochválit ten konec.Ten se jim maximálně povedl.

rochelka

rochelka (hodnocení, recenze)

Tak to je teda ten nejlepší western,jaký jsem dy viděla! Sakra to bylo dobré...ty dialogy,scény a akce! WOW! Paul Newman S Robertem Redfordem excelují!...

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

09.02.2023

V požehnaném věku čtyřiadevadesáti let odešel do muzikantského nebe oceňovaný americký skladatel popmusic, pianista, textař a hudební producent Burt Bacharach. Médiím tuto zprávu předala jeho mluvčí… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Butch Cassidy a Sundance Kid míří do televize

Butch Cassidy a Sundance Kid míří do televize

02.10.2021

Americká produkční společnost Stone Village vyhrála práva na televizní zpracování románu Butch Cassidy: The True Story of an American Outlaw, podle něhož vznikl slavný snímek z roku 1969 s Robertem… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama