Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Su mile překvpen, však nikoliv šokován. Po nedávno shlédnutém Soumraku, jenž byl koncertem nudy pod zástěrkou slavných jmen mě Balík peněz velmi překvapil. Nejde sice o převratně zábavnou krimi, ovšem to co nám tu filmaři servírují je lehce nadstandardní podívaná a "stařík" Paul Newman tu předvádí dost slušný výkon. Sice mi někdy připadan na invalidním vozíku, jako by k němu byl doopravdy upoután, ovšem plánovací a sama hlavní fáze filmu mají dost svižné tempo a taky dobrou kameru. Konec samotný nezapře i notnou dávku vtipu. Linda Fiorentino je navíc kus, takže když vás omrzí náhled na obstarožního Paula, pak tohle hlavně tedy mužské části publika rozprodí krev. Tohle je něco jako slabá pálenka, sice se po ní dá opít, ale dřív než poznáte účinky, odevzdáte vše zas přírodě. Stačilo trocha více akce a méně keců a mohly to být klidně čtyři hvězdičky. ()

Fracek 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, ale ... skvělý Newman a Carol s manželem Waynem jakbysmet... Děj odsýpá v přiměřeném tempu a mezi Henrym a Carol to uvěřitelně jiskří ....Carol je roztomile sexy a Paul Neman coby Henry je na svůj věk stále k nakousnutí (hraje přirozeně a nepřehrává jako velká většina herců v jeho věku, prostě z něj není cítit ta křeč ze stáří, věříte mu, že to co se děje se děje správně a že si za tím stojí) Pro mě tedy milé překvapení, což dokazuje i fakt, že i když jsem už film viděl, i je možné ho snadno někde stáhnout a přesto jsem si ho z nostalgie k panu Newmanovi v trafice koupil. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch malých překvapení, kdy vůbec nic nečekáte a dostane plnou porci úsměvné pohodovky, která je lepší s každou minutou, kdy od fádně nenápadného úvodu rozkvétá v příjemnou heist komedii s nejedním fajn překvapením. Výborný Paul Newman zcela ovládá prostor i když jen tak nehybně sedí a nepřítomně hledí, Linda Fiorentino zábavným způsobem rozehrává svou malou hru na "dostanu tě", chemie mezi nimi funguje naprosto dokonale, všechno to graduje nečekanou silou, po celou dobu chrlí pozitivní náladu a spouští v těle ten příjemně uvolněný spokojený pocit. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto kousku je nevěrohodnost. Že si ošetřovatelka jen tak z nudy odskočí trošku vyčistit místní peněžní špajzy, namastit si čistě bílou kapsu? A na konci si řeknete, a to je vše? Paul je Paul a vždy bude, nezachrání ani tuhle potápějící se filmovou kocábku. Sbohem, ne nashledanou.55% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Rozverná komedie, ve které se notorický bankovní lupič dá dokupy s mladým manželský párem a společně realizují plán další akce. Paul Newman je starý klasik, Linda Fiorentino není až zas tak přitažlivá. A Dermot Mulroney je můj oblíbenec, zde hraje ale spíš takového pitomce. Průměrný film, který ale dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama