Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)
  • Natáčelo se na Hawaii a ve studiu Warner Brothers Burbank v americkém státě Kalifornie. (Terva)
  • Ačkoliv byl film propadákem, přesto byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší kostýmy. Vyhrál však snímek Tess (1979). (Terva)
  • Celý štáb se musel potýkat s problémovým alkoholikem Holdenem. Když měl přijít ráno na natáčení, objevil se o mnoho hodin později a pak se opil do němoty. Protože i jemu samotnému bylo jeho chování trapné, souhlasil s tím, že se nechá hospitalizovat, a na natáčení se vrátí za šest dní. [Zdroj: O'Brien Daniel, Paul Newman, Xyz, Praha 2009] (Mikino00)
  • Spolu s prepadákom Za dobrodružstvom Poseidonu všeobecne uznaná najväčšia finančná katastrofa žánru katastrofického filmu (oba filmy pochádzajú z dielne producenta Irwina Allena). (POMO)

Reklama

Reklama