Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

golfista 

všechny recenze uživatele

I přes bombastické nápisy na obalu DVD - "Jeden z nejlepších filmů o sportu" - a nové vydání tohohle filmu k 25. výročí natočení je to slabota. Řekl bych to takhle - Jeden z nejslabších filmů o sportu :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Se poseru, co to jako bylo? Snad ani delikátní násilný pornáče z tý úžasný dekády nejsou tak WTF jako tahle pro mnohé kultovní hokejová ujetost. Je taková škoda, že je z 80% rozpitá do podivnýho a nijakýho dění kolem vztahů a prodeje klubu na Floridu, protože když přijde na ten hokej (respektive tu nejpokleslejší zábavu bez pravidel), je to bezduchá brutální sranda v čele s odzbrojujícím Paulem Newmanem. Film, co mohl vzniknout pouze a jedině v sedmdesátkové Americe. Taková škoda.... Byla by to stejná pecka jako starý LONGEST YARD. / Jo a tady si bez problému dokážu představit dnešní verzi s Willem Ferrellem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spousta hrdinů začínala jako zločinci." Bratři Hansonové jsou prostě boží. Oni jsou jediným důvodem ke zhlédnutí tohoto snímku. Oni masakrují soupeře, diváky, prodavače buráků, varhaníka i rozhodčí a jsou přitom neskutečně zábavní. To ostatní tak zábavné zdaleka není, i když nahé zadky v okýnkách autobusu jako pozdrav pro fanoušky soupeře taky stály za to. Já jsem se tedy fanouškem Charlestown Chiefs nestal, ale když vidím vyjíždět bratry Hansony na led, tak nikdy nepřepínám a bavím se. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie! Jó ty mužské hry, jó ten hockey! . . . Hoši honí (když né perka :-) touš, k tomu se semo tamo poperou a jinak je to všechno šport. "Všichni jsou na nohou a volají: Zabte je! Tak to je hokej!..." Vlastně ne - je to jen byznys, ale na to musí chudák Reggie teprv přijít, protože s Chiefs ze Charlestownu se hraje divná hra... "Kloudnej zápas? O čem to mluvíš? Tohle je hokej..." . . . Tak tak. Nakonec tak samosebou vše skončí jak má - na férovku a s happyendem - vymaštěné hlavy, šport a láska opět vítězí nad bůhví čím vším a... . . . Tři a půl hvězdičky tahle řízně satirická komedie bezesporu zaslouží a já zaokrouhluju nahoru, už jen za ten nádherný Reggieho zlatočerný Pontiac GTO (model70), poněvadž jestli jste nikdy neslyšeli ten motor, tak... Tak nemáte t(o)ušení o tom, co je to tvrdej auťák... ;-) - - - P.S. Kvíz pro vypatlané puky, co v tom všem maj hokej: Víte proč hokejisti tolik lpí na modelkách a značkové konfekci? Ne? Zeptejte se na to Džagra nebo teho šaška - no jak se jmenuje... Jinak, kdo neskáče... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je opravdu nakládačka. Hlavně od chvíle, kdy se do hry poprvé zapojej bratři Hansonové, jsem se skvěle bavil. O násilí, brutalitu, krev a černej humor rozhodně neni nouze. Jenže zábava moc dlouho nevydrží. Ve druhý polovině se začnou najednou řešit manželský vztahy a hlavně se kecá a moralizuje. Pak se odehraje ještě jedna hromadná bitka během zápasu a následuje podivný rozuzlení a happy end. Hodně nevyrovnanej film. Ale za vidění to stálo. Už jen kvůli tomu, že Paul Newman tady dostal opravdu hodně netradiční roli. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatné, jak jsem čekal. Samozřejmě, příběh za moc nestojí, vztahová linie je zde na víc, taktika postavená na pouhém rvaní a tvrdé hře naivní a pro fandy technického hokeje nepříliš přijatelná. Ale film je natočený s nadhledem, úsměvem a vlastně jde o docela pohodovou záležitost, takže to vidím na pěkné 3*, a jestli si z tohohle filmu alespoň něco určitě zapamatuju, tak to budou ti Hansonovic pošuci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co je horší, než prohrát? Prohrát a být seřezán, aneb Paul Newman a jeho Náčelníci na válečné stezce. Nějak jsem nepobral, jestli to po éře filadelfských Broad Street Bullies mělo reflektovat násilí na ledě jako něco, co slouží k pobavení davu, stejně jako kdysi sloužily gladiátorské hry, a nebo jestli si to tím „šantánovým“ závěrem jen ze všeho dělá prdel. Každopádně, vylučovat se bude na straně domácích. George Roy Hill 2 minuty za filmování a scény z partnerského života 2 minuty za zdržování hry.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hokejová rubačka, které vládne Paul Newman. Hokeje si divák mnoho neužije, zato se to pořád všichni řežou a do toho se řeší nějaké ty vztahy. 50% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v tomhle filmu ztvárňuje hrajícího coache krachujícího týmu, trochu hajzlíka, ale vlastně fér chlapíka :) co se snaží zachránit tým, ovšem hlavně sám sebe. Aby přilákal diváky a přesvědčil sponzory, vymyslí novou strategii - tvrdou hru a tak, když na led nastoupí "posila" mužstva bratři Hansonovi začne peklo. Mě osobně hokej nebere, ale nenudil jsem se 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o sportu to opravdu není, ačkoliv nám to slibuje obal originálního dvd, avšak jedna z nejlepších komedií o sportu možná ano. V některých scénách je hokej v podání Newmanových Náčelníků skutečnou zábavou, jindy brutální nakládačkou a často velmi dobře paroduje tento sport. Paul Newman je tu opět sympaťák numero uno a nezbývá mi, než smeknout před jeho výborným výkonem v tomto snímku. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní filmový hokej. Už tedy víme, proč Florida angažovala Jágra; už před třiceti lety se zajímala o důchodce. Ta přehnanost mi sedla, stejně jako Newmanovi sedla uvolněná komediální role. A bratři Hansonové? Kéž by je měl náš nároďák... Možná bychom ani tak nevyhrávali, ale aspoň by se o nás ve světě vědělo. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Přiznám se mám slabost pro Paula Newmana, ale v tomhle filmu, by se skoro dalo říct, že ač hlavní role, tak zde hraje tak trochu druhé housle. Je to v žánru Komedie/ Sportovní. Co se týče komediální roviny, tak nebudu nalhávat, že takřka veškera sranda stojí a padá s bratry Hansony. Sotva se tihle tři exoti objevili na scéně, tak jsem už tak nějak tušil, že frajeři, kteří si s sebou tahají autodráhu, že ve filmu rozhodně neřekli poslední slovo. Doslova jsem se těšil, až tyhle nažhavené blázny pošlou na led. A pak, když to konečně přišlo, tak to byla smršť gagu ve stylu grotesky z éry němého černobílého filmu. Nakládačka u mě zafungovala jako odreagovačka dokonale. Ale co si budeme namlouvat o sport s názvem hokej (tedy takový jak jej známe my), zde zas až tak moc nešlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na seriózny športový film, Slap Shot je totálny, nerealistický úlet. Možno ide o paródiu na nabubrelosť NHL, možno ide o paródiu na americký vidiek a jeho svojrázne postavičky, možno sa len tvorcovia a herci poriadne na pľaci zabávali a časť filmu, predovšetkým na ľade, je improvizácia. Že film nie je príliš známy, myslím oproti najslávnejším Hillovým dielam, nie je žiadne prekvapenie. Ale ide o skvelý materiál na párty pod vplyvom alkoholu alebo, ešte lepšie, niečoho silnejšieho. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Primitivní americká komedie se snaží vytvořit na plátně humor z krvavých bitek během hokejových zápasů a mimo hokejové zápasy pak ještě zejména trénerovým slovníkem plným různých vulgarismů. Ani v jedném případě se to samozřejmě nedaří. Občas se to ještě snaží o jakousi nevýraznou kritiku, chvílemi taky o sociální linku, ale nepříliš výrazným způsobem, který spíše brzdí původní záměr natočit komedii a který na žádné drama nevydá. Občas je to hodně trapné (zejména striptýz exhibicionisty na ledě), po většinu času nudné a otravné, celkově pro mě snesitelné jenom díky šarmu Paula Newmana nebo nějakého toho dobového songu v pozadí. George Roy Hill tentokrát zklamal na celé čáře a po dvou velkolepých filmech z r. 1969 a 1973 s Newmanem se mu do třetice už dle mého názoru další skvost stvořit ani náhodou nepovedlo. Záhadou pro mě zůstává, proč je tento nepodarek označen na zdejším DVD plakátu jako kultovní film. 25% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Snímek pravděpodobně bojuje proti tehdy až moc rozšířené a oslavované brutalitě v ledním hokeji v kanadsko-americké lize, což dokládá i scéna se striptýzem, který mnohým přijde nechutnější než krvavé bitky a špatný příklad mladým. Žel, do scénáře někdo narouboval ještě sociální téma, zavírané továrny, manželské vztahy, přičemž režisér nakonec sám netušil, co točí, ani jaký žánr, a podle toho to vypadá. Jsou zde i komediální prvky, není jich moc, ale i ty nakonec spíše matou. ()

Reklama

Reklama