Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

malylada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství s podmořským hlubin se nemůže příběhově rovnat Nemovi a zápletka je docela odfláklá. Naštěstí to vynahrazuje mnoho vtipných scén, ve kterých se nonstop něco děje. Animace od Pixaru opět prvotřídní......7/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to čekal daleko horší... Nevím, nějak jsem neměl "potřebu" se na to koukat... Nicméně překvapilo... Dobré postavy, se kterými si tvůrci pohráli a dabérům byli dosti podobný, zajímavý děj, vtípky atd... I závěrečná písnička byla dobrá, daleko lepší než např. ve Shrekovi, kde jsou hrozné.. Celkově použité písně byli dobře vybrané... Jedinou výtku bych měl a to v celkem táhnoucím se ději... Nicméně garnáti byli úžasní... :) ()

fishki 

všechny recenze uživatele

No neviem...vyzerá to tu dosť šedo... Ja som sa bavil...a niektoré vtipy ma úplne dostali - mám veľmi rád tie malé parodické detailíky vo filmoch tohto druhu a ešte radšej som, keď si ich všimnem a pochopím ich...a tu bolo takýchto "odkazov" neúrekom...diálogy pomerne vtipné, hudba môjmu uchu tiež lahodila, herci a ich kreácie nadpriemerné....nevidím dôvod nedať 4*...:o) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Animované filmy mám rád. ,,Příběh žraloka" je sice lepší průměr, ale vtipný a zábavný určitě je. Na můj vkus je až moc barevný, ale hlášky a situace mě přivedly několikrát k smíchu. Proto zklamaný nejsem. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Ještě, než tento animovaný snímek vznikl, se počítalo s tím, že se bude všem líbit. Obsadíme samé hvězdy, připodobníme je k rybám a budeme děsně cool. Pardon, ale úspěch se dostavuje až po ohlasech diváků, ne ještě před natočením. Jinak to nebylo tak špatné. Klasický scénář pohádky - Oscar je nadutá, namyšlená, cílevědomá rybka, kterou napraví nemilá zkušenost, při níž ale získá nové kamarády a zamiluje se do hodné, krásné, růžové rybičky, jíž ale konkuruje pyšná a ještě krásnější "skoro Pamela" Pochopili?:) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Will Smith a Hans Zimmer a animovaný film, nuž z tohto mohla vyjsť len paráda. Film svojho času zaujal, bol veľmi pekný, farebný a hravý, no najmä hudobná stránka presvedčila. Škoda, že aj z tohto spravili komerčný stroj na peniaze. Moderná rozprávka, ktorá bola ešte ako tak s tým slangom znesiteľná. Mala dobrý príbeh a výborné postavičky, ja som sa nenudil, bolo to zábavné. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Veselá oddychovka, skvělá zábava a výborná příležitost, když chce člověk vypnout. Tento animovaný film je u mě asi nejlepší povedený film spolu s Úžasňáky a Dobou ledovou II. Tento film se mi líbil více než Hledá se Nemo, který byl točen na podobný podmořský život. Skvěle podmořský děj doplňuje pohodová hudba a řada podmořských vtípků. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už len za tú fascinujúcu podobnosť rýb a ich vyjadrovaní s veľkými hollywoodskymi hviezdami stojí film za zhliadnutie. Podarené. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ou Hansi, při vaší hudbě mě vždy srdce plesá radostí, vy jste dokonalost sama. Příběh krásný, milý, originální. Pobavila jsem se :) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábavná animovaná kravinka, která se nese na stejné vlně jako všechny ostatní podobné filmy, ale mě se to prostě líbí :-) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s animáky dneška je to opravdová podívaná. Za tu první půlhodinu a představení vodní říše jednoznačně na pět! Jenže pak to začně mírně slábnout na scénaři. Každopádně podoby hvězd se povedli. Ty rasta-meduzy jsou vyborný! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Super. Dobře nabito solidními vtipy. Nedosahuje sice kvalit Shreka(ani jednoho), ani Finding Nemo, ale soundtrack tam byl dost hezký. Škoda slabšího scénáře(předvídatelný). ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Trochu škoda. Než jsem viděl příběh žraloka, trochu dost jsem se bál, že bude příliš čerpat z námětu Hledá se Nemo. Zároveň jsem ale věřil, že se tvůrci Shreka nenechají zahanbit a udělají to originálně. Výsledek je tak někde mezi. Jistá podoba prostředí tady je, ale nedá se říct, že by šlo o podobný film. Stejně jako Shrek je i Příběh žraloka určen dospělým divákům. Zatímco Hledá se Nemo se snaží udělat mořské hlubiny pokud možno reálně, Příběh žraloka bere vše s nadsázkou. Útes, na kterém se vše odehrává tak překypuje vymoženostmi našeho moderního světa a právě to, v kombinaci s jednoduchým příběhem dělá film zajímavým a koukatelným. Po stránce grafického zpracování ale nedosahuje kvalit ani Shreka ani Nema. Ale o to tady asi ani nešlo. Rozhodně je to pěkná animovaná komedie. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama