Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (101)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nic moc, pro jiného skoro kulťák mezi katastrofickým thrillery. Film jsem poprvé viděl v kině na počátku mé puberty a byl jsem z něj doslova odvařený. Po letech už to samozřejmě není ani zdaleka tak "in", ale stále je to koukatelná podívaná se známými tvářemi a docela napínavými scénkami. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Až mi očká zaiskrili, keď som videl, že v TV znova pobeží tento film, ktorý som kedysi obľuboval. Inak celú záležitosť vnímam podobne ako jonyyy. Keď som bol malý ten názov som považoval za úplne bohovský, azda jeden z najlepších filmových názvov. Pred pozretím som si prečítal tunajšie, väčšinou kritické, komentáre a môžem povedať, že z časti je kritika prehnaná. Iste, nejedná sa o nič výnimočné, dokonca to bol úplný prepadák, avšak také zavrhovanie si nezaslúži. Dialógy mi až na pár výnimiek, prevážne keď sa rozprávajú Newman a Bissetová, nijako zveličene dementné neprišli, skôr len také priemerné. A presne taký je tento film. Triky výrazne poslabšie avšak ,,mostová" scéna vie stále poriadne pobrnkať po nervoch, i keď ako už bolo povedané, každú blížiacu sa akciu dopredu oznamuje hudba. Z bohatého hereckého amsáblu sa mi najviac páčili Burgess Meredith a obľúbený William Holden. Považujem za pekné, že aj prepadák roka bol v nomináciach na Oscara, len tie kostýmy sú mi naozaj záhadou a keď už tak, nominoval by som zvuk. Na sledovanie filmu som bol pozitívne naladený, väčšie obavy sa nepotvrdili a tak 555. komentár a 1100. hodnotenie dávam filmu, ktorému vypršal čas. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Katastrofická klasika, kterou jsem viděl v době, kdy se filmy do paměti zaříznou nejhlouběji. Napínavý byl tehdy jako kšandy a na scénu přechodu mostu jsem nezapomněl nikdy, a že už je to pěkných pár let, co jsem to viděl naposledy. Výborný Paul Newman, krásná Jacqueline a kolem nich efekty, díky kterým je občas výbuch sopky spíš komický než děsivý. Přes nenechavý zub času a všechny další vady na kráse i logice, jsem si reprízu po letech užil jako malý kluk. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Těší mne, že nelogičnost mnoha katastrofických filmů není výstřelkem moderní doby, ale již dávným atributem. Do okamžiku "než to konečně bouchne" sledujeme samé pseudovědecké bláboly a nsmysly, z nihž největší je vědecká základna postavená na jícnu sopky. Stejně tak dialogy, či vzathy mezi postavami nestojí ani za řeč. A ta "dobrodružná cesta" několika jedinců poté co sopka udělá bum a bác? Pche. Pár nutných klišé a extrémně natahovaná scéna přelezání propasti. A právě do propastných hlubin kinematografie patří tento film. Dobře mu tak. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších katastrofických filmů o záchraně jediných inteligentních lidí ze snobáckýho hotelu. Výborní herci a jejich výkony, pobaví a neznudí ani neznechutí a i když tu je spousta hovadin spojených třeba se sopkou, stačí si vzpomenout na jiný americký blábol s mnohem horším obsazením z roku 1997 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Spolu s prepadákom Za dobrodružstvom Poseidonu všeobecne uznaná najväčšia finančná katastrofa žánru katastrofického filmu (oba filmy pochádzajú z dielne producenta Irwina Allena). (POMO)

Reklama

Reklama