Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Recenze (928)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů mojí TOP 10. Skvělý scénář, režie a opravdu vynikající herecké výkony nejen hlavních postav, ale celého osazenstva sázkové kanceláře. Škoda, že spojení Redford - Newman nepokračovalo ještě v pár dalších filmech. Titulní skladba se svázala s tímto filmem jako málokterá jiná dvojice film - muzika. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Málokdy se poštěstí, aby stejný tvůrčí tým zaznamenal tak ohromný úspěch ve dvou zcela odlišných žánrech. George Roy Hill ještě překonal už tak vynikající BCaSK a předkládá skvělé retro s dokonalou atmosférou a skvělým scénářem. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

NFR 2005, Oscar 7 : Nejlepší film, Režie, Výprava, Kostýmy, Střih, Hudba - A, Scénář + 3 nominace: Herec HR - Robert Redford, Kamera, Zvuk ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Báječná retro pohodička, která těží ze silného hereckého obsazení a věrohodného vykreslení doby Ameriky 30. let. Z ústředního hudebního motivu se stala klasika, ale upřímně, celkově to na těch sedm Oscarů není. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výborné hlavně po stránce příběhu, hudby a samozřejmě příjemného hereckého obsazení i atmosféry filmu. Jedním slovem "pohoda". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem tomu nevěřil, ale když už jsem se konečně s tímhle Stingem seznámil, musím říct, že mě opravdu nenapadá jiný "con artist" film, který by takhle dokonale šlapal v takhle dokonalém retro stylu. Na tom stylu má nemalou zásluhu nestárnoucí Scott Joplin, jehož asi nejslavnější ragtime výborně zpracoval (spolu s celou hudební stránkou filmu) legendární Marvin Hamlisch. Děj nemá smysl rozebírat, protože právě o něj jde, takže řeknu jen, že takhle dobrý twist v době swingu byl po zásluze oceněn Zlatým Plešounem za původní scénář (ačkoliv, nakolik byl původní, to vědí jen účastníci toho mimosoudního vyrovnání ze 76. roku;)). Je radost se na to dívat kvůli tomu jak to vypadá, je radost se na to dívat kvůli tomu kdo a co tam hraje, je radost to poslouchat, takže ano, tenhle kousek filmové historie bude patřit k mým oblíbeným. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když už být obětí podrazu, tak ať jsou jeho strůjci Newman s Redfordem. 90% Zajímavé komentáře: Isherwood, tron ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Roztomilý snímek, který by měl ale člověk vidět v ten správný čas, obávám se, že v mém věku a s mými filmovými zkušenostmi už mě příběh, až na čestné výjimky (identita servírky z bistra), nemá čím překvapit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paul Newman a Robert Redford tahle dvojka nemuže být ve špatném filmu a kdyby byla uděla z něj film dobrej.Tady je vše navýšené o to, že je dobrý film s vynikajícím námětem a skvělou režií . Prý se tento film časti pouští v parlamentu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Možná, že scénář filmu je až příliš „na efekt“ a že všechno do sebe zapadne tak hezky, až to působí dojmem vykonstruovanosti. Jenomže, půvabné režijní podání dělá tento snímek až nesnesitelně lákavým a nebroukat si ještě den po shlédnutí titulní skladbu, by bylo téměř až hříchem. Duo Newman – Redford přímo září a bez nich by snímek nebyl ani čtvrtinovým, jakýkoliv úšklebek či hláška se okamžitě vryjí do paměti a filmu by možná stačilo, kdyby si ti dva sedli naproti sobě a jenom se na sebe dívali. I přesto, že chvilkami by tempo chtělo trochu více popohnat a v některých místech zbrousit ostré hrany „efektu“, stále to bez větších výtek zůstane tím nejelegantnějším „podrazáckým“ filmem, jaký se kdy na filmovém plátně objevil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je paráda, legendární film, který stojí za to vidět i opakovaně. Chytré, zábavné, skvěle natočené i zahrané. Newman s Redfordem jasně ukazují, proč se stali legendami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podraz je děsně jednoduchej film, který má v sobě dost silnou sympatickou dvojici, která perfektně spolupracuje a z obyčejného příběhu dělá něco extra, i když mě ale mrzelo, že vlastně celou dobu film jde po jasně dané čáře, a nehodlá nijak odbočit. Příběhovou linii má jasně vymezenou a za tou prostě jde až do samotného závěru. Film to určitě není zlý, podporuje ho výborná tehdá určitě nadčasová muzika a hodně hezky se na něj kouká, až jsem si občas uvědomil, že se na obrazovku jak debil uculuju, a o tom to asi je. Natočit jednoduchý film se silným hereckým štábem, tak aby se to líbilo, a na tehdejší dobu to určitě muselo stát za to. I dneska se nad tím kdekdo pozastaví, protože na takovéhle filmy se určitě nezapomíná. V té době američané točili dle mého názoru takové ty klasické americké filmy, ze kterých to bylo děsně vidět, že je z ameriky, u tohodle ten amerikanizmus zas tolik nevidím, spíš tam vidím to velikášství, za kterým si stojí a to mu hodně sluší, plus má překrásně vykreslenou atmosféru tehdejší doby, a to se také nepodaří kde komu. Supr film, kde nebýt tak jasného průběhu, určitě bych neváhal s plným počtem. Zas tak geniální mi to popravdě totiž taky nepřišlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $156,000,000Tržby Celosvetovo $168,300,000Robert Redford a Paul Newman v ďalšej excelentnej spolupráci! /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který pro mě má mnoho ale. Asi největší je strašně jednoduchý příběh, jehož děj se dá odhadovat tak lehce, že nebudete potřebovat ani lógr nebo karty. Je to skoro až zarážející, že tak průhledný film může být tak dobrý a líbí se skoro každému. Možná někdo má rád jednoduchost a předvídatelnost, ale mě pak chybí ve filmu něco víc nějaké to tajemno, zvrat a překvapení. K hereckému obsazení se toho nedá moc vytknout, protože když se setká Paul Newman a Robert Redford je to prostě událost. A v době vzniku to musela být opravdová bomba, protože tohle byli a stále jsou, i když tolik nezáří, hvězdy. Celkový nádech filmu nemá chybu a dobový styl je na hranici dokonalosti. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Po filmu Butch Cassidy a Sundance Kid dalsi nadmiru podarena spoluprace Newmana a Redforda. Film je nejen zabavny, ale oplyva tez velmi kvalitnim pribehem, ktery proste nemuze nudit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David S. Ward .. Výtečný film a zasloužený král roku 1973. Nejen do detailu propracovaný scénář snese označení par excelance. Režisér George Roy Hill si do ústředních rolí opět vybral duo Paul Newman – Robert Redford a sázka na tuhle katru se plně osvědčila. Z herců vytáhl maximum a na oba je radost pohledět. Velmi přesná je taktéž dobová atmosféra a přesně zvolený soundtrack. Ani několik drobných slabších chvilek neruší a špičková kvalita ostatních atributů je bezproblémů poráží. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vecer som si povedala, ze by som si pozrela nejky starsi, kulervouci film. Otvorila som Popcorna, pozrela co mam v ponuke a narazila som na tuto lahodku. Ale ho pekne ojebabrali, vsak? :D Charizmaticki herci, vyborna atmosfera a viac ako dve hodinky ubehli, ani sa clovek nenazdal. Skoda, ze sa chlapi ako Paul a Robert uz dnes nerodia. Ak nahodou ano, ozvite sa mi prosim, dakujem :D (Videne 22.08.2010) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přelidněné. A přitom dobře polovina postav je naprosto zbytečná. Rádoby vychytralé. A přitom jasně čitelné od prvních momentů. Hvězdně obsazené. A přitom Redford nemá co hrát a vedle Newmana či Shawa vyloženě nestíhá. Divadelní, okatě studiové, zdlouhavé, s logickými chybami a kdo ví čím vším ještě. A navzdory tomu všemu zábavné a se stylovým nadhledem, který se dnes již příliš nenosí. Prostě taková oskarová blbina několika kámošů sobě pro radost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschool podívaná, s pořádnejma chlapákama v hlavních rolích :-)) Ne vážně hrozně příjemně se na to kouká, a nudil jsem se jen chviličku. Zápletka je skvělá. ()

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama