Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Capua zvítězil v jednom z menších závodů a je si vědom toho, že díky tomu bude moct jet vyhlášený závod 500 mil Indianapolis. Po svém úspěchu vyráží do ulic nočního města, aby unikl fanouškům a užil si své vítězství o samotě. Frank přes výlohu půjčovny aut uvidí krásnou mladou ženu, se kterou se seznámí. Společně pak stráví několik nádherných dní v Kalifornii. Když se vrátí, Frank Eloru požádá o ruku a adoptuje jejího syna, Charleyho. Právě šestnáctiletý Charley je z Franka nadšen. Čerstvý vztah je však narušován Frankovou ustavičnou nepřítomností. Stále více času tráví na okruhu nebo v dílně. Elora se cítí sama. Jednoho dne Frank dorazí předčasně domů a v posteli se svou ženou najde svého stájového kolegu, Erdinga. Zdá se, že to je konec jejich manželství... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (19)

Foma 

všechny recenze uživatele

Pochopte, ten film neni veledílo, dialogy se pokoušejí mít nějakou hloubku, ale je to hloubka louže po letní bouřce. Nicméně Paul Newman je bezva, mezi ním a Joan Woodward to funguje velmi dobře a hlavně, jsou tam ty auta - závody, zvuk motorů, bouračky, napětí, a o tom ten film je, a ještě k tomu takovej ten nezaměnitelnej kolorit filmů z přelomu 60. a 70. let. Takže 4 hvězdy jsou takový subjetkivní hodnoení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víte, že se mi Vítězství líbí víc než opěvované Le Mans se Stevem McQueenem? Měl jsem dokonce velmi blízko k tomu, abych dal i pátou hvězdu, jenže on se mi ten film ke konci zdál až příliš dlouhý (konkrétně bohužel během závodu v Indianapolis). Jinak ale nemám co vytknout. Automobilové scény patří k těm vůbec nejlepším, jaké jsem kdy viděl, a James Goldstone si při nich vyhrál stejně jako střihač, který jim dal místy přímo zběsilý rytmus. Herecky též bez závady, příběh mi připadal příjemně nejednoznačný a dumám nad tím, jestli jsem měl Newmanově postavě fandit, nebo ne. Čtyři a půl. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Paul Newman byl dnes měl narozeniny, takže samozřejmá volba a název je to tak hezký a optimistický. Škoda jen, že já sama mám náladu pod bodem mrazu a budu se z ní dalších pět let zbrchávat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc dobré. A nečekané zapletení, které ve filmu přijde jako pověstný blesk z nebe. Luděk Munzar a Eva Hudečková excelují, Trávníčka postavili do role úlisného proutníka (což je s ohledem na loňské odhalení jeho skutečného života docela pikantní). Záběry ze závodů jsou fajn. Hodně nečekaně působí vyzrálost Frankova vyženěného syna. Divák se nemůže zbavit dojmu, že nebýt jeho, asi by tu ženskou poslal k čertu hned. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nad průměrem snímek drží kromě akce Paul Newman. Automobilové drama je výtvarně osvěžující a inteligentní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnes již hodně zastaralý a nudný závodní film, jehož největší slabinou je to, že v něm prakticky nejde o závody. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama z atraktivního prostředí automobilových závodů, k tomu Paul Newman jako málomluvný, vážný, soustředěný je až hříšně sexy, Joanne Woodwardová je krásná a hraje skvěle, takže byla radost ty dva spolu sledovat.. Příběh o velké touze vítězit, která se stává posedlostí, je poutavý i zajímavý a posun postav pozoruhodný.. Drobné výtky si nechám od cesty, převládá u mě filmová spokojenost.. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem Grand Prix prsklou Velmi křehkými vztahy s archetypem manželky ve stylu Někdo tam nahoře mě má rád či Rockyho – milující, pečující žena přes všechny obavy ze smrti či toho, že milovaná osoba bude do konce života jen slintat na bryndák, svého muže v jeho lítání přesto podporuje, protože „si vzala závodníka a tak ho musí brát“. Průběh děje je ale značně jinačí, než by člověk čekal a postava Joanne Woodward je o dost více živoucí ženou, jež se stejně jako film sám vyvaruje velkohubých monologů a patosu, což se mi v příjemném překvapení sledovalo moc pěkně. Prý se s nadsázkou říká, že on je ten krásný a ona talentovaná. Její jemný, nonšalantní půvab ve spojení s nadáním působí jako magnet a ve společných scénách místy zastíní i svého opěvovanějšího manžela. I Newman to věděl a nesl to s takovou grácií a pyšností na ni, že sledovat cokoliv, kde se objeví spolu, je zážitek s velkým HP (hereckým párem), nad který v Hellwoodu v osobním i profesním životě nebylo, není a nebude. Režijně místy docela zprasenej, ale jinak moc příjemnej neukecanej počin o všech vítězstvích na trati bytí s nejlepším koncem. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

U mně dost dobrý, opravdu. Prostředí automobilových závodů mě vždycky zajímalo a tady byly záběry velmi zdařilé, včetně nasnímané velké havárie. Newman a Woodwardová učinili film ještě zajímavějším. ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy s tematikou preteky a celkovo auto-moto. V tomto mi však to ostatné okolo toho veľmi nesadlo a ani nezaujalo. Celkovo pre mňa lepší priemer . ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film není úplně o závodění. Anebo spíš je to sportovní film, jehož zásadní složkou je láska. Nevěra, jak byla ve filmu ukázána, mne celkem zasáhla. Jenže film byl natočen tak, že vlastně divák nepochopí, co se aktérům honí hlavou. Prakticky žádné emoce ani patos. Možná to takto bylo natočeno záměrně. Já jsem ale fakt nevěděl, co si mám myslet o postavě P. Newmana. Samozřejmě jsem si představil, jak bych se zachoval já, když bych našel svou manželku v posteli se svým kámošem. Přestože člověk nemůže vědět, jak by se v dané chvíli a situaci zachoval, já každopádně vím, že pěstí bych mu nedal až na konci filmu. Dle mého názoru byl P. Newman super chlap, u kterého ale manželka necítila, že je u něj na prvním místě. S tím si ho ale brala. Takže na rozdíl od toho, co na konci Newman řekl, jsem jednoznačný v názoru, že na vině je jen a jen ona. PS: Poučení z toho všeho je, že žena chce mít chlapa doma a chce cítit, že je pro svého muže výjimečnější než všechno a všechny ostatní. A je úplně jedno, jestli ten chlap není doma kvůli práci anebo kvůli např. chlastu. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Film z atraktivního prostředí automobilových závodů selhává v obou dějových rovinách. Závodění je málo, dohromady jen pár záběrů na začátku a 20 minut v poslední půlhodině - ty jsou vrcholem filmu, i když nic srovnatelného s GRAND PRIX se nekoná. Kromě závodění film sleduje jedinou dějovou linii - Newmanovu snahu rozdělit svůj čas mezi práci a rodinu, a tahle uslintaná moralita mě nechala zcela chladným. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Redfordově Sjezdařovi jsem si stáhl další sportovní film, Newmanovo Vítězství. A celou dobu mě štvalo, že závody jsou víceméně na vedlejších koleji a sledujeme jen jednu romanci. Jenže nakonec ty závody přijdou a i když jde jen o ježdění kolem dokola v Indy 500, je to fantasticky natočené, sestříhané, plné zvratů, napětí a samozřejmě bouraček. A nakonec mi došlo, že to byl v podstatě výborný film, od kterého jsem jen čekal něco jiného. Výborně civilně natočená a zahraná vztahovka s osvědčeným párem Newman - Woodwardová, ve které dojde uprostřed na nečekaný zvrat - ona se vyspí s jeho kamarádem. SPOILER: Podobnou sviňárnu jsem zažil taky a odpustit jsem to nedokázal... hrdina se ovšem nakonec kousne a ve výborné finální scéně řekne "pojďme to ještě zkusit" To chce charakter a sílu. 4*, jen nečekejte závodní film typu Grand Prix nebo Le Mans. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v hlavní roli snímku, který předcházel zcela výjimečnému zpracování o okružním závodě v ´Le Mans´ z roku 1971 a naopak byl dalším po brilantním ´Grand Prix´z roku 1966. Každý film má své přednosti a dějové zázemí. Tento se kromě touhy vyhrát zajímá i o soukromé manželské problémy, které k životu prostě patří. Dramatizace v romantickém nadhledu je v poklidném tempu a na city se zase až moc nijak zvlášť nehraje. Zato závodní scény mají drive. Může za to výborná kamera a střih. Scénář je tedy v obou oblastech velice vyrovnaný a vzájemně se nejen nepřekážejí, ale naopak výborně doplňují. Dvouhodinová stopáž může na takový nenáročný děj připadat až moc, ale vlivem plynulosti vývoje děje má svůj důvod. Příběh není zbytečně zkratkovitý a všemu dává právě onen poklidný průběh. ´Vítězství´ je sportovní snímek jako každý jiný, jen navíc poukazuje na fakt, že aby se člověk stal skutečným vítězem, nestačí mu jen závodní dráha a výborní automechanici. Zakončení příběhu tak za sebou nechává otevřenou otázku. Zvítězil Frank Capua a nebo ne? ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Lidi jsou spolu, protože chtějí, ne proto, že jim to nařídí..." Čekal jsem poněkud víc. Tohle sportovně-rodinné drama nepotřebuji vidět znovu. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Příběh je banální - nevěra manželky z kolegou ze stejné stáje. Příčinou je posedlost závodní profesí. Film stojí a padá s výkonem P. Newmana. Měl už lepší role, ale tuhle si užívá. S kolegou - sokem to vyřídí ránou pěstí a manželce najde sílu odpustit. - vlastně i sám sobě. Scénář je velmi jednoduchý a předvídatelný, konec snad happy ending. Akční kamera opulentní záběry ze závodu. 80% ()

Reklama

Reklama