Reklama

Reklama

VOD (1)

Paul Newman v hlavní roli slušného policajta, jenž hlídkuje ve čtvrti zdecimované drogami, násilím a gangy. Tahle část města je na mapách známá jako Bronx, ovšem její obyvatelé jí říkají Pevnost Apačů. Newman se snaží udržet podstatu své lidskosti a nakládat i s těmi největšími chudáky důstojně. Snaží se také přesvědčit své nadřízené, že slepá brutalita rozhodně není odpovědí, avšak marně. Když je svědkem, jak jeho kolega Danny Aiello chladnokrevně zavraždí podezřelého, je Newmanovi doporučeno, aby na celou záležitost zapomněl. On však odmítne a stane se tak pro své kolegy "persona non grata". Ed Asner si po boku Newmana zahrál kapitána, který už dávno vzdal jakékoli zacházení v rukavičkách a svou práci považuje za nutné zlo. A nechybí ani láska, Newmanovou vyvolenou je tentokrát Rachel Ticotin. (HBO GO)

(více)

Recenze (149)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka z Bronxu, kde existuje jen jedno bezpečné místo.. Když jsem viděla tento snímek poprvé, dost se mnou zamával, druhé kouknutí mi sedlo podstatně lépe.. Pam Grierová je nezapomenutelná, tu její fetlou šlápotu s žiletkou jsem si pamatovala dokonale a zahrála to bravurně, sympaťák Paul Newman jako obyčejný a poctivý polda báječný, no a nahlédnutí do téhle čtvrti je opravdu nepříjemné (násilí, drogy, prostituce, zloději, pomatenci), tam bych nechtěla být ani den.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozpadající se starý Bronx, sympatický strážník Newman, policejní morální dilema a škoda, že až příliš uvolněný styl. Dokážu si představit fakt drsnou bad-ass kriminálku, tohle působí spíš jako dokumentární sonda do městské části v shitu ("the real villain is 70's New York") a dějově jde trošku do ztracena. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta lehká děva s žiletkou mezi rtíky byla Pam Grier? Já na její jméno mezi herci civěla jako tele na nová vrata. No, nic. Tuhle perfektní kriminálku s frajerem Paulem Newmanem jsem si doslova užívala a hltala každý jeho pohyb, gesto a samozřejmě slova, které zprostředkoval Luděk Munzar. Ze začátku mi jeho hlas trošku vadil, protože jsem ho pořád viděla před sebou. Pak ale ten hlas splynul s postavou a já se nechala unášet drsným příběhem ze staré školy. Proto dávám bez jakéhokoliv zaváhání pět hvězd. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mravný pohľad do policajného zákulisia, kde sa pri hlavnej myšlienke vyvíja množstvo vedľajších epizódiek, ktoré zachraňujú film pred úplným priemerom. Nepokoje a výtržnosti v jednej z najobávanejších štvrtí a čiastočne psychologický pohľad do života dvoch policajtov predchádzajú veľkému zvratu, po ktorom sa film uchýli len do akejsi veľmi pomaly plynúcej krimi drámy, v ktorej po zvyšok deja Murphy (Newman) len hľadá v sebe odpoveď na určitú základnú otázku, ktorá ho zožiera. Dovtedy sa totiž jednalo o sympatickú akčný drsný príbeh starej školy, ktorému ten prerod vôbec nesadol, inak by som šiel hodnotením možno aj vyššie. 70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tohle není policejní stanice, je to pevnost v nepřátelském území." Poldové z Hill Street: The Movie. Policejní drama v realistickém, sociálněkritickém sedmdesátkovém stylu a s přímo hmatatelným pocitem bezvýchodnosti, kde je hranice mezi Dobrem a Zlem zatraceně rozostřená a spravedlnost je slepá a často jen dílem náhody. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy John Murphy (Paul Newman) slaňuje ze střechy domu, můžeme v odrazu okna vidět postavu s kamerou na rameni. (Lumberjack)

Reklama

Reklama