Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a krásná Louisa May Fosterová je už čtyřnásobná vdova. Když se pokusí věnovat státu přes dvě stě milionů dolarů ze svého účtu, skončí samo sebou u psychiatra na pohovce. Tam vypráví svůj podivuhodný příběh. Jako sotva dospělá se měla vdát za bohatého obchodníka Leonarda Crawleyho. Toho však nesnášela a místo něj si za muže zvolila pohodového majitele chátrajícího obchůdku Edgara Hoppera, pro kterého nebyly peníze důležité. Ovšem jen do té doby, kdy se Hopper před Crawleym zastyděl. Začal se věnovat obchodu, díky tvrdé práci se brzy vyšvihl, zlikvidoval konkurenta Crawleyho… a zemřel na infarkt. Louisa zdědila jmění. Na výletě do Paříže se seznámila s chudým malířem Larrym Flintem, do kterého se zamilovala. A historie se opakovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Ani na Shirleyně vlně eskapismu mi tato fraška nepřišla ultimativně zábavná, tedy alespoň ne tak aby mě to bavilo po celou stopáž filmu. Film nabízí hlavně exhibici Shirley MacLaine co by ikony glamour a sexuálního symbolu. No ale na druhé straně to zase není tak málo. Tato show se ovšem rozjede až před polovinou filmu, takže to chce trochu trpělivosti, potom ale budete odměněni tanečním kouskem MacLaine s Gene Kellym, což je scéna kde je Shirley nejméně oděná a je to scéna nejvíce pohybově náročná. Asi vrchol tohoto filmu. Škoda cenzurovaného záběru s Newmanem = vrchol filmu mohl být tam... Z dnešního pohledu je tato prvoplánovost až trochu úsměvná. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na berní úřad přijde MacLainová a chce státu jen tak pro nic za nic věnovat 200 milionů dolarů. Pošlou ji k psychiatrovi a ona mu vypráví o svých čtyřech manželstvích s opakujícím se scénářem - svatba - náhlé manželovo zbohatnutí - jeho stejně náhlá smrt.Kuriózní zápletka a zajímavé provedení: každé ze čtyř manželství je vyprávěno jakoby v jiném žánru a stylizaci, podle odlišných profesí, charakterů a obsazení manželů MacLaineové. To je pro ni dobrá herecká příležitost (něco podobného si zopakovala i ve filmu Sedmkrát žena), ale pro mě jako pro diváka je to dost únavné. Když už si zvyknete na novou postavu a nové prostředí, jako by někdo zmáčknul reset a všechno jede od začátku. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co se mi na filmu líbilo, byla forma, jakou byl zpracován. Mám na mysli zejména to, že při retrospektivním vyprávění je vždy pasáž, která odkazuje na němé filmy, muzikály starého Hollywoodu, apod. Bylo to opravdu originální, vtipné a invenční. Ději jako takovému něco podle mého scházelo. Na komedii málo humoru, v podstatě nejvtipnější byla úvodní scéna a pak pasáž s Paulem Newmanem, který tu ztvárnil svoji roli naprosto dokonale! Zajímavost: Paul Newman se na scéně objeví až po 35 minutách. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dobre obsadená hlúpučká americká komédia (lepšie by sa hodilo slovo kravina). Úmysel pozrieť si ju mi zišiel na um pri pohľade na obsadenie i režiséra. Dúfal som, že v tejto zostave to nemôže byť málo pozerateľné. A bolo. Ani skvelá zostava hercov nezaručila prijateľný výsledok. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie, u které se vám snadno může stát, že pokud jí nedáte šanci a znuděně to vypnete na začátku, připravíte se o tu lepší část filmu. Tedy rozjezd nic moc, ale nakonec docela dobré. Vyzdvihněme hvězdnou hereckou sestavu Louisiných manželů a snoubenců (Martin, Newman, Mitchum, Kelly), pochválit kupodivu lze i novácký dabing (2002). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Epizodní černá komedie o bohaté vdově a jejich pěti manželech. Vidíme talenty neuvěřitelné skupiny herců Newman, Mitchum, a Martin. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ona vlastně celý život nechtěla nic jiného, než vdát se z lásky za obyčejného muže a žít s ním šťastně až do smrti. Taky se jí to několikrát málem povedlo, ale vždycky se něco zvrtlo. Ze začátku spolu spokojeně dřeli bídu, pak přišel úspěch, peníze, zkáza, smrt. Narozdíl od jiných uživatelů jsem se vůbec nenudila, naopak jsem se královsky bavila. On je to možná film spíš pro ženskou. Ostatně mladý Paul Newman jako extravagantní pařížský malíř je prostě neodolatelný. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Svižná jízda od začátku až do konce! Originální nápad, kdy každý manžel hlavní hrdinky během jejich zprvu poklidného, šťastného manželství, nabyde (víceméně souhrou náhod) velké popularity, a tím pádem i spousty peněz. A navíc, brzy poté onen manžel vždy za nějakých bizardních okolností zemře. Nejbizardnější pro mne byla smrt malíře, ztvárněného vousatým (oh - lala! ;)) Paulem Newmanem. Již jeho samotná práce stála za to, kdy ke své tvorbě používal např. pušky, střílející do balónků s barvou, jež se rozstříkly na papír, :-D anebo jakési robotické hydraulické mini-jeřáby (či co to bylo), které v podstatě "malovaly za něj". :-DDD A většinou za doprovodu nějaké klasické hudby. ;-) Takže něco specielně pro mě. ;-) Byť dávám ve výtvarném umění přednost realismu. :-D Anebo zprvu "obyčejný" kabaretní tanečník Pinky (Gene Kelly), který se stal populárním až poté, co přestal používat na svá vystoupení kostýmy a masky, a nechal si celý dům, včetně všech dekorací (dokoce i vodu v bazénu), nabarvit na růžovo. :-DD To prostě nevymyslíš... :-D Film nabízí i pěknou, poučnou myšlenku, kdy hlavní hrdince popularita a bohatství vadí, krade štěstí, a nejspokojenější je, až když zakotví v poklidném, "obyčejném" manželství na farmě, obklopena přírodou, spoustou práce, a klubkem dětí. ;-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se dostala tvůrcům pod pokličku, ale nakonec to klaplo.. Tahle žánrová směska je sympaticky ulítlá, v mnoha ohledech nesmírně kreativní, velmi barevná a zábavná.. Příjemným překvapením je Shirley MacLaine, která to tu rozbalila na plné pecky, no a pánové jí zdatně sekundovali, nejvíc se mi líbil malíř Paul Newman a charismatický Gene Kelly, radost pohledět... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Repetetivní, škytavková kakofonie šedesátých let... Je to sice svěží a uvolněné, ale příliš se to ze všech úhlů pitvoří..je to v zásadě nikam nevedoucí banalita, a většinu času je to spíš protivné.... Zachraňuje to snad jen Geene Kelly.. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

V luxusním obsazení Tučný Rozpočet uvádí:,,Néé,já ty pilulky nechci!!" ,,Proč ne?" ,,Jsou RŮŽOVÝ!!!!!!" (Shirley MacLaine/tančit vedle Kellyho a obstát-no teda!!/,Paul Newman/ten jeho nařvanej ksicht se tu jmenuje Larry Flint//!!!!!!!!!!// a šimpanzice jakožto kvalitní malířka Frýda//Frieda??!!//,Robert Cummings a Dean Martin /jako nevýrazný šmudly/,Robert Mitchum a Gene Kelly /jako šmrncovní elegáni-ani se moc nemuseli přemáhat/).Občas mi holt udělá radost i drobnost mile (i přes ten sarkasmus) a ne úplně hloupě zabalená. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser J. lee Thompson /Dela z Navaronne, Bitva o Planetu Opic/ natocil slusnu komediu. Film ma dobry spad, z Novomuza zase nie som namako a odmietam byt, ale skvela bola Shirley Maclaine /Pohlednice z Hollywoodu, Zluty Rolls-Royce/, vyborna pointa a retrospektivna pasaz, ktora dokonca odkazuje na neme filmy. Reziser sa predviedol, akurat treba vydrzat asi polhodinu, potom sa to uz rozbehne. Robert Mitchum /Night of the Hunter, Big Steal/ hral na urovni a Dean Martin /5 Card Stud, Young Lions/ tiez. Rozhodne zaujimavy film, a 107 minut ubehlo ani neviem ako : 70 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bezelstná, hravá, půvabně "praštěná" záležitost, která nebere vážně sebe ani vás, přesto si s přehledem zachovává úroveň, eleganci a decentní, rezervovaný úsměv dámy velkého světa. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Sladká S. spílá vám: "Mí muži drazí, raději nic, být spolu víc, než Ritz. Pečené holuby den co den jíst, šampaňské od rána do noci pít, o samotě." ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Trošku se to vleklo, ale mladá Shirley byla okouzlující, slavní pánové v menších rolích si to evidentně užívali a protože byl "tučný rozpočet" i kostýmy stály za shlédnutí. Osobně se mi nejvíc líbilo muzikálové číslo s Genem Kellym.... ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Čím víc shlédnutí, tím víc ten film žeru! Shirley je dokonalá a skromná ženuška a její manželé jsou perfektní sparingpartneři v tomto dokonalém hereckém koncertu. Stylizace do různých žánrů dělá z tohoto filmu něco víc a mladý Paul Newman je k sežrání. ()

Reklama

Reklama