Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud hyperkativní a barevně přepísklá podívaná, jejíž stylizace a animace je mnohem výraznější než příběh a dialogy. Podmořský svět je sice plný nápaditých detailů (nejvíc asi pobavila sushi restaurace), s humorem už je to však slabší. K zasmání nedošlo, místa, kde by se člověk alespoň usmál by se dala na prstech jedné ruky spočítat a ani děti z něj nebyly nijak zvlášť nadšené. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ok. Nie som človek, ktorý nenávidí Dreamworks, ale musím povedať, že toto je jeden z filmov, ktorý nielenže nemám rád, ale len myslenie na neho mi pretáča koliečkami. Prečo? V prvom rade je to preto, lebo mi to príde ako nepodarená paródia na fantastický film (FINDING NEMO), kde si Dreamworks povedali, že Pixar to s rybami vyhrali, tak urobia aj oni svoj vlastný podmorský svet, ktorý ale bude viac moderný a prinesie nám niečo ako Záchranci Mora. Kým ale aj ten film pre mňa fungoval, tak toto boli len gagy a slovné hračky, absolútne príšerné vtipy, ktoré vôbec nefungovali a chcel som len aby Will Smith sklapol a držal hubu aspoň na pár minút. Postavy sú nezaujímavé, animácie sú nechutné, reakcie hlavného hrdinu ma vytáčajú do vývrtky a ja mám skutočne len pocit, že Shark Tale bol film, ktorý mal vytrieskať peniaze z ľudí. Kreativita mizerná, - predstavte si ten film v hranej verzii v skutočnom svete. Potom uvidíte prečo ho tak veľmi nenávidím. Animované filmy nám majú ukázať svet, ktorý by sme v hraných filmoch nevideli. Tu však žiadna kreativita nie je. Ale som rád, že sa aspoň Dreamworks cez toto posunuli a nenaservírovali nám pokračovanie. Toto je skutočný grc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vizuálne mi to až tak nesadlo, ale gangsterská atmosféra bola fajn. Na rozdiel od NEMA o tomto nikto netáral, že je to úžasné, takže som sa bavil viac. Napriek tunajšej skvelej technickej stránke, je môj bľúbený animák o (pa)rybách PASCA NA ŽRALOKA ... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jeden z mích nejoblíbenějších animáku, asi hned po Toy story. Kdo to kreslil?? Chci něco takovýho! Paní Sanchezovou?? Neskutečná hromada hlášek týpek rybák Oscar co dře a má svuj sen, Lenny veganskej žralok ve světě žraločí mafie... prostě mega vychillenej animák s parádní atmosférou a hudbou. Miluju to. Služeb moře! A ty ceny! O muj bože!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabší ale občas docela vtipný animák. Kdyby nebyla konkurence tak vysoká mohl film dostat ještě vyšší hodnocení. Takhle to je průměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem tenhle skvost opomíjel a byla to škoda.Animovaná parodie na Čelisti a spoustu dalších filmů stříbrného plátna, se skvělým scénářem a širokou škálou pestrých postaviček.Jednoznační favorité zhulené medůzy, v podání Sanky a Marleyho mladšího....tě totiž baštím čéče ;) 75%. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Odplav po svých, Příběhu žraloka." Jednoduchý příběh o dobru a zlu, ve kterém podmořský svět nastavuje zrcadlo šoubyznysu, se stává sám víc kýčem než rodinnou podívanou. Animaci přebíjí až nepříjemná pestrobarevnost. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Asi největší podíl na obyčejnosti tohoto snímku má hlavní postava - ryba jménem Oskar. I když se Oskarovy tvůrci snažili jak mohli, aby měl divoký a temperamentní charakter ve finále se kýžený výsledek nedostavuje. Zbytek akvária na tom není o moc lépe, pouze další ploché charaktery bez jediného zajímavého výčnělku. Příběh samotný balancuje mezi zarytými klišé (což bych úplně neodsuzoval přeci jenom je Příběh žraloka řazen spíše pro malé publikum) a několika zajímavými a originálními momenty (myčka na velryby nebo souboj mezi Oskarem a žralokem). Celkově tedy Příběh žraloka nebudu zatracovat, sice dospělému divákovi skoro nic nenabízí, ale protože kousek něčeho milého si v něm určitě každý najde a když připočtu zážitek nejmenších diváků, na které je to celé mířeno, vychází celkem slušný průměr. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Priemerná, ukecaná "komédia", kde je Coral-Cola, veľkoplošné obrazovky, reklamné tabule, sprejeri, umývačka veľrýb, mafiánski žraloci, kurtizána a kopec lží...a lží... Ani mi to ako rozprávka nepripadalo. Je to náhoda, že rybka Oscar vyzerá ako Will Smith..? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejně o ničem jako Hledá se Nemo, ale aspoň žraloci byli zábavní. Jinak to poučení, že člověk se nemá stydět za to, čím je, no dejme tomu, ale je to sdělení klopotné. Willsmithovské eskapády a jakoby Angelina Jolie - to mi lezlo časem už pěkně na nervy. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tolik negativnvních komentářů? Shark Tale je velice zdařilej rodinnej animák, se spoustou vtipů v podání Willa Smithe a Jacka Blacka. Po celých 90minut jsem se skvěle bavil u krásné animace, která sice nedosahuje takových kvalit jako u Pixaru, ale chválu si taky zaslouží. Nebýt stupidního přeslazenýho konce a pár scén uchylujících se k trapnosti nestyděl bych se dát ani plnej počet. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodovka, misty docela vtipna a moooc hezky se nato vsechno kouka (poprvy me pripadaly ryby sexy :). samozdrejme ze dabovana verze stoji za hovno, kdo proboha vybira pro 2 hlavni role "herce", ktery maji uplne stejny hlasy? a nebo chteli usetrit a delal to jeden? original je o necem jinym, a prave ten hodnotim za ***. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film mám hrozně ráda. Dobrá hudba, sranda a samozřejmě i po vizuální stránce nevypadá film vůbec špatně. Děj je sice dost předvídatelný aka ryba co se vydává za hrdinu a nakonec musí s pravdou ven, ale zase je to animák, proč to hrotit. Naopak žralok vegetarián, navíc syn velkého mafiána a dvě ukecané naprosto retardované medúzy, to bylo zase originální. No, člověk se rozhodně nenudí. Rybyčky s lidskými obličeji, podmořský útes ve stylu New Yorku s naprosto uhozeným podmořským životem - kytky židle, dveře. Jako by autoři chtěli napřed udělat film o lidech a potom si řekli, že lidé by se jim na plakátech tolik nevyjímali, tak z nich udělali ryby. Což ve finále podle mě dopadlo daleko líp. A to mě přivádí k mým oblíbencům, Oskar a Leny. Oskarovi nápady a Lenyho blbost, tak trochu mi to připomíná Spongeboba a Patricka. Takže za mě skvělý. - "You've lost everything you've lied so hard to achieve." ()

ladylucifer 

všechny recenze uživatele

Sice se tvůrci snažili udělat lepší animovaný film než konkurenti od Nema, ale moc se nevydařilo. Děj nic extra, humor nic nového, akorát se mi líbilo, že kreslené postavičky měli podobu jejich dabérů. Celkově průměr. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama