Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Skvelý animák, v ktorom svoje hlasy prepožičiavajú najväčšie hviezdy Holywoodu. Podmorský svet ma v tomto štýle bavil viac ako v Nemovi, takže zaslúžené 4*. Žiadna strata času !! ()

Bobšule odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné, strašné, jedním slovem strašné. Nedokoukala jsem déle, než prvních pár minut. Né více, než deset. A měla jsem toho plné zuby. I po tak krátké době se odvažuji tvrdit, že mám naprosto přesnou představu o celém ději i filmu jako takovém. A něco konkrétního? Prosím: Otřískaný příběh "nuly" v rodině žraloka před níž leží úkol dokázat, že je krvelačný zabiják (jímž bytostně není), nebo změnit styl myšlení členů své rodiny. Je mi celkem buřt, pro kterou linii se tvůrci rozhodli. Ani jedno mě nezajímá, protože ani jedno nebude nic jiného, než odvar jakéhokoli jiné podobně dělaného rodiného filmu. Čemu bych se ovšem ani na jedné koleji nevyhnula by je vedlejší příběh ovšem totální rybí nuly, která neumí nic jinýho, než rychle žvanit a doufá, že je tím zábavná a každého tím utluče, místo toho, aby začala dělat něco solidního. Sorry, ale já jsem na typický černošský humor opravdu už alergická. Lituji i těch pár minut, které jsem musela protrpět u tohohle filmu. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: lamps, VanTom, Anderton ... Je to pravděpodobně první animák, který mě vůbec nenadchl, vlastně nevzbudil vůbec žádné emoce. Ano, docela povedené animace, byť mnohdy mi obličeje ryb (hm, ryba má hlavu od které smrdí, ale obličej?) přišly jako karikatury. Podvodní svět byl hezky po americku přeplněný a reklama na Coca Colu a jiné "cool" produkty nesměla chybět, a o všem se diskutovalo v podvodných (ne podvodných jako podvodných, ale podvodných jako podvodných, byť ten první význam je i u nás docela populární ...) zprávách. Prostě plno aktuálních a moderních scén přenesených do světa pod vodou, kterým kontroval docela jednoduchý a v zásadě nepovedený příběh. Na příběhu spíš zaujaly jen některé scény (reklama "Oskarovy čípky zabíjejí hemoroidy jako Oskar žraloky" - krásná nesmyslnost reklamy, jakou leckdy slyšíme a vidíme i u nás) a postavičky (dvojice elektrických medúz, ty byly asi nejlepší). Celý příběh mi prostě přišel studený jako psí, pardon, žraločí čumák. Jistě, pro děti to může být docela skvělá pohádka, ale co my dospělí? :-) Naprosto nejvyšší hranice mého maxima jsou 3 hvězdičky - 50% ... jestli´s tomu rozuměl, tak kejvni. A teď řekni jestli´s kejvnul ... ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Děti jako já vyrůstali na filmech Hledá se Nemo a Příběh žraloka. Nemo ve mně nechal nostalgické vzpomínky ještě desetiletí poté, Příběh žraloka ve mně vyvolává spíše nelibé pocity. Neměla jsem ráda postavy, žádná mne nezaujala a vše bylo jakési potemnělé, nezajímavé. Za mě 3* s odřenýma ušima. ()

BaruM 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak bych hodnotila tento animovaný film, kdybych ho viděla poprvé právě nyní. Ale pravda je taková, že tato pohádka se mnou šla několik let dětstvím a dospíváním, takže moje vnímání je trochu neobjektivní. Mám k tomuto počinu osobní vztah, kvůli mnoha hodinám strávených u DVD s mladší sestrou.. A když shrnu to, jak dlouho mě dokázal bavit, tak si jednoduše zaslouží vyšší hodnocení .) ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák, který měl tu smůlu a přišel chvíli po skvělém Pixarovu Nemovi. Mafiánské prostředí, vypůjčené známé herecké hlasy, na druhou stranu animaci nic moc, stejně jako samotný příběh - 60% ()

havran 

všechny recenze uživatele

Tak od tohodle filmu jsem čekal víc... Po dokoukání mi zůstala na patře divná pachuť - mockrát převařené vody z ponožek. Opravdu jsem hledal nějakou originalitu, ale bohužel nenašel. Tak mě napadá, proč se celý příběh odehrával pod vodou? Klidně tak to mohl být animák o odvázaném černém chlapci z předměstí, který buduje svůj "Americký sen"... Chyběla mi tu nějaká pointa, teda kromě trapných moralit, kterých je ve filmu opravdu přehršel. Žraloci mi připadli spíše jako dobráčtí tučňáci, tak proč se jich všichni báli?? A ta jedna hvězda je od mých dcer, které na rozdíl ode mne neusínaly a doma si spravily chuť Dobou ledovou... ()

xylofonka odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, Nuda, Nuda!!! Kam dali příběh? Kde jsou herecké výkony? Je na tomhle filmu vůbec něco, kvůli čemu by ho měl člověk vidět? Dobře, možná jedna nebo dvě písničky, ale ty ho ze dna Mariánského příkopu prostě vytáhnout nemůžou. Ať žije Nemo! ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Prvně DreamWorks zazáří svým debutem AntZ, potom dostane snad celý svět pomocí Shreka a "do třetice všeho dobrého" má být tohle?! No, tak to snad ne! Kde se asi stala chyba? Na tohle mám jen jednu teorii - kromě animace všude! Stupidní příběh s naprosto nezajímavýma stupidníma postavama, které sem tam prohodí nějakou tu stupidní hlášku... A takhle nějak bohužel začala doba infantilních animáku... 30% ()

johhny007 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě totálně nic neuchvátilo , nepřekvapilo . Pro mě nezajímavý animační zážitek s takovými osobnostmi v originálním dabingu s 3 režiséry a Hansem Zimmrem sem čekal něco víc :/ ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý animák, ktorý sa na nič nehrá a prináša zábavu pre celú rodinu. Animácia je slušná a scenár tiež. Bavil som sa. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem přidala hvězdičku navíc neboť jsem si uvědomila jaký má tento film kvalitní soundtrack moderní hudby. Tenkrát jako pouhá posluchačka Beatles, Olympic a Kabátů to šlo vcelku mimo mě taková hudba, ale teď umělce moderní hudby ctím stejně jako výše zmiňované kapely. :-) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Film pro ty kterým stačí, že je to pěkně nakreslené, podobá se to nějakému filmu který viděli a tato skutečnost stačí aby se tomu smáli. A taky jim nesmí vadit hudba podobná R'n'B. Pro mě to byla strašná nuda s otřesnou hudbou. ()

snake 

všechny recenze uživatele

Jestli je film založen na takzvaném americkém humoru, tak v tomto filmu působil velice dobře. Jenže plně chápu, že každému nesedne. Já osobně nemusím všechny americké humorné filmy, ale v posledním období nevznikly snímky, které by byli svým humorem přespříliš trapné nebo ohrané (napadá mě třeba komedie Jeho fotr, to je lotr, která je založena na typicky americkém humoru, a přitom byla jako celek skvělá), a když už vznikly tak šlo většinou o filmy pro teenagery. Snímek Příběh žraloka není vůbec špatný, ale před jeho shlédnutím si musíte rozmyslet pár věcí: a) jestli máte rádi humor, obličeje a hip-hopová gesta Willa Smithe. b) jestli snesete animovaný film v moderním hávu, s moderní hudbou. c) jestli snesete dávku toho tzv. amerického humoru. Mně žádná z těchto věcí nijak nevadila (i když Willa Smithe dvakrát nemusím). A proto jsem si zvykl i nato, že ve filmu doopravdy trochu chybí větší nadhled! Já jsem se poměrně dost nasmál, i když humor není tak inteligentní, třeba jako v Hledá se Nemo. Zkrátka Příběh žraloka je svým způsobem trochu experimentální film, který kombinuje humor přesně střižený na triko Willa Smithe, Jacka Blacka i Roberta de Nira a spoustu moderních scén skombinovaných s komerční hip-hopovou a R'nB' hudbou. ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

No, mě to jako nijak moc nezklamalo, naopak jsem se u toho velmi dobře bavil, akorát mě mrzí, že jsem to ještě neviděl v původním znění. ()

lappet 

všechny recenze uživatele

Platí pravidlo: čím víckrát dokola si Příběh žraloka pustíte, tím častěji se zasmějete. Nechápu na jakém principu, ale funguje to. Jenom první dojem byl takový nemastný, neslaný. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama