Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo je pánem ulice - mrzutý kocour, buldok Spike a nebo další kočky z ulice, kterým velí Riff-Raff? Francouzsko-americký animovaný seriál (oficiální text distributora)

Recenze (8)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kocoura Cliffa je možno neustále sledovat na dětských kanálech. On to vydrží tam šaškovat, ale co děti? Kolik dílů snesou? ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Presne tak, pripomína Garfielda, ale toto bola hrozná hlúposť. Naozaj ako človek, čo mám rád mačky to nepotrebujem znova vidieť, vôbec sa mi to nepáčilo. Dnes sa divím, že vôbec niečo také vzniklo. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Heathcliffa s Garfieldem je jako Hannibala Lectora s Napoleonem Dynamitem, zvlášť tento kocour byl na světě dřív. Na druhou stranu je jasné, že na rozdíl od toho druhého se ztratil ve stínu 80s, ale když na to přistoupíte, charisma postav spolehlivě přebíjí malý rozpočet. Takový kočičí Denis, postrach ulice. Ale je trochu divné vidět Munga, Hectora a Veršáka v obou segmentech, nežto Cliffa a Raffa jen v těch svých. P.S. Navíc jde v originále o jednu z posledních rolí legendárního starého Mela Blanca před svou smrtí. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Správně by to mělo patřit k "Heathcliff & the Catillac Cats (1984)". Už úvodní znělka mě zaslepila, že se mi ten seriál bude líbit. Animace, groteska a zvuky (které mám tak rád) po duchu televizních Hanna-Barberovek. Kresba očí mě oslnila radostí. Dějová syntezátorová hudba, typická z 80. let., místy mi dávala nádech, že je to spíš evropský seriál (škoda, že Američani nedáváli víc těch syntezátorových melodií do filmů z té doby). Některé díly byli animací zavánět spíš japonským animem, jiné zase jako Tom a Jerry, či Flintstoneovi. Jeden z těch méně známých seriálů, které beru stejně jako ty významné. A né, že Kocour Cliff je podobný Garfieldovi, to Garfield je podbný Kocouru Cliffovi ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Kocour Cliff a Inspektor Šikula (od r. 1983) na sebe často odkazují. V seriálu Kocour Cliff můžeme často v televizích vidět Inspektora Šikulu a v seriálu Inspektor Šikula můžeme občas vidět Penny sledovat v televizi Cliffa. Oba seriály jsou distribuovány DiC. (Vitox)
  • Může se zdát, že obrovský úspěch Garfielda (od r. 1988) zapříčinil vznikl Cliffa, ale není to tak. Stripy George Gatelyho začali vycházet v roce 1973, tedy 5 let před Garfieldovými. (Vitox)

Reklama

Reklama