Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a krásná Louisa May Fosterová je už čtyřnásobná vdova. Když se pokusí věnovat státu přes dvě stě milionů dolarů ze svého účtu, skončí samo sebou u psychiatra na pohovce. Tam vypráví svůj podivuhodný příběh. Jako sotva dospělá se měla vdát za bohatého obchodníka Leonarda Crawleyho. Toho však nesnášela a místo něj si za muže zvolila pohodového majitele chátrajícího obchůdku Edgara Hoppera, pro kterého nebyly peníze důležité. Ovšem jen do té doby, kdy se Hopper před Crawleym zastyděl. Začal se věnovat obchodu, díky tvrdé práci se brzy vyšvihl, zlikvidoval konkurenta Crawleyho… a zemřel na infarkt. Louisa zdědila jmění. Na výletě do Paříže se seznámila s chudým malířem Larrym Flintem, do kterého se zamilovala. A historie se opakovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

sona123 

všechny recenze uživatele

Skvostné!!! Kouzelné, vtipné, nápadité, prostě úžasné. Krásní herci (mladý Newman, překrásná Shirley), báječný nápad s vloženými "groteskami" ála němý film. Zrak přecházel. A ty kostýmy. A ty dialogy (jeden z nejlepších: připomínám ti, že jsi řekl, abych ti připomněla, abys mně řekl, že mě miluješ..... Děkuji ti, žes mě to připomněla.) A konec, ten nemohl být lepší. Jo, to bývaly filmy! A tenhle nám přinesla TV Barrandov, to koukám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser J. lee Thompson /Dela z Navaronne, Bitva o Planetu Opic/ natocil slusnu komediu. Film ma dobry spad, z Novomuza zase nie som namako a odmietam byt, ale skvela bola Shirley Maclaine /Pohlednice z Hollywoodu, Zluty Rolls-Royce/, vyborna pointa a retrospektivna pasaz, ktora dokonca odkazuje na neme filmy. Reziser sa predviedol, akurat treba vydrzat asi polhodinu, potom sa to uz rozbehne. Robert Mitchum /Night of the Hunter, Big Steal/ hral na urovni a Dean Martin /5 Card Stud, Young Lions/ tiez. Rozhodne zaujimavy film, a 107 minut ubehlo ani neviem ako : 70 % ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zamiloval... Po tomhle filmu už vím, která herečka měla kdy nejdokonalejší postavu. O téhle přednosti Shirley Mclaine jsem neměl nejmenší tušení. Dodneška jsem ji znal jen jako sice sympatickou, ale starou paní. Už jen za tohle poznání mám Dolarová manželství rád. I jinak to byl příjemný a svým způsobem poučný film. V určitých momentech navíc opravdu velmi zábavný. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Svižná jízda od začátku až do konce! Originální nápad, kdy každý manžel hlavní hrdinky během jejich zprvu poklidného, šťastného manželství, nabyde (víceméně souhrou náhod) velké popularity, a tím pádem i spousty peněz. A navíc, brzy poté onen manžel vždy za nějakých bizardních okolností zemře. Nejbizardnější pro mne byla smrt malíře, ztvárněného vousatým (oh - lala! ;)) Paulem Newmanem. Již jeho samotná práce stála za to, kdy ke své tvorbě používal např. pušky, střílející do balónků s barvou, jež se rozstříkly na papír, :-D anebo jakési robotické hydraulické mini-jeřáby (či co to bylo), které v podstatě "malovaly za něj". :-DDD A většinou za doprovodu nějaké klasické hudby. ;-) Takže něco specielně pro mě. ;-) Byť dávám ve výtvarném umění přednost realismu. :-D Anebo zprvu "obyčejný" kabaretní tanečník Pinky (Gene Kelly), který se stal populárním až poté, co přestal používat na svá vystoupení kostýmy a masky, a nechal si celý dům, včetně všech dekorací (dokoce i vodu v bazénu), nabarvit na růžovo. :-DD To prostě nevymyslíš... :-D Film nabízí i pěknou, poučnou myšlenku, kdy hlavní hrdince popularita a bohatství vadí, krade štěstí, a nejspokojenější je, až když zakotví v poklidném, "obyčejném" manželství na farmě, obklopena přírodou, spoustou práce, a klubkem dětí. ;-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na berní úřad přijde MacLainová a chce státu jen tak pro nic za nic věnovat 200 milionů dolarů. Pošlou ji k psychiatrovi a ona mu vypráví o svých čtyřech manželstvích s opakujícím se scénářem - svatba - náhlé manželovo zbohatnutí - jeho stejně náhlá smrt.Kuriózní zápletka a zajímavé provedení: každé ze čtyř manželství je vyprávěno jakoby v jiném žánru a stylizaci, podle odlišných profesí, charakterů a obsazení manželů MacLaineové. To je pro ni dobrá herecká příležitost (něco podobného si zopakovala i ve filmu Sedmkrát žena), ale pro mě jako pro diváka je to dost únavné. Když už si zvyknete na novou postavu a nové prostředí, jako by někdo zmáčknul reset a všechno jede od začátku. 60% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama