Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud by v téhle krimikomedii nehrál Paul Newman, pak bych asi po půl hodině usnul. Nicméně jsem vydržel a byl jsem kupodivu odměněn nadprůměrnou druhou půlkou i koncem. Od okamžiku spuštění naplánované akce je to svižný a vtipný film. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tuctově natočené, tuctově zahrané. Nad průměr malinko vyčnívá jen Paul Newman, kterému ani v pokročilém věku 75 let neschází entuziasmus, byť po velkou část filmu jen (pozor spoiler :-)) sedí na vozíku. (konec spoileru) Celkem v šoku jsem byl po zjištění, že Linda Forentino měla v době natáčení 42 let - uff, takhle dobře po čtyřicítce nevypadám ani já, a to už je co říct! :-P ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: E. Max Frye, Topper Lilien, Carroll Cartwright .. Slabší a jen lehce zábavný snímek natočený asi jen tak pro radost protagonistů. Bez Paul Newman by to nestálo vůbec za nic, přesto žádný zázračný výkon nepředvádí - zvláště první třetinu filmu:) Kdežto Linda Fiorentino je výborná a dohromady tvoří celkem sehraný pár. Bez zmíněné dvojíce bych nejspíš snímek v opravdu nočních hodinách do konce neviděl. Konec je ovšem velmi slabý a klasicky šťastně vypointovaný aneb pokud neumřely, žijí dodnes.. 50%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Působivé především díky ústřední dvojici protagonistů, která se skvěle doplňuje a vytváří zajímavou atmosféru jinak spíše tuctového filmu. Tomu, že je Paul Newman stále celkem ucházející štramák, začínám věřit čím dál tím více, a právě jeho "vzpoura proti stáří" je asi nejopravdovější stránkou spíše oddechově a komediálně míněného snímku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Paráda, ukradla ste trúbu. Keby ste si dala dole nohavičky, možno by vám dal aj kávovar.“ Paul Newman hrá v BALÍKU PEŇAZÍ noblesného lupiča, ktorý predstiera infarkt, aby sa vyhol kriminálu; namiesto toho je „prevelený“ do obyčajného ústavu. Tu sa oňho stará atraktívna opatrovateľka (Linda Fiorentinová), ktorá odhalí mužov podvod a spolu s priateľom ho zatiahne do svojho lupičského plánu... Dobrý nápad, svižné dialógy, milá atmosféra a zdatné herecké obsadenie v čele so šarmantne starnúcim Paulom Newmanom. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Už jsem dala lepším filmům 3*, takže ani Paul Newman a sympatická dvojka jeho mladých kolegů nezachrání tak strašně průměrný příběh. Navíc moc nevěřím, že děvče s normálními sklony najednou z nudy začne vybírat banky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Balík peněz ke svému životu v podstatě nepotřebuji, ale kdyby mi ho nějaký nehybný stařík nabídl, tak bych mu patrně rovněž pomohl roztočit kola jeho invalidního vozíku. Mne tedy mrtvicový Newman docela pobavil, stejně jako tento snímek, i když o nějakou ukrutně rafinovanou zlodějinu světového formátu se rozhodně nejedná. Avšak obsahuje to tolik hlášek jako novoroční projev libovolného amerického prezidenta a v některých momentech je to i zábavnější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ono to nebylo až tak špatné. Mělo to mnohem originálnější nápad, než většina současných filmů tohoto druhu. A navíc tu je Paul Newman, který nezahrál špatně, takže hodnotím 4*. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Su mile překvpen, však nikoliv šokován. Po nedávno shlédnutém Soumraku, jenž byl koncertem nudy pod zástěrkou slavných jmen mě Balík peněz velmi překvapil. Nejde sice o převratně zábavnou krimi, ovšem to co nám tu filmaři servírují je lehce nadstandardní podívaná a "stařík" Paul Newman tu předvádí dost slušný výkon. Sice mi někdy připadan na invalidním vozíku, jako by k němu byl doopravdy upoután, ovšem plánovací a sama hlavní fáze filmu mají dost svižné tempo a taky dobrou kameru. Konec samotný nezapře i notnou dávku vtipu. Linda Fiorentino je navíc kus, takže když vás omrzí náhled na obstarožního Paula, pak tohle hlavně tedy mužské části publika rozprodí krev. Tohle je něco jako slabá pálenka, sice se po ní dá opít, ale dřív než poznáte účinky, odevzdáte vše zas přírodě. Stačilo trocha více akce a méně keců a mohly to být klidně čtyři hvězdičky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Newmana můžu, jeden z mála charismatických herců, který zaujme prostým herectvím a pohledem...! Jeho dementní stařec po mozkové mrtvici prostě dojme... :-)) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Balík peněz je poměrně příjemná krimi komedie, jejíž námět není nějak extra skvělý, ale díky vynikajícímu Paulu Newmanovi, který to opravdu podává perfektní herecký výkon, je snímek příjemně koukatelný. Herci ve vedlejších rolích také potěší. Suma sumárum 4* hlavně díky Newmanovi. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak si představuju nejtvrdší zkoušku herectví? Tak, že by mi někdo na klín posadil svůdnou Lindu Fiorentino v sexy doktorském plášti, nechal ji po mně plazit jako užovku po vyhřátém kameni a přikázal mi, abych předstíral mrtvici. Tu bych asi vážně dostal, ale až potom, co bych s milou Lindou skončil. Jinak je to příjemná oddychovka, kterou ruší jen nešikovné ruce střihačovi. Lepit scény stylem "počkej chvilku, mám nápad!" - střih - dva dny na to, je sice super, když se na film koukáte v autobuse a potřebujete děsivě čurat, ale jinak by si tenhle námět zasloužil víc prostoru než necelé fotbalové utkání. Alespoň nějaké to nastavení, pane rozhodčí, vždyť to byl jeden z poslední Paulových zápasů... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nápad, příběh, ostatní herci, to všechno jen obklopuje Paula Newmana. A ten je skutečně vynikající. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Ako oddychovka po ťažkom dni toto dielko obstojí, ale to je všetko. Chýba mu čokoľvek výnimočné a preto je iba obstojným priemerom. Avšak musím priznať, že aj mizernejšie filmy už u mňa získali rovnaký počet hviezdičiek. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film. CHvíli jsem si říkal "ty vole to je komedie?" nebo "Ty vole to je krimi?". Tenhle film si hraje na dva žánry a bohužel ani jeden pořádně nedržel po hromadě. Film je průměrný ve všech strnankách, herci (kromě jako vždy vynikajícího Newmana), příběh, scénář. A jediné co film vytahuje je vynikající hudba. Film nedoporučuji ale jako jednorázová zábava postačí dokonale. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch malých překvapení, kdy vůbec nic nečekáte a dostane plnou porci úsměvné pohodovky, která je lepší s každou minutou, kdy od fádně nenápadného úvodu rozkvétá v příjemnou heist komedii s nejedním fajn překvapením. Výborný Paul Newman zcela ovládá prostor i když jen tak nehybně sedí a nepřítomně hledí, Linda Fiorentino zábavným způsobem rozehrává svou malou hru na "dostanu tě", chemie mezi nimi funguje naprosto dokonale, všechno to graduje nečekanou silou, po celou dobu chrlí pozitivní náladu a spouští v těle ten příjemně uvolněný spokojený pocit. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Carol nudí práce i manžel. A pak narazí na někoho, kdo ji nudi začíná zbavovat. A že jde o profláknutého zlodějíčka? Každý je nějaký. ()

Reklama

Reklama