Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojenský tým pyrotechniků se z rozkazu vlády vydává na opuštěný ostrov, kde má za úkol zneškodnit nevybuchlé bomby z 2. světové války. Ale vláda tají děsivé tajemství. Tým se na ostrově setkává s podivnou bytostí, která se netváří moc přátelsky. Z běžného vojenského úkolu se stává boj o život... (Chupacabre)

Recenze (21)

Terva 

všechny recenze uživatele

Po krvavé jedničce a nepovedené podzemní dvojce, která velmi kopírovala Vetřelce, je tu Xtro 3. Hned od začátku se tvůrci snaží o humor. Je to hodně suchý a trapný humor, já se tedy nesmál. Tváří se to jako parodie. CITÁT - Buď tři roky vojandou nebo rok v lapáku........... Oproti předcházejícím filmům se tady vůbec nic neděje. Po půl hodině ani ťuk. Je to skoro nuda. Akorát ti králíci. Opuštěný ostrov, skupinka vojáků, která ho má vyčistit od starého vojenského materiálu a jeden nasranej mimozemšťan. Zní to hezky, ale je to trapně zpracované a skoro to hraničí z blbostí. Dost dlouho se nic neděje a když už se něco začne dít, musíte se smát. Na dobu, kdy to bylo natočené, bych řekl, že to mohli ztvárnit o hodně lépe a kvalitněji. Já to málem nedokoukal, protože jsem si říkal - to si z nás dělaj prdel? CITÁT - Už dlouho nekřičela, ta je už mrtvá.......... Ke konci už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jedna z mnoha chyb ve filmu - V 69 minutě vchází skupinka vojáků v čele s poručíkem Martinem Kirnem (Sal Landi) do jeskyně. V dolním levém rohu je vidět ruka nějakého muže z filmového štábu, jak se snaží dát stranou natažené kabely od techniky.............. Později jsem se zase pobavil u scény, kdy si dva vojáci jen tak vezmou auto a v době, kdy se mají snažit dostat se z ostrova, se prostě jedou vykoupat do moře - no to mě pos.. Tohle je opravdu blbost. Jedna hvězda za mimozemšťana. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kvôli scéne kde mimozemšťan vyžívajúci sa pri chirurgickom zákroku mozgovej kôry na živom človeku som si stiahol celú sériu. Skupina vojakov po príchode na ostrov nachádza všade len ľudské kosti a v bunkri nájdu videozáznam z ´55 kde je zachytené pristátie ufa a pitva jedného mimozemšťana pred očami toho druhého. Ten druhý sa naštve, ujde a všetci vedci majú po chlebe. A teraz je na rade skupina vojakov. A samozrejme na našich vojakov sa vybodne vláda a armáda sa ich snaží poctivo bombardovať. Opäť rejža vykráda ako Predátora a jeho maskovanie, tak Total Recall - slávna scénka s vyťahovaním vysielačky cez nos. Opäť slabé, tentoraz nie tak dementné ako dvojka a dokonca miestami to dosahuje slušnú atmosféru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal ke třetímu dílu velmi podivné (specifické) série Xtro a doufám, že už další pokračování nikdy nebude. Úroveň jednotlivých dílů jde směrem dolů a to i přesto, že je má na svědomí jeden a ten samý režisér. Hlavním kamenem úrazu zde není ani tak scénář, jako opět hodně špatný výběr herců. O tom že se režisér Davenport rád inspiruje u jiných filmů, by možná ještě tolik nevadilo, protože rozhodně není jediný kdo tak činí. Jenže když už chcete tentokrát obšlehnout Predátora a vypůjčit si z něj různé prvky, měli byste být schopní toho využít co možná nejlépe a to se tu nepovedlo. Již od prvních minut mi bylo jasné, že zas budu sledovat další kousek koketující s odpadem. Při bližším seznámení s narušenými členy vojenského týmu jsem nevěděl, zda mám brečet, nebo se smát. To jsem však ještě netušil, co bude následovat. Některé scény až neuvěřitelně smrděli parodií a to hodně špatnou (viz zneškodňování bomb) a jednotlivé dialogy mezi postavami- trapnost je ještě slabé slovo. Nezbylo mi tak než se těšit na mimozemského zabijáka, který z dálky vypadal úplně jinak než zblízka. Ehm ta jeho proměna v neviditelného měnila film z béčkové na céčkovou podívanou a to jsem ještě milostivý. 30% za těch pár krvavých scén. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, co jsem to právě viděl? Film po všech stránkách tak neuvěřitelně špatnej, že se nedostává slov. Celou projekci mně bylo trapně za tvůrce. Pokud tohle někdy mělo nějakou slavnostní premiéru za účasti štábu, tak úplně vidím, jak hlavně herci během promítání smutně koukají na koberec v kině, studem si žmoulají rty a říkají si "Tak tohle je dno, horší už to být nemůže", načež se před koncem filmu snaží nenápadně vytratit ze sálu a zmizet do noci. A přeci tomu nemůžu dát odpad. Maska mimozemšťana byla fajn, jeho rozpohybování ale naprosto směšný. Gore bylo dementně vtipný. Kadence WTF scén neutuchající. A vůbec celej film vypadal, jako by ho točila partička šestnáctiletejch kluků, kteří právě procházejí kurevsky těžkou pubertou. Natočit něco takovýho, to není jen tak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vojenská jednotka záměrně složená z nýmandů odplouvá na pustý ostrov, kde byl kdysi internační tábor, aby jej vyčistila od min. Ve skutečnosti tam ale nechala armáda převézt mimozemské plavidlo i s pilotem, který nouzově přistál v Arizoně. Netrvá dlouho a vojáci s mimozemšťanem, kterého nechtěně vypustí z betonového vězení, zkříží zbraně. Jak se ale ukáže, daleko větší nebezpečí představuje kapitán Fetterman (Andre Divoff), jenž má od armády své vlastní úkoly. Poručík M. Kirn (Sal Landi), který příběh vypráví, musí nasadit veškerý um, aby se dokázal z ostrova dostat. Naštěstí má k ruce přeživšího, který na ostrově pobývá již řadu let a zná jeho tajemství. Béčkový příběh zaujme především vivisekcí mimozemšťana (připomene známou pitvu mimozemšťana), jehož maska je velmi zdařilá. Dojde však i na vivisekci člověka a několik milých gore efektů. Závěr ukazuje, jakým způsobem se zametají stopy a odklízejí nepohodlní jedinci. Po letech jsem hodnocení zvýšil o jednu hvězdu. Nejedná se o nic extra, ale scény s mimozemšťanem, v betonovém komplexu, pod zemí, s pavučinami a logický konec se mi líbily. p.s. v jednu chvíli jsem měl pocit, že vidím Toma Hankse! A pak jsem zjistil, že jde o jeho bratra Jima... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V 69. minutě, kdy vchází skupinka vojáků v čele s poručíkem Martinem Kirnem (Sal Landi) do jeskyně, je v dolním levém rohu vidět ruka muže z filmového štábu, jak se snaží dát stranou natažené kabely od techniky. (Terva)

Reklama

Reklama