Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 3D animovaných filmů, které nejsou super. Tenhle je spíš průměrný. Čekal jsem mnohem víc, ale ušlo to. A možná že, nebýt otravného Jack Blacka alias Lennyho, mohlo být mé hodnocení o stupínek lepší. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je nám představeno prostředí, ve kterém se bude celý film odehrávat - pulsující, podvodní Manhattan. Příběh Žraloka je příjemný a zábavný film studia DreamWorks, který se snaží zabavit tím typem humoru, který chyběl ve Shrekovi. Shrek nasadil laťku hodně vysoko a každý nový animovaný film studia ji asi stěží překoná. Nepovedlo se to ani nyní. Dokonce i přes mé námitky mě Příběh Žraloka zabavil. Lenny (Jack Black) je evoluční anomálií - velkým bílým žralokem, vegetariánem. Tohle je obzvláště obrovský problém, protože Lenny není žádný obyčejný a průměrný žralok; on je syn a dědic Dona "Corleoneho" :) (Robert De Niro), který je s ním nespokojen. Dole, na samém konci potravního řetězce je Oscar - rychlomluvka, "malá ryba ve velkém hrnci" (přehrávající, ale děsně zábavný Will Smith). Celý svůj život se Oscar cítil jako nula, nikdo. Jednoho dne, díky osudovému štěstí je nazván jako "Vrah Žraloků", tato pozice jej dostane do velkých potíží, když se De Niro a jeho stoupenci vrhnou na útes, vyřídit si menší problém s malou rybkou... Příběh Žraloka nemá vtip nedávných animovaných filmů, ale je rychle plynoucí a chytrý. Mnoho odkazů na mafiánské snímky nemusí splnit svůj účel u mladšího publika, ale dospělí se budou usmívat a bavit se u jemných parodiích na kultovní filmy (It's not personal, it's just business). Film je pěkný, s krásnou podvodní městskou krajinou v mnohobarevné nádheře. Třem hlavním postavám se vyrovnávají i ostatní v podání Renée Zellweger, Angeliny Jolie, Martina Scorseseho a Katie Couric. Jak už jsem napsal výše, Příběh Žraloka není Shrek, přesto je to chytrý zábavný film a to by mělo stačit jak mladším, tak starším dívákům. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Don Lino s gesichtem Roberta se Nira i s pihou byl dobrý. Jinak na mě celý film působil dost zpovykaným dojmem. A musím říct, že terno, tenhle film zrovna dvakrát není. A veledůležití pomocníci při hodnocení tohoto filmu (mí synové) se v půlce filmu odešli otráveně věnovat svém nejmilejší zábavě a tou rozšiření jejich hřbitovu hraček... A tak si říkám, že když je ten film určen zejména dětem, tak to asi nebude tak košér, že? Technicky vynikající, to je tak vše ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá poteší. Videl som ho s výborným dabingom a aj v originále. Krstný otec proste nemal chybu :) Grafické spracovanie sa mi obzvlášť páčilo, síce neviem povedať prečo. Dokonca tam boli momenty, v ktorých som sa našiel, a zamyslel som sa do situácie cez modré okuliare. Bezpochybne dobrý dojem. ()

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi špatné. Možná, že kdybych byl nekritický hiphop-fanda a černoch z Brooklynu, že bych dal hvězdičku, možná i dvě. Film, který by určitě lépe fungoval nekreslený a "nezvířátkovaný". ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film jsem vypla asi po deseti minutách ... ne, prostě nešlo to se koukat ... z úcty k práci animátorů a za hudbu dávám dvě hvězdičky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH ŽRALOKA patří k těm animákům, které neoslní, ale i přesto svůj účel splní a pobaví. Nicméně při srovnání s takovým NEMEM (to se asi ke srovnání, vzhledem k okolnostem nabízí nejvíc) tak dobře neobstojí. Jsou v něm sice povedené kousky (celá ta věc okolo Kmotra a žraločí mafie je opravdu dobrá) jenže známé hlasy a heslo "od tvůrců SHREKA" k výrobě kvalitního filmu nestačí. Vždyť už samotná animace je v porovnání s konkurencí dost ubohá a tenhle prapodivný rybí svět sice má něco do sebe, ale nikdy nebude tak sympatický jako ten v NEMOVI. DREAMWORKS by se měli zamyslet a zkusit do příběhu vložit duši tak jako to dělají lidi u PIXARU. Dokud se tohle nenaučí, budou vždy jen "ti druzí". ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zvykli sme si, že laťka úrovne animovaných filmov je nastavená veľmi vysoko. Hovorí sa dvakrát do rovnakého oceánu nevstúpiš a tu sa priam žiada porovnanie s Nemom, ktorý je po scénaristickej stránke minimálne o dva puntíky lepší. Lenže aj tak som sa u Shark Tale bavil viac než u väčšiny komédií ktoré sa mi poslednou dobou dostali pod oči. Výborná animácia a skvelo nahovorené (pôvodné znenie). "My brother from another mother". ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý animák,ale po xkrátém shlédnutí už se to člověku okouká.Oscar je šíleně nesympatický a leze na nervy,vegetarián žralok jest milý.Pár dobrých vtipů,pěkný vizuál a chvílemi bohužel i nudný děj. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místy je to sice možná až moc R'n'B, ale celkově animovaný rybičky, to je moje :) Ty ploutve a chapadla prostě. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po žralokovi vegetariánovi přijde jaký uvěřitelný hrdina, s nímž se má divák ztotožnit? Dlažební kostka v depresi? Fíkus s vlezlou tchýní? Želva s dráždivým tračníkem? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příběh žraloka má jediný problém... Že nepřišel dříve než Nemo. Takhle si spousta lidí řekne: "To je nějaká napodobenina". Což není. Obzvlášť mafiáni jsou prvotřídní. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už mě tyhle animáče začínají trochu štvát. Bylo vytvořeno několik vynikajících jako je Shrek, Finding Nemo, nebo Ice Age a říkal jsem si, že v podstatě není jediný, který by byl špatný nebo nezábavný. Až do teď. Příběh je pěkný, animace roztomilé, ale co je nejdůležitější - přišlo mi to absolutně nevtipné. Nápad, který nabízí jiná prostředí, či jiná stvoření prožívající stejné problémy a životy jako my, tu už byl stokrát. Jako příklad by mohl stačit třeba legendární seriál Dinosaurus. Jen se děsím až spatřím Užasňákovi či Madagaskar a tento styl filmu se stane stejně vyčpělým jako romantická komedie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý animák,který se ovšem v dnešní době Úžasnáků,Shreků a dalších lehce ztratí.Některé hlášky a scénky se povedly,některé parodie na filmy taky(čelisti,kmotr),některé ale bohužel ne.Byl by to možná vynikající animák za 4*,výsledný dojem ale kazí otřesný dabing,který může zdatně konkurovat dabérům telenovel.Byla by dobrá zábava,otřesný dabing však tuto podívánou posouvá aspon o 2 třídy níž než si zaslouží.Příště musim zkusit originální znění ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pro mě MEGA zklamání. Zdálo se mi, že se koukám na hip-hopový videoklip, než na animovanou komedii. Hlavní postavičce bychom měli fandit a né si přát, aby ji konečně sežral žralok, protože se ty její kecy nedají vydržet. Dreamworks u mě hodně propadlo a doufám, že si pro příště rozmyslí jestli chtějí vytvořit videoklip Christině Aguileře a Missy Elliot nebo kvalitní 3D animák ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapu, proc tolk negativnich ci kritickych komentaru. Pribeh zraloka nijak nevybocuje ze soucasnych veleuspesnych animovanych komedii pro deti i dospele a nevim, co vetsiho se mu da vytknout. Snad jen malo zapamatovanihodnych momentu a prilis kratka doba mezi nim a Hleda se Nemo - s kterym chte nechte, ho Nema znaly divak nutne musi srovnavat. Velkym kladem PZ je ale odsejpavajici dej od zacatku do konce, neni tu zadne hluche misto a clovek prakticky nema sanci ani vydechnout. RnB soundtrack k filmu dobre sedi a postavy jsou vyborne nadabovany, hlavne De Niro dokaze navodit tu spravnou, na gangsterky parodujici atmosferu. A mou neojoblibenejsi postavou byl bezkonkurencne Crazy Joe a jeho manasci ;) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Osobně nijak tomuto druhu filmu neholduju. Dost mě ale překvapuje poměrně nízké hodnocení. Tvůrcům většinou stačí splácat cokoliv animovaného, obalit to patřičnou reklamou a diváci to vždy zbaští a vynesou do nebe, protože tyhle filmy prostě frčí. Možná, kdyby žralok přišel přede Nemem, patřil by do 200 nejlepších filmů. Pro mě je Shark Tale průměr, který se nijak neliší od ostatních animovaných filmů. Tenhle je pro mně horší tím, že v něm hraje neuvěřitelně špatná hudba. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý animovaný film s různorodými mořskými živočichy. Bohužel je to jen dobré a tak film ničím nevybočuje z průměru. Příběh je na animák obstojný, zábava je slušná a některé hlášky stojí za to. Tato rodinná komedie si jisto jistě své příznivce najde a určitě vás poprvé bude dobře bavit. 60% ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama