Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Harry Bliss má nudnou práci, příšerné manželství a nějak se mu nedaří splácet dluhy. Věřitelé mu jdou po krku a Harry už neví kudy kam. Když dostane nabídku k práci pro operní hvězdu Joan, tak cítí, že je to jedna z posledních šancí jak vyřešit své finanční problémy. Jenže Joan není jen klienta, ale také krásná žena....V hlavních rolích se Vám představí Jack Nicholson a Ellen Barkin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson v roli psího cvičitele a nešťastného záletníka (svou zlou ženu tituluje Iwo Jima) si šarmem a vemlouvavým hlasem získá násklonnost operní pěvkyně v nesnázích - Ellen Barkin s krásným úsměvem/šklebem je taky děsně sympatická. K tomu si přičtěte mafiánské figurky, řízkoidní Beverly D´ Angelo, vtipné hlášky .... takže naprostá po-ho-dič-ka. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce ironická oddechovka s kriminální vsuvkou - čili komedie s ač provařenou - přesto však poněkud překombinovanou milostnou zápletkou (-kami ;-), leč ve výsledku přece jen docela zábavný film s neodolatelným očkem (tradičně standardní - t.j. dobrý J.N.), jeho značně neurotickou >iwošimskou< manželkou, dvěma citově i osobnostně poněkud nevyrovnanými sestrami a chlápky kolem nich - a jedním roztomilým >zabijáckým< pejskem (co víc než hlídání má v oblibě ( >psexuálně< motivované :o) obskakování momentální paničky i dalších dam v okolí...:-) Bob Rafelson má dar nešlápnout vedle, takže i když v půli filmu děj opravdu trošku klopýtá, pořád zůstává dobrou zábavou pro přece jen raději inteligentnější část masového publika... ;-) Dvě a půl hvězdičky za film - zaokrouhlené bez problému nahoru i za ten opravdu vydařený fór se sekyrou, (zjevně navždy) zatnutou do kapoty toho nádherného Mercedesu S-Klasse, modelu (v americké mutaci) někdy z konce šedesátých let, z dob prostě nejkrásnějších auťáků téhle značky... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná komedie, která doplácí na scénáristickou roztěkanost. Scénárista totiž připomíná psa, který honí skupinu zajíců a po pár metrech zamíří vždycky k jinému cíli. Žádný z motivů přitom není uspokojivě naplněný a přítomnost některých herců, jako je Harry Dean Staton, je vyloženě sabotováním jejich talentu a potenciálu. Celé to nakonec táhne ústřední herecká dvojice, kde pochopitelně vévodí osvědčený Jack Nicholson. Nebýt jeho, bylo by hodnocení uživatelů ještě daleko rezervovanější. Celkový dojem: 45 %. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

operní pěvkyně joan se nachází v rozvodovém řízení, právě jí nějaký lupič zdemoloval byt a do toho přijela z havaje její sestra andy s tím, že napsala knihu o jednom ze svých ex, kterému se tím hodlá pomstít.. harry je chlápek, co cvičí psy jako hlídače a prodává je majetným lidem k ochraně jejich hmotných statků.. a tak se stane, že se cesty těchto dvou různých lidí střetnou..:o) film je trošku komedie, trošku krimi, trošku love-story, každopádně pro mě to byl milý a vítaný oddech:o) a znovu mě to utvrdilo v tom, že když má muž problémy, tak si za ně většinou může sám..:)) jooo a stromochirurg.. hehe.. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když má muž problémy, tak by si jich měla pořádná žena všimnout a pomoci mu je odstranit. Pokud to žena neudělá, tak není dobrá. A tenhle film ukazuje, že záletnictví není zrovna zajímavý životní styl, i když nebylo by záletnictví, kdyby byly ženy pořádné a nepodléhali snadným svodům mužů. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud divák očekává ujetou komedii, je na správné adrese. Zda-li však předpokládá účast romantiky a krimi, tak si může nechat zajít chuť. V této poněkud afektované bezduché komedii je totiž úplná absence toho, co mohl tento film nabídnout. Potenciál tu nepochybně byl. Účast velmi zvučných jmen, vcelku schopná režisérova ruka a dostačující námět. To vše mohlo vyústit ve zdařilou zábavu, na kterou by mohl divák vzpomínat. Proč z toho vyplynul takovýto nudný žvást oplývající naivním zpracováním, výskytem "WTF?" scén a tzv. kriminální recidivou, mi zůstává záhadou. Speciálně vycvičený pes na hlídání, který místo střežení majetku vojíždí hnáty každé ženské, kterou potká. Harryho manželka, která na sezení v manželské poradně neustále zvrací to samé a klišovitý happyend, který je ještě navíc ozvláštněn asistencí policejní helikoptéry. Vskutku nevydařená záležitost. Nebýt svůdných partií Ellen Barkin, moc by toho na koukání nezbylo. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie.Nepatří sice mezi nejlepší Nicholsonovi filmy,ale slušně jsem se u ní pobavil.Dá se na ni dívat i podruhé.A to je co říct. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Joan není jen klienta, ale také krásná žena........ Scénář : Carole Eastman. Kamera : Stephen H. Burum. Hrají : Jack Nicholson jako Eugene Earl Axline a Ellen Barkin jako Joan Spruance. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejabsurdnějších filmů, které jsem měl za poslední dobu možnost zhlédnout. Nadhled režiséra Rafelsona jde cítit skoro z každé scény. Jen škoda, že se nerozhodl nechat film na takové vlně po celou dobu. Tak jen střída žánry, snaží se rozvíjet příběh, což v důsledku vypadá jako slepenina, avšak plná nadhledu a vtipu. Škoda... ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson celý film táhne, je tady rozkošným hochštaplerem, kterému fandíte. Příjemě jsem se pobavila. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledování jsem chtěl pochválit výborný scénář i dobré postavy a herecké výkony, z filmu se však postupně stává ztřeštěná komedie, která mě vůbec nenadchla. Takže průměr. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč se podívat na tento filmový snímek, je Jack Nicholson a jeho herecká partnerka Ellen Barkin. Děj jako celek nepůsobí soudržně a pevně, je rozmělněný a toporný. Mnoho vložených prvků ztrácí ve svém výsledku svůj komický ráz a vyznívá do ztracena celkové rozháranosti. Životní štěstí lze potkat na každém místě a za jakékoli situace. Potom záleží na snaze, úsilí a upřímnosti každého, jak svoji šanci uchopí. Hlavní postavou je cvičitel hlídacích psů Eugene Earl Axline alias Harry Bliss (dobrý Jack Nicholson) se svojí nelehkou finanční situací, přelétavostí v zájmu o ženy a nenadálým setkáním. Fascinuje ho, přitahuje ho, pokouší ho, svádí ho, děsí ho, straší ho, uspokojuje ho a nakonec ho přinutí dostat ze sebe to nejlepší, čeho je schopen. Hlavní ženskou postavou je operní zpěvačka v rozvodovém řízení Joan Spruance (šarmantní Ellen Barkin), kolem které se začínají dít hrůzu a děs vyvolávající nehody. Hledá ochranu, nastavuje vlastní kůži, sbírá odvahu a sklízí zaslouženou odměnu. Z dalších rolí: velmi nebezpečný a velmi mocný muž Redmond Layls (Harry Dean Stanton), povrchní a přelétavá Joanina sestra s nebezpečnou známostí Andy Ellerman (zajímavá Beverly D'Angelo), Joanin maniakální kamarád z operního prostředí Eddy Revere (Michael McKean), Laylsův nekompromisní právník s dlouhými prsty Laurence Moncrief (Saul Rubinek), Harryho vnadná sekretářka a milenka June Huff (Viveka Davis), Joanina věrná kamarádka a operní zpěvačka Helen Dextra (Veronica Cartwright), Joanin žárlivý a opuštěný manžel a dirigent Lewie Duart (David Clennon), Harryho nespokojená a náročná manželka Adele Bliss (Lauren Tom), či psem neustále obtěžovaná hospodyně Socorro (Betty Carvalho). Má to být napínavá zábava s vtipným a svižným nadhledem. Nestalo se tak díky své nestálosti, rozdrobenosti a kostrbatosti. Nezachrání to ani křížová výprava za osvobození unesené osoby, či sexuálně motivované psychotické obtěžování. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Docela trapná komedie, která mi připadá jako pro divadlo. Bohužel i přes skvělého Jacka a skvělou Ellen Barkin jsem se moc dobře nebavil. Jack má daleko lepší filmy. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Nicholson je samozřejmě dobrý a stoprocentně spolehlivý, leč film je to náramně nevydařený (nudný a zároveň ukřičený a vykřičený), tudíž jej nemůže zachránit ani on, ani nikdo jiný ze zúčastněných herců. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatečná a nudná komedie, která má problém udržet divákovu pozornost. Jack Nicholson je tradičně dobrej, Ellen Barkinová je jak uragán a filmu dominuje. ()

upas 

všechny recenze uživatele

pro tenhle film bylo angažování jacka nicholsona vyloženě škoda. bez něj by to sice byl totální odpad, ale dalo se ušetřit angažováním luďka soboty. ()

Reklama

Reklama