Reklama

Reklama

Za ginipiggu 2: Chiniku no hana

  • angličtina Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 42 min

Režie:

Hideshi Hino

Hrají:

Kirara Júgao

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek zobrazující postupné rozčtvrcení a rozsekání dívky úchylným maniakem oblečeným do samurajského kostýmu. Žádný děj. Údajně rekonstrukce skutečné vraždy. (Flipnic)

Recenze (44)

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Ani tohle mi neukázalo "ultimátní gore dílo" po kterém moje duše pase celý život, asi podobně jako Kakihara po "někom, kdo ho konečně zabije" ... Ne, Guinea Pig 2 je v podstatě nuda ... neuvěřitelná nuda, která má nějaký účel šokovat, ale na mne to tedy nějak nefungovalo. Za prvé, gore efekty nejsou zas tak dobré. Časté střihy, gumové končetiny, téměř na všem je vidět, jak byly triky řešeny. Za druhé, nějakým způsobem mě nedokáže odrovnat, že někdo nadopuje holku heroinem tak, že ani neumře, ale ani necítí bolest při porcování za živa. V drogách se trochu vyznám a už tahle první záležitost mi vykouzlila menší úsměv na obličeji. Je to volovina, kdyby tu holku rozporcoval při vědomí a byla vidět nahota, snad by se o něčem šokujícím dalo mluvit ... Samoúčelná kravina. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního dílu tohle už připomíná skutečný film. Problém je ale už v úvodním titulku, který praví, že nejde o "originál snuff", ale o rekonstrukci tohoto snuffu. WTF? Co je to za snuff, který na sebe sám prozradí, že je fake??! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že budu souhlasit s většinou, tedy, že považuji tento díl za lepší než jedničku. Ale i tak, bezdějové...sice trochu nechutné, ale ne natolik , aby mi bylo nedobře, což by taky v mém případě bylo téměř nemožné (účel filmu se tedy neprojevil, což je docela velká chyba). Možná bych hodnotil i výš, ale trochu mě zklamal závěr (žížaly lezou z hlavy), ale nejen to. A potom co jsem viděl Aftrmath, je tohle sice starší, ale jen velmi nedomrlá sestřenka. ()

dwi

všechny recenze uživatele

Snuff – v poslední době hodně propírané téma, na němž i několik režisérů stavělo své příběhy (vzpomeňme např. na nedávných 8 mm či na realističtější snímek, co se násilných scén týká, Snuff killer - La morte in diretta). Neodmyslitelný primát ale patří sérii japonských filmů Ginipiggu. Syrovou realističností, amatérismem a hlavně nesmírnou mírou brutality se daleko neliší od skutečnosti. Vždyť i samotný Charlie Sheen na jednom divokém večírku viděl právě tento snímek a naprosto otřesen zalarmoval FBI, která se případu dokonce věnovala. Samozřejmě, že se jedná o podvrh, ale o podvrh natolik skutečný a mírou brutality značně neúnosný až se člověk zamyslí, co všechno můžeme považovat za film. Hideshi Hibino se odvolává na balíček jednoho maniakálního fanouška, jenž obsahoval osmimilimetrový film, 54 obrázků a devátenácti stránkový dopis popisující záznam skutečného (!) krutého zločinu. Na základě této zásilky režisér natočil polodokumentární záznam vraždy, kde oživuje praktiky hrůzného zločinu. SPOILER! Mladá dívka je večer unesena neznámým útočníkem a probírá se svázaná v ponuré místnosti. Nadopovaná prášky otupěle zírá na ošuntělé prostředí a na potřísněné zdi zaschlou krví. Následně si všímá muže, který je oblečen do samurajského úboru s helmou na hlavě. Od této chvíle nastávají bohapustá jatka, sice v některých momentech amatérsky zpracovaná, ale natolik sugestivní, že i otrlejším jedincům se může zvednout žaludek. Po nabroušení čepele muž chytá slepici, kterou nemilosrdně podřeže a chladným hlasem ženě oznámí, jaký pro ni přichystal osud. Porcování oběti prokládá vzletnými projevy o krvi a tělu, které ho tolik fascinují. Systematicky ženě uřízne nejdříve zápěstí, poté ramena (dlátem a kladivem), nohy a následně ji vykuchá za výkřiků extatického vzrušení. Oběť se již mění v lidské torzo, ale násilníkovi to stále nestačí. Sekerou amputuje hlavu od těla a nakonec se jí rozhodne vzít její nejdrahocenější věc - oko - jehož bulvu pak následně olizuje. Nejsadističtější část snímku je u konce. V dalších minutách útočník představuje zvrhlou sbírku hnijícího masa plného červů, očních bulev a hlav svých předešlích obětí. Perverzně skandální děj, na jehož popularizaci měl podíl již zmíněný Sheen, vytvořil tomuto snímku až jakési mýtické postavení mezi ostatními díly série. Hodnocení něčeho takového se vzdávám.... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vraj sa Hideši Hino inšpiroval opisom skutočného zločinu. Mne to štylizáciou pripomínalo japonský strašidelný príbeh o ovládnutí démonom, ktorý vstupuje do snov a robí v nich večer čo večer popisované krvavé bububu (mimochodom z takejto opakovanej nočnej mory by šiblo zrejme každému). Celé toto "řádění" je poprekladané vzletnými básnivými pojednaniami o tele, krvi a násilí. Cieľovým efektom je vytvorenie odpudivých artefaktov zmaru a rozkladu. Veď povážte: zobral by si ktosi k obdobnému masakru megahelmu, samurajský úbor a recitoval pri tom pateticky hromživé verše? Nasvetľoval by si každý kúsok odpidlikávaného tela iným svetlom? Ondial by sa najprv so zápästiami a potom s celou pažou? Kdeže, mal by to v paži a šmyk, šmyk. Taktiež môže byť Za ginipiggu 2 vnímané ako pocta totálnemu znehybneniu (šibari) - dievča už sa nepohne, keď sa mu pohyb stupňovane znemožní - najprv chloroformom, potom vyviazaním na lôžku, anestetikom a nakoniec amputáciou. Sadisti a tí, čo nenávidia ženy sa tu môžu substitučne ukľudniť, rybári zase v záverečných scénach rozpoznať minimálne tri druhy červíkov (také biele malé hmýriace sa, hrdzavé podlhovasté a také akoby jablkové ružovkasté, čo vytvárajú také obrátené účka, keď lezú). Naozaj ťažké hodnotenie, bezprostredne po pozretí som si povedal: "Čo je to za nudnú kravinu!", no potom som si spomenul na japonské ducháriny a nejako sa mi to spojilo. Aj so samotným záverom, kde sa lovec opäť vydáva na stanicu, kde to všetko začína odznova. Moc démona je večná, nikdy sa nekončí (séria Za ginipiggu má sedem častí). ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Chlapi sú svine, opakovala kamarátka niekoľkokrát počas filmu, a úchyl vyzerajúci ako V z Vendetty jej dával pomocou rôznych nástrojov mimoriadne názorne za pravdu. Desať minút pred koncom to už nikoho nebavilo a prednosť dostal trochu filmovejší masaker, prezmenu z Francúzska - HAUTE TENSION. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek ukazuje jediné, jak si filmaři poradili s trikovou stránkou čtvrcení mladé ženy. Přistoupíte-li na hru, místo znechucení se dostaví zvědavost: jak to jen udělali? ( na netu koluje o natáčení podrobný dokument). Bohužel si ale po chvíli budete připadat jako u řezníka, který porcuje čerstvě zabitý kus. Ano, zabitý. Dívka je totiž paralizována, a tak nevydá téměř hlásku. Atmosféra je tudíž v háji a pokud chcete znát některá tajemství těla, je lepší zhlédnout dokument z pitevny... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je masakr nejhrubšího zrna. Ještě ostřejší než první díl. Teprve s odstupem jednoho měsíce film hodnotím i hvězdičkově, když se mi všechno rozleželo v hlavě a konečně jsem našel ztracený klid. A vzhledem k tomu, co se mnou film udělal musím dát 5* ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Flowers of Flesh and Blood sériu Guinea Pig nikde významne dopredu neposúva. Síce na reálnosti a bizarnosti sa trocha pridalo, atmosféra toho však opäť moc nepobrala. Nekrvavý začiatok síce trocha navnadil, ale ten sa podarilo celkom rýchlo zabiť svojim neskorším pomalým tempom. Hideshi Hino sa zameral na nechutný osud japonskej dievčiny, ktorá mala tú smolu, že v pokročilú hodinu narazila na úchylného sadistu. Ten ju vo svojom príbytku za sprievodu sveteľných efektov ( asi to bol japonský discofil :-] ) manuálne spracoval. Prvoplánové filmové znechutenie na mňa moc nezabralo. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná úbohosť. Nielen, že je to zle urobené, trápne zahraté a nelogické až hrôza, ešte sa to snaží vydávať za umenie. Jednotka bola aspoň znepokojujúca ale toto? Spýtajte sa sami seba, na čo sa pozerá horšie; na zviazanú, kričiacu, mučenú ženu, alebo na mŕtvolu? Keby bola pri vedomí, alebo keby ju aspoň vyzliekli, mohlo to byť aspoň trochu šokujúce, ale toto bolo asi najhoršie možné réžijné riešenie danej témy. Ani percento tomu nedám. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad ještě horší než první díl. naprostá nuda která mě nebavila ani minutu. Gore scény jsou slabé a zase strašně umělé a každá scéna mučení mě dokonale usínala. Ne nemám náladu na další díly. Ale musím je vidět. Uvidíme co z toho bude. BTW zase jsem nebyl ani minutku znechucen, cože je u takovéhleho filmu asi největší průser. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Legendární japonský arty fake snuff (hehe :-) ) ve mne zanechává tak trochu rozporuplné pocity. Co mi zde moc nesedlo a nad čím jsem se spíš křenil byl herec, ztvárňující hlavní postavu šílence. Působil na mě nechtěně směšně, kolikrát nasadil tak vykulenej výraz (např. když odřízl nohu), že člověk nevěděl jestli hraje dítě sedící na nočníku nebo údiv jako vyoraná myš. Jeho oblek a helma mi taky připadly jak z maškarního, nemluvě o rybářské zástěře, která mi připomněla fronty na kapra :-) . Další věc je gore. Jakože guma rules, ale tady je to místy (říkám místy, krev má opravdu barvu krve, střeva taky vypadají jako střeva, jen občas ta gumová kůže) opravdu docela okaté a umělé, Charlie Sheen musel bejt při sledování sjetej fakt těžce když uvěřil že je to opravdový snuff. Na druhou stranu i lépe zvládnuté gore efekty můžou v člověku co studuje medicínu (což není můj případ) taktéž vyvolat úsměv. O třináct let mladší Niku Daruma od Tamakichiho Anaru, které z tohoto snímku v lecčem čerpá koneckonců také obsahuje některé momenty které vyloženě prozrazují že jde o fake. Ale přejděme k pozitivům - celý film se opravdu snaží tvářit tak trochu neotřele arty, včetně ústřední fetišizace vlastního aktu rozřezávání mladé japonky, které se místy evidentně to všechno docela líbí a užívá si to. Za dobrý nápad považuju i cílenou změnu osvětlení pro každou nadcházející fázi řezničiny a zajímavě pojaté doprovodné zvukové efekty, šikovně dokreslující záběry řezání a sekání. Takže ve výsledku takový průměr. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto vyzerá Cannibal Holocaust ako rozprávka pre deti na dobrú noc a je to asi to najšokujúcejšie, najgorovitejšie, najsplatterovatejšie, najkrvavejšie a najbrutálnejšie, čo som kedy videl (teda nič ma nenapadlo ani po dlhšom premýšlaní:))) Toto je len pre FEST silné nervy a žalúdky! Čo sa dá vlastne na takomto snímku hodnotiť??? Ak budeme brať snuff ako plnohodnotný filmový žáner tak musím dať odpad, aj keď to je z 85% podmienené skôr šokujúcim obsahom, ktorý poriadne útočí na divákove emócie a zmysly. Tých 15% (jedna hviezdička) je za spracovanie, ktoré keď sa na to pozeráme z umeleckej stránky (značne zvrhlej a chorej samozrejme) je výborne naturalisticky spracované a nebyť úvodných titulkov (chvalabohu že tam sú!!!!!) tak mám vážne obavy o to dievča...Takéto filmy fakt nemusím a už nechcem ani ďašie diely série vidieť...Aj gore má pre mňa isté hranice...Len tak na margo-ako budúceho psychológa by ma zaujímala typológia ľudí, ktorý si snuff dokážu "vychutnať" a páči sa im to...Možno sa tým v budúcnosti budem zaoberať :))) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další blbůstka. Zase ty efekty a gore byly tak průhledné. Končetiny gumovější než mámino dildo, příběh o ničem, Darth Vader jako porcovatel. Né, děkuji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že tento díl není pro slabé nátury, protože gore scény jenž jsou zde k vidění ocení jen opravdoví gurmáni tohoto žánru. Při jeho sledování jsem zůstal po celou doslova přikován k obrazovce a neskutečně si užíval jednu scénu za druhou. Nevím možná jsem už podobnými snímky zdegenerován, nebo mě nějakým způsobem neskutečně přitahují, ale tohle byla doslova pastva pro oči. Některé scény sice byly hodně vyumělkované, ale většina snímku vypadala docela realisticky (na tehdejší dobu) a především hodně morbidně. Přesně tak se mi to líbí a od podobných kousků to vyžaduji. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač tedy v tomto snímku není žena mučena jako v prvním, ale rovnou čtvrcena, není to tak šokující a drsné. Naopak, díky své místy přehnané teatrálnosti a až směšného čtvrtitele v samurajském obleku, to celé nabírá komických a groteskních výšin (ale možná to byl záměr). Rozhodně tomu chybí nepříjemnost a alespoň náznak realističnosti jedničky. Zaujalo mě vlastně až klasické oko na závěr a úplně závěrečná galerie. A slečna byla hezká. Jako trikově to není zrovna špatné, ale tak nějak mě to nechalo zcela chladným. ()

ancientone odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý diel série sa presne drží línie toho prvého - brutálny tým najhrubším a najexplicitnejším spôsobom, zároveň aj najhrubším spôsobom atavistický. Nefunkčný pseudo-snuff s litrami krvi okradnutej o akýkoľvek náznak chuti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia časť sadistickej série si v každom ohľade vedie lepšie, ako predchodca ( minimálne gore je tu o niekoľko poschodí lepšie ). Ďalším plus je, že je to už o´´niečom´´. ()

Reklama

Reklama