Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

Arigato 

všechny recenze uživatele

Nerad porovnávám Příběh žraloka např. s Hledá se Nemo nebo s dalšími animáky od Pixaru. Je zkrátka jiný, je unikátní a má svůj charakter. A za to, jak se tvůrci zhostili rybího světa a kolik geniálních referencí a vtipných detailů se ve filmu vyskytuje, mají mou poklonu. Myslím si, že i samotné herce, v tomto případě dabéry, natáčení nesmírně bavilo. Sešel se zde opravdu velký počet hereckých es. Film jsem zbožňoval už od dětství, uměl jsem ho slovo od slova nazpaměť a myslím si, že se ani do teď nic nezměnilo. Jednoduchá a svižná oddechovka pro lepší den a pozitivnější náladu. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Popkultura tu smrděla každým coulem a světe div se, tohle je málo. Stejně tak jako věhlasná jména v obsazení, která to prostě v dabérském světě nezachrání. DreamWorks se tentokrát vydali špatnou cestou. Sorry, ale srovnání s Finding Nemo je absolutně mimo mísu. Šíleně dlouhých devadesát minut. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Hodne forku ze kterych si neco odnesou jen ti dospelejsi, preci jen malo ktery capart videl Kmotra :-) Skoda jen ze se film dal cestou prave v americe leticiho hudebniho mainstreamu. Hudba je ve filmu OPRAVDU hrozna. Sice se muzou producenti chlubit kolik "hvezd" jim ve filmu zpiva (nekteri i "hraji") ale co z toho? Miji se to ucinkem. Shrek rulez. ()

rewind 

všechny recenze uživatele

Problém je v tom, že pokud neznáte mentalitu američanů bude to pro Vás spíš podprůměrnej film. Jestliže pochopíte v jakém duchu se nese celý film včetně narážek na americkej styl života a nebudete to brát moc vážně - dostane se vám velmi příjemné podívané. Jo a ty mírně přehnaný karikatury W. Smithe taky nemusim, ale ... ()

AnnaW 

všechny recenze uživatele

Odsýpá to, pořád se tam něco děje, majitel vtipné velrybí myčky fakt vypadá jako Scorsese, nicméně příběh je to trochu šroubovaný a morální poselství poněkud polopatické. Navíc Nemo byl první, že :-) ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nejhorsi z kreslenek =((( Fakt jsem se u toho nebavila, spis naopak jsem se nudila, zboznuju kresleny filmy a o to vic me to mrzelo =/ a to ze se animaci podobali svym daberum to rozhodne nevylepsovalo =/ Uznejte ze ryba a la Will je fakt odporna... ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Oproti Hledá se Nemo je tady víc tupějšího humoru,který mě dost irituje.Naprosto nesnáším,když někteří kamarádi začínají citovat hlášky z Příběhu žraloka.Bohužel tenhle film mě nebavil,nudil...už nikdy víc ()

Danielitto 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál skrýval tenhle příběh žraloka...ano, ano... škoda že se nepovedlo dotáhnout ani jednu jeho složku do konce. Vtipný, romantický, dojemný, ale všechno jen z půlky. Tvůrci se snažili udělat film co nejvíc cool, ale k tomu nestačí ani ta hezká grafika, kdepak. Škoda, potenciál tam byl... ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Tento animák má štýl... proste je tam cítiť Willa aj De Nira....... A nejaká tá slabšia čierna hudba [aj tá je lepšia ako drvivá väčšina tej bielej] ako bonus. ()

ZAUME 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se v několika scénách velmi bavil, zbytek mi přišel jako napodobenina něčeho, na co snímek určitě nemá. Nebezpečnou průměrnost zachraňoval výborný dabing a ještě lepší soundtrack Christiny Aguilery. ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

urcite najviac zaujalo a pobavilo spracovenie jednotlivych postaviciek podla tvare samotnych dabujucich. Scorseseho obocie nemalo chyb ! Zaujimavy animak, ktory pobavi kazdeho, kto ma aspon malu stipku zmyslu pre humor. ()

TheMe 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mi vyloženě udělal radost. Moc se mi líbil, neumím popsat, proč vlastně, ale prostě mi to přišlo skvělé :) ()

Braga 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že by se mi to nelíbilo, ale jako nějaký filmový hit to také neberu. Podívat se stačilo. Velmi pěkné bylo grafické zpracování i hudba, ale jinak ten děj byl o nesmyslném příběhu. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Fajn animáček, který je roztomilý, zábavný a krásně barevný. Soundtrack byl skoro pokaždé super vybraný. Postavičky jsou zajímavé a je tu i nějaké poslání o čestném jednání, o přijímání lidí takových, jací jsou atd. Jen už jsem asi podobných animáčků viděla víc a nepřišlo mi to něčím extra výjimečné. Příjemné to bylo, ale po tom, co jsem viděla třeba Zootropolis, tak mají tyhle zvířecí animované filmy prostě horší startovní pozice, protože konkurence je příliš vysoká. Přitom věřím, že v době, kdy byl Příběh žraloka v kinech to musela být bomba. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama