Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

teseth 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející animák, který bohužel doplácí na ubohý scénář a pokus o závěrečné morální poučení. Rozhovory jsou místy tak stupidní, že máte chuť to vypnout. Další věc co jsem tak nějak nepochopil bylo jestli Lenny (žralok) měl být jen vegetarián nebo i homosexuál, protože místy to téměř bilo do očí. Ale vizuálně vcelku obstojné takže horší 3*. ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Mě se na tom nejvíc líbilo, jak ty ryby vypadaly jako ti herci, kteří je dabují. To je prostě paráda! Nechápu jak někdo může namapovat žraloka stylem, že vypadá jako Robert De NIro :-))) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Dreamworks je lepší než Pixar a Příběh žraloka je lepší než Hledá se Nemo. Na tom si stojím a kdo nesouhlasí, musí minimálně přikývnout alespoň na to, že Příběh žraloka je více pro dospělé diváky a obsahuje více humoru. No a jelikož nejsem malý sopel a rád se nasměju, tak je Příběh žraloka jasná volba. Ryba Martin Scorcese nemá chybu. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Pro děti nejlepší pohádka. Viděl jsem aspoň 50x a bavila mě pořád dokola. A zpětně si myslím, že v mnohém pobaví i dospělého... Super ()

ado7 

všechny recenze uživatele

hmmm.... Lenny vegetarián a .... "homosexual"?? Aj vam tak pripadal??? Ale v roli delfina bol squely :)) ()

Dinoo 

všechny recenze uživatele

Žeby konkurencia Nemovi ? Ak áno tak veľmi nevydarená. Nudil som sa a niekoľko krát som sa v kine pozeral na hodinky ,že kedy to už konečne skončí. Môje 2 hviezdičky sú len za soundtrack a za žraloka vegetariána :)) ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Klasický animák ve stylu Hledá se Nemo. Trochu mi to přišlo místy nepřehledné, myslíš spousta detailů. Občas se tam prostě ztratíte než objevíte co je co, tedy aspoň tak to připadalo mě. Příběh velice hezký, český dabing také ujde. Dávám *** hvězdy. ()

perlicka 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka z podmořského světa. Okouzlí nejen malé dítě, ale i řady dospělých. Jsou zde vlastně zobrazeny řady lidských vlastností, tak proč tento film neshlédnout, je třeba se podívat na lidské chyby, ale je fajn, že jsou zobrazeny trochu v příjemnější formě. Příběh žraloka, který odmítá jíst maso, protože je vegetarián, vždyť to trochu zapadá do našich řad. To je něco jako když nájemný vrah odmítne vraždit, vždyť je to obrat k lepšímu. A vůbec je to ztvárněno humornou formou s perfektními hláškami. Tak proč ne! ()

nitezepa 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příbeh u kterého se po prvním vzhlédnut možnáí i zasmějete...takový nemastný, neslaný průměrný film..dvě hvězdičky jsou ale málo..dávám tři ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Dávám jednu * za snahu animátorů. Příběh, dialogy, ani vtip si hvězdu nezaslouží. Film na mě působí jako snaha svézt se na vlně popularity animovaných filmů, zvláště pak podařeného ztraceného Nema. Ve skutečnosti ale tahle kvazikomedie nemá skoro co nabídnout a od začátku do konce až na pár světlejších výjimek nudí. ()

pedrossa 

všechny recenze uživatele

Nebavilo. Stejně nepřirozeně se daly napařit lidský ksichty houbám, šutrům... jenže to není atraktivní jako podmoře. A kalkul chce svoje. Stupidita hlavního hrdiny závodí v nudě s unylými dialogy žraloků. Jedna hvězda je navíc, za rastamedůzy. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama