Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka, opäť z morského prostredia ako Hľadá sa Nemo. I keď sa mi tento film celkom páčil, aj napriek tomu sa mi Nemo zdal lepší a zábavnejší. Príbeh žraloka, už mi pripadalo len ako modernejšia kópia. I tak je to príjemná animovaná komédia. Povedzme, že ma to ani moc neprekvapilo, ale tiež to nebolo vôbec zlé. Od tohto animovaného filmu dabovaného skvelými hercami som ale čakal viac.. (dokonca sa tam nájde aj režisér Martin Scorsese). ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Slabší animák s nezajímavým příběhem. Podařený byl pouze svět, ve kterém hrdinové žijí, oni samotní už bohužel nikoli. Zvlášť mi lezl na nervy ústřední Oscar, jehož příšerně ukecaná a rapová image je chvílemi vážně k nevydržení. Celkově tedy podprůměr, který nemá moc co nabídnout jak v příběhu, tak v oblasti animace. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná zábava ověnčená skutečně hvězdným dabingem, Zimmerovou hudbou a krásně vymyšleným podvodním světem. Bezprostřední podvodník Oscar má vtip a šmrnc, plachý Lenny je roztomilý a sympatický a De Nirův Don Lino je mafián jak se sluší a patří, ale bohužel se podílí na příběhu bez emocí, bez překvapení a bez výraznějšího morálního přesahu. Jednotlivé ingredience fungují a film šlape, ale jako celek se v nabité konkurenci ztrácí a nemá co říci... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních počítačových animáků, který se moc nepovedl, do té doby to byla pokaždé událost! Nezachrání to bohužel ani superhvězdné dabérské obsazení! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Ale lidi, vždyť to nebyl tak hrozný propadák. Sice je pravda, že tak dobré jako Nemo to nebylo (Pixar se nezapře!), ale jako solidní zábava to posloužilo určitě. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ale tak není to špatnej film, místama docela vtipnej, ale když jsem byla menší, líbilo se mi to o hodně víc než teď. 3* Docela se mi na to hodí přirovnání "Did you know that dolphins are just gay sharks?!" ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Naleštěné pozlátko s nulovou zábavností. Většina úspěšných CGI animáků let minulých pracovala se zajímavými příběhy a originálníma postavama. V Příběhu žraloka je tomu přesně naopak. Podle hvězd, které se upsali tomuto filmu, byly vytvořeny jejich animované kopie. A kreslený pitvořící se Will Smith opravdu zábavný není. Ze začátku je v Shark Tale několik zajímavých popkulturních narážek a docela povedená je i scéna z velrybomyčky. Pak ale šmytec. Zbytek filmu je jenom slepenec rádoby vtipných vesměs ale trapných výstupů poplatných době. Jsem si jistý že za 5 let až bude moderní zase něco uplně jiného než situace a chování parodované v Příběhu žraloka, tak si na tuhle pitominu nikdo ani nevzpomene. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nic výjimečného, ale všemožné odkazy na Titanic nemají chybu.;-) P.S.: Zdá se to jenom mně nebo opravdu stojí podmořské animáky ve srovnání s těmi suchozemskými za prd?!? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý príbeh s nevýraznými postavičkami a mne nie moc sympatickými pesničkami. Chcelo to niečo zaujímavejšie a poučnejšie, tiež by neuškodilo viac humoru a pár hlášok k tomu. Najmenšie deti by to ale malo pobaviť. Dospelí však budú odpočítavať čas do konca. Slabší priemer. 55/100 ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Ne že by nestálo za otázku, co by bylo s žralokem, který je hodný, nerad vidí krev a nežere maso. Ale dilema mezi "pojde hlady" nebo "bude s každým kámoš" by bylo málo, i kdyby zde bylo vůbec položeno. Což ovšem není důvod, proč tento otravný slizký blbý ždímák skončil v odpadu, zvláště uvážíme-li, že dobře poslouží jako schématický model pro případný podobný film se skutečnými lidmi. Byl jsem sice v pokušení dát záchrannou hvězdičku za vychytaně mafiósní žraločí frňáky, ale jak by k tomu přišly filmy, které si tu hvězdičku zaslouží? Rozdíl mezi Spláchnutým a Příběhem žraloka je jako rozdíl mezi uměním možného a výprodejem "vše za 29". ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jsem hluboce zklamána. Příběh žraloka není ani vtipný, ani dramatický, natož inteligentní. Staví hlavně na vizáži a projevech celebrit (Will Smith a jeho gesta a-lá raper), na znalosti amerických reálií (a taky kultuře), a samozřejmě na velmi proslulých a za mořem oblíbených filmech (postřehla jsem Titanik, Kmotra, Matrix ....). Problém je však v tom, že ani na jedné straně nenacházím nadhled, ironii, satiru. Příběh žraloka je jen prázdná parodie našroubovaná na banální příběh v co nejvíce moderním a cool hávu a s nechutnou pop, hip-hop a r'n'b hudbou k tomu. A ani přijatelná grafická stránka filmu nedokáže nic z toho pozvednou ze své ubohosti. (Přiznávám, že já jsem srazila ze dvou hvězd na jednu, protože chovám nepřekonatelnou averzi k americké komerční hip-hopové kultuře). ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Začátek byl plný dobrých nápadů, ale příběh se hodí tak pro děti ze základy nebo do Disneyho filmů. PS: De Niro byl skvělej mafiánskej žralok, ale machrování Willa Smithe už se zvrhává do trapnosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď točia príbeh ryby v Pixare, je to zhruba o triedu lepšie, ako keď točia príbeh o rybe v Dreamworks. Vlastne je to kompliment, byť iba o jednu priečku nižšie ako leader na trhu. Je to jasné a priehľadné, mafiánske ksichty DeNira a Scorseseho sú tu pre dospelých, ktorí musia ísť s deťmi do kina a infantilný humor pre najmenších a hip hop nádych pre decká, ktoré začínali v tej dobe počúvať rap. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No ale veď celkom sa to dalo, smiešne to bolo no nič úžasné. A súhlasím s hellstruck Oscar je kus nesympatickej ryby... hodný jedine tak sushi baru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na animáky moc nejsem a těch opravdu povedených jsem viděl jen pár. Typický příběh o věčném smolaři, který se shodou náhod zaplete do křížku s podmořskou mafií. Líbil se mi sedl tamní podmořský svět, závody mořských koníků, přirovnání mafiánů ke žralokům a spousta dalších vtipných paralel. Humor docela zafungoval. Bránice mi nepraskala, ale občas jsem se zasmál.  [66 %] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Slabší verze Nema s dabingem Willa Smithe. Medúzy Ernie a Bernie jsou ale super. "Velrybí myčka. Služeb máme móře. A ty ceny. Ó můj bože!" :D ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší ze všech těch animáků, se kterými se roztrhl pytel. Tady to nevytáhne ani Smith s bandou De Niro, Zellweger, Jolie, Black či Scorsese. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Rok 2004 - naše země v EU, konec SuperMaxu a zároveň rok, který málem smazal rozdíl mezi infantilitou animáků (aspoň té druhé ligy pod Pixarem) a dobových řadových komedií, mít jen větší úspěch. Je lepší si nepředstavovat ten film na souši, hvězdné obsazení či ne. Vizuálně neskutečně atraktivní (pořád ne jako Nemo), obsahově mělké. Humor jen pošťuchování mafiánských klišé s mnoha dobovými výtlemy. Kdyby film zahrnoval jen hudební scénu na konci, jasných pět. I tak bych se z junior nabídky od rybáře na dorůstajícím měsíci znovu podíval radši než na cokoli mezi tímto dílkem a Kung Fu Pandou (Za plotem mělo fajn netradiční myšlenku, ale charaktery dost na pytel). ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama