Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Han22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl někde před 9 lety, takže jsem si na wiki musel připomenou o co šlo. Milostný trojúhelník na benzínce - starý manžel, mladá žena a mladý milenec. Velká láska, vražda a cynická pointa, to vše roztažené na dvě hodiny nudy. Remake je ale ještě horší. Benzínka je ušmudlaná, stejně tak jako Langeová (v originále krásná Lana Turner). Ten starý chlap je sice buran, ale jinak vlastně sympaťák. A hrdina? Nicholsona miluju, ale tady byl castingový omyl, protože jeho hrdina je jen o fous mladší a míň ošklivý než ten manžel, navíc hraje většinu filmu prostě zmetka a ne osudového milence. Romantika tu není, jen trošku erotiky (za něco stojí jen první scéna). Trošku se to zvedne u vraždy a soudu, ale jinak je to pekelná nuda. SPOILER!!! A ten krásně cynický konec originálu, kdy hrdina nešťastnou náhodou zabije při autonehodě ženu a zatímco vražda mu prošla, za nehodu skončí v cele smrti tak ten tu úplně chybí! KONEC SPOILERU! Žádný klasický thriller, ale nudný remake na 2*. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když se ptali J. Lange, jak že se jí s Jackem Nicholsonem hrálo, odpověděla s úsměvem, že Jack nikdy nehraje. Tím narážím na jednu z nejslavnějších filmových erotických scén, která zdobí tento film. Překvapená zjišťuji, že se tady nesetkává s takovou přízní diváků, jakou bych čekala, ale možná je to způsobeno tím, že snímek ze čtyřicátých let oslovil publikum lépe. Však já ho pokládám za velmi dobrý. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Není dobré být dalším dvěma překážkou v jejich vášni. I když třeba nevinně. Když už má někdo krásnou ženu, měl by se snažit jí aspoň trochu naplnit její tužby, než ho ta jeho nechá, z rodící se lásky k jinému, zabít. Pokud se tak již stane, nezbývá, než odhodit morální kodex a přát jí to. Navíc, pokud je to kvůli úchvatnému Jacku Nicholsonovi. A přáli bychom jim oběma, aby ten zločin byl zašlapán daleko za podvědomí navěky jejich společným štěstím. A co teprve ty dva, jak moc ty by si to přáli. Vždyť Jessica Lange zde předvedla, jaká je to parádní ženská a chce být koneckonců "jen" šťastná... Ale osud někdy dokáže být krutý i k vášni i k lásce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Bob Rafelson se do tisku chvástal, že půjde o nejerotičtější film, jaký kdy natočil. Vše mu hrálo do karet: skvělí herci, scénárista David Mamet, mistr náladové hry stínu a světla Sven Nykvist.. Jenže to tak úplně nevyšlo. Tak trochu do prázdna působící drama, které vyplňují kromě několika vydařených sekvencí jen hádky a následné udobřování, překážky, které brání jejich místy tak trochu umělé vášni, musí z kola ven, jenže nakonec toho příliš nezbývá. Remake o svůdné, ale hlavně zrádné servírce a tulákovi z období velké krize (silná žena a slabý muž) byl v očekávání spíš proto, že všechny zajímalo, jak se přiblížil laťce původní verze. Kritici nebyli úplně milosrdní. Spíš naopak. Tentokrát s nimi nelze než souhlasit. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čakal som poštára, ale nedočkal som sa, nezazvonil ani raz. Asi do tej gréckej taverny s pumpou a pneuservisom v americkej pustine poštár nechodí, tak ho nemohli do príbehu nijak zakomponovať. Náhodný stopár tam ale našiel spaľujúcu vášeň, ktorá sa mení až na vražednú vášeň. Tie vášnivé scény sú vo filme asi to najlepšie, zvyšok ako kriminálna a súdna zápletka ma nejako nezaujali. Záver, ktorý bol nakoniec založený na úplne náhodnej udalosti, film utopil v priemernosti, čakal som niečo nápadité a zmysluplné. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)
  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama