Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

The Viper 

všechny recenze uživatele

Sranda musí být a když se přidá skvělá animace, není co vytknout, jenže na další shlédnutí už to ztrácí své kouzlo. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Hľadá sa Nemo len s horšou animáciou a rovnako zaujímavým príbehom. Je videť ,že som strašne detinský ,pretože sa mi to aj po toľkých rokoch stále páčilo. No čo už. Mňa nezmeníte 😂 ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá říct, že je to nostalgická klasika, která stále dokáže pobavit obecenstvo svými fóry a řekne za pravdu, že není nutné lhát, aby ses měl jak král. Vlastně si pamatuji, že jsem na tom byl i v kině a hned mě trklo, proč vlastně nikdo nechtěl na sushi do bistra xD A další Easter Eggy a super hlášky alias: Jak někdo může kurňa zakopnout ve vodě, nebo být totálně čáromrdo a zpívat Everything is gonna by alright. Oscar a Lenny jsou fakt sympaťáci, oboum jsem fandil, i když mě Oscar dost nas*al tím, že zalhal a do celého konce si hrál na tvrďáka. Ale co, přece od toho je ten film, aby tě bavil. Dále byly super i policejní kosatky, nebo ta jejich rybí doprava. Takže takový podvodní Zootropolis. PS: ta myčka je dost supr práce... JO A JEŠTĚ anyway, jednou jsem si fakt myslel, že když se přiznával Lenny Oscarovi, tak jsem si myslel že je gay, ale vegetarián bylo taky supr na žraloka. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Ze skupiny animovaných velkofilmů je Žralok nepochybně nejslabším kouskem. Zdejšímu divákovi vadí značné zaměření na slangový a mimo spojené státy nepochopitelný humor a i když bariéru nakrásně překoná, vyjde najevo humor vcelku prostý, nedotažený a když se ryboSmith postaví posté do cool pozice, už to není sranda ani pro Pennery Strýčka Homeboye. Velice slušný je dabing (Reneé Zelweger, Angelina Jolie, Will Smith), tedy až na nevýrazného žraločího bosse DeNira. ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě fakt moc neoslovil!! Myslim, že existuje mnoho lepších a zdařilejších animáků... Např. Hledá se Nemo.. To je určitě lepší... ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Obrovský dům 3D animáků v posledních několika letech přinesl i tuto poměrně povedenou žraločí pohádku. Od dob průkopnických filmů, jako např. Toy Story, roste kvalita 3D animáků až geometrickou řadou (stejně jako vývoj počítačů) a proto se už grafickému provedení tohoto filmu nedá nic moc vytknout. Za zmínku stojí, že hlavní "hrdinové" jako by z oka vypadli svým dobérům v originálním znění (např. sexy ryba s plnými rty - Angelina Jolie). Co se týče děje, je zde mnoho silnějších, ale i slabších pasáží, nicméně naštěstí převažují ty silnější. Příběh žraloka přinesl spoustu výborných nápadů (žraloci - mafiáni, policejní kosatka a vůbec celý vzhled podvodního města). Z těch slabších částí bych zmínil infantilní závěr, který byl velmi očekávatelný. Celkem za 3 a 3/4 * ()

Testament 

všechny recenze uživatele

V době vzniku jsem se tlemil, přiznávám, z dnešního hlediska bych už jednu hvězdičku sundal. Hezká animace-hlavně i když se film odehrává pod vodou, tak v obličejích ryb poznáte známé herce. Slušné vtipy, proč to nezkusit... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V pohodě animáč. Zásadní problém všech lidí co se jim to nelíbilo (z mého okolí) je že to bůhvíproč srovnávají s Nemem. Přitom jediný co je tu podobný je styl animace. Nemo byl krásný příběh, dobrodružný, napínavý. No a Příběh žraloka je spíše taková zábavná teen gangsterka, která si vtipně půjčuje postavy, klišé a dokonce i ksichty herců pro rybí protagonisty z různých gangsterek. K tomu si jede v takovým tom urban stylu, kde si všichni plácají, jsou gangstas, snaží se prorazit nahoru a stát se velkými rybami, k čemuž neodmyslitelně patří hudba ve stylu r´n´b/hiphop. V reálném světě by mě to sralo, ale v tomhle barevném rybím mě to přišlo celkem vtipné. A hlavní hrdina je vysloveně pohodář. Takže jo, první liga to není, ale líbilo se mi to docela dost. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Super animák. Přestože jsou všechny postavy poměrně fádní a hlavní hrdina je poměrně nesympatickej, tak z nich vytřískali co se dalo a překvapivě nenudí. Hodně originální je snad jenom žralok vegetarián, kterej i solidně "hlásí" a děti určitě potěší i garnát s očima jak prsa vaší oblíbené porno hvězdy. Ne že bych se na to musel dívat znova někdy v dohledný době, ale upřímně jsem se bavil a dokonce bych film i doporučil. 80% ()

see_sawandrew odpad!

všechny recenze uživatele

Já se picnu! Tak jsem čekal, že mi Dreamworks naservíruje další zvířecí blbinu o "hodném" predátorovi, ale z toho, co jsem dostal tentokrát, je mi na blití ještě mnohem víc. Film pro děti, byť obsahuje konečné ponaučení (bez toho by to nešlo), si zaslouží lepší hlavní hrdiny než prolhaného, pokryteckého a neskutečně tupého frajírka, který vymění základní lidské (rybí) hodnoty za mediální publicitu a promiskuitní "ponciklipku", a přitepleného, vegetariánského, a ještě k tomu transvestitního žraloka, který nese zodpovědnost za všechny průšvihy, které se nebohým kmotrům dějí. Co na tom, že dabing je "hvězdný", že žraločí mafie příjemně oživí vzpomínku na gangsterské filmy, že oploutvená femme fatale je jako Rita Hayworth z filmu Orsona Wellese, a že je film plný popkulturních odkazů, třeba na Titanic (nahá Kate Winslet či pohřební věnec) a také občas vtipných asociací. Tento film ukazuje to nejhorší, z čeho si dítě může vzít příklad, byť paradoxně oslavuje právě toleranci. Násilná korektnost nám nakonec vyzvrací na plátno i černošské etnikum a nutnost respektovat jiné orientace všeho druhu (napadlo už Lennyho změnit pohlaví?). A pokud budu už hodně krutý: závěr je jako vystřižený z našeho antiklenotu Zítra se bude tančit všude, akorát že místo svazáků tu vystupují korálové rybičky. Aneb jak hrdina prozřel a šel radši hákovat zpátky do velrybí myčky. No dobře, nebudu to přehánět s absurdním porovnáváním a dále se spokojím s tím, že tenhle animák je prostě hrozná sračka. 0% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Oscar je protivná ryba i idiot, vše se točí okolo něj a přitom se to jmenuje "příběh žraloka". Tato myšlenka se vleče celým filmem a podráží mu nohy. Když se hledal Nemo byl Amphiprion ocellaris (Klaun očkatý) k pomilování roztomilý a hlavně - byl to film o něm. Tím že se v něm odehraje mini-epizodka se žraloky kteří se snaží žít dle hesla "ryba je kámoš - ne žrádlo" podsouvá myšlenku, že přesně to by šlo rozvinout na celý film. Pak narazíte na Příběh žraloka, který je jakože o maníkovi (teda žralokovi) jménem Lenny, který je navíc gay (tedy pardon... nejí maso) a máte jasnou představu o tom jak má film vypadat. Ono ale jejda... Prim hraje nějaká jiná debilní ryba, která není ani hezká, ani zajímavá a už vůbec ne sympatická. Tedy dějová myšlenka "animáku o žralocích" nebo její moralizující chválihodná parafráze (I gayové jsou lidi) se zcela utápí v kolotoči okolo té malé stupidní žluté rybky co má obličej jako Will Smith. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Kdyz vidim nektere komentare, mam pocit ze bud u filmu spali nebo hledali susne pod stolem. Nic infantilniho jsem zde nevidel (tihle lide by si meli pustit neco aktualniho na Disney Channelu, aby pochopili vyznam tohoto slova)...ono kdyz uz ma neco nominaci na oscara, o necem to svedci. Takze prave naopak, je to decentne napechovane ruznymi forky, parodujicimi mafianske filmy (zraloci jako cosa nostra jsou fakt uveritelni), ale roztomile si dela srandu i z "Celisti". Zralok Lenny-vegetarian je bezva napad a ulhany frajirek Oscar s nim tvori prima dvojku. Nabizi to i hezkou myslenku, ze lhat se nevyplaci a uprimnost je nakonec mnohem lepsi. A i kdyz v originale nabizi film pestrou skalu hvezd, muzu smele doporucit cesky dabing, ktery se povedl - a narozdil od Disney filmu DW zde nepreklada bohudik soundtrack (podobne jako ve "Shrekovi"), takze si vychutnate super pisnicky prevazne v hiphop stylu, ale jsou zde i slavne reggae nebo tanecni kousky. Animace je povedena a pod vodou dokazali autori vytvorit mesto se vsim vsudy (taxiky, popelari, obchody...fakt bezva). Sice je to trochu barevne preplacane a plne neonu, ale ve smyslu velkomesta, ktere Utes predstavuje, to je myslim udelano presne. Plnohodnotna konkurence Disneyho "Hleda se Nemo" (2003)... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nevidel som to roky a musím povedať, že oproti Nemovi je to veru slabotka. Dcérka sa síce ako tak zabavila, ale že by jasala od šťastia, že to pozerá, tak to teda nie. Tesne predtým sme si pozreli Wall-E-ho a to bola veru trochu iná liga. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Parodie mafianskeho sveta v animovanem kabate, ktera se nesmi brat vazne a potom neurazi a rozesmeje. Plna dobrych napadu a gagu. Podporena libivymi R&B songy a poucenim, ze zivot na vrcholku utesu neni to prave orechove a lhani se nevyplaci. 70% ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně i já mohl shlédnout další dílko od Dream works. Animace byla velice povedená a prostředí podvoního velkoměsta celkem roztomilé. Chvilkama se mi pozdávalo, že byla úroveň vtipů jako na houpačce. Myčka velryb, vegetariánskej žralok a ostnatá ryba, která se příliž nekontroluje patří určo k nadprůměru. 75% ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Utratime miliony na animaci, nacpeme tam spoustu slavnych celebrit jako dabery a ono to musi vyjit... a ouvej, ono to poprve nevyslo. Mozna by stalo za to utratit nejake penize na kvalitnejsi scenar. Nicmene i animace mi pripada hrozna, srovnani s Nemem se primo nabizi. Tam to byl proste animovany svet mluvicich rybicek a jinych zvirat, ale co ma byt tohle ? Lidske ksichty nalepene na morske zivocichy, ocas ve tvaru noh, vzprimeny lidsky postoj a dokonce prsty delajici ty hip hop gesta. No proste odporne. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama