Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (101)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Čas se naplnil, moje očekávání nikoli. Přešla bych bez jakýchkoli připomínek triky, jejichž úroveň dejme tomu odpovídá technickým možnostem osmdesátých let minulého století. Ovšem zcela zásadní potíž spočívá v tom, že největší katastrofou není výbuch sopky, ale rutinní režie, která se příliš nezatěžuje přemýšlením - a kulantně řečeno nepřesvědčivé herecké výkony. V některých případech zkrátka příběh nezachrání ani plejáda filmových hvězd. P.S.: Ráda bych věděla, jaká bývá nad proudem rozžhavené lávy teplota - a jestli by dřevěný můstek neshořel dávno předtím, nežli k němu dorazila skupinka uprchlíků. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím zdejšímu přísnému hodnocení. Myslím si, že film tomu neodpovídá. Samozřejmě kvalit katastrofického filmu jako Skleněné peklo zdaleka nedosahuje. Ale lepší film o hrozící sopečné činnosti osobně neznám, herecké obsazení je výsostné (Newman, Holden a hlavně Bissetka <3 ), napínavé až do konce a teplota lávy je znát i doma na gauči. Scéna na polorozpadlém mostku musí snad utkvět každému... ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Průměrnost tohoto snímku nezachránil podle mého názoru ani Paul Newman. Přítomnost Newmana sice přidávává filmu na exkluzívnosti, přesto se jedná o průměrný katastrofický film jehož scénář, jak jinak, vodí diváka za nos. Ta sopečná lává podle scénáře je sice rudá jako soudruzi z dálného východu, ale žhavá asi moc nebude. Jinak by se neprocházeli hrdinové jen pár metrů od vytékající rudé sopečné řeky. Podobných momentů je v tomto snímku ale bohužel více. S tím si prostě autoři filmu hlavu nelámali. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent ke „hře na lávu“, při níž jste s kamarády lezli po opičí dráze a nesměli se dotknout země, jinak jste prohráli. Když se čas naplnil oproti jiným katastrofickým filmům bohužel nabízí jen velmi málo atrakcí, díky kterým divák může pociťovat nějaký strach o postavy. A nemít k tomuto snímku nostalgii z dětství, byl bych asi i přísnější. Aspoň to hvězdné obsazení to stále velmi dobře táhne kupředu. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moje vysoké hodnocení ovlivnila nostalgie. Film jsem viděla, když mi bylo 12 let, byla jsem zrovna na pionýrském táboře a za odměnu jsme šli do kina. Pamatuju si, jak mi šustila pláštěnka na kolenou, tak jsem se bála. Pátou hvězdičku přidávám za shlédnutí v kině, které tenkrát bylo asi za 10 kaček. Sakra... zase ta nostalgie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv byl film propadákem, přesto byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší kostýmy. Vyhrál však snímek Tess (1979). (Terva)
  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)
  • Celý štáb se musel potýkat s problémovým alkoholikem Holdenem. Když měl přijít ráno na natáčení, objevil se o mnoho hodin později a pak se opil do němoty. Protože i jemu samotnému bylo jeho chování trapné, souhlasil s tím, že se nechá hospitalizovat, a na natáčení se vrátí za šest dní. [Zdroj: O'Brien Daniel, Paul Newman, Xyz, Praha 2009] (Mikino00)

Reklama

Reklama