Reklama

Reklama

Chaplin kapesním zlodějem

  • USA Twenty Minutes of Love (více)

Recenze (16)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti muchlování s osobou odlišného pohlaví v parku a proto Charlieho pudům rozumím. Já bych si našel alespoň trochu osamělé stvoření a zkusil štěstí, ale Charlie zkušebně obejme strom a už cupitá k nejbližšímu páru hrát na kazišuka. Nebudu tvrdit, že mu to moc nešlo, ale smíchy jsem se přitom rozhodně nepotrhal. Naštěstí se postupně objevují další postavy, které dají závěrečné bitce tu správnou groteskovou příchuť. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chaplinův krátkometrážní režijní debut. Má to skvělé tempo, ale dějově mi to uniká. Chaplin chodí po parku a obtěžuje zamilované páry. Chybí mi sem tam nějaký mezititulek, který by vysvětlil, co těm dámám a pánům říká. protože myšlenky, že přijdete k nějakému páru, odstrčíte chlápka, sedněte si vedle holky a máte vyhráno, mi i na rok 1914 přijde dost nefunkční. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Chaplin, kterého jsem viděl. Vtipné situace, výborná závěrečná bitka a rychlý spád dělají z Chaplina kapesním zlodějem perfektní jednohubku. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozťahaná a málo úsmevná historka o Charliem, ktorého zábavou je očumovať a otravovať milenecké páriky na lavičkách. Neskôr sa pokúsi získať ženu prostredníctvom ukradnutých vreckových hodiniek. Zapletie sa do toho policajt, nápadník ženy a nakoniec skoro všetci končia v jazierku. Neskorší svižný a zábavný štýl si Chaplin ešte len brúsil. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

To už začína byť celkom ono. Chaplin sa zo začiatku len obšmieta okolo ľudí v parku a párov posedávajúcich na lavičkách, no potom začne flirtovať s jednou s dám. Mužovi, ktorý je s ňou sa to však príliš nepozdáva, a tak sa Chaplin po chvíli vydáva a inou. Do toho sa zapletie kapsár, ktorý si striehne svoje ciele a ktorého paradoxne samotný Chaplin okradne. Konečne zábavné a zaujímavé, z jeho krátkych filmov z roku 1914 jednoznačne jeden z najlepších. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasická groteska so záverečnou bitkou, do ktorej sa už ako tradične zapoja všetci účinkujúci. Pohodovka. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmeček, na kterém mě nejvíce zaujal úvodní vtip se stromem, kterým Chaplin nepřímo paroduje Miloše Zemana. :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Roku 1914 vtrhl Charlie Chaplin do nových možností stvoření světa filmu a téměř vzápětí se také stal jeho ikonickou tváří. Z historického hlediska nepřekvapí poměrně brzké a rychlé Charlieho zapojení do celkového procesu filmové výroby a Dvacet minut lásky je jeho prvním přijmutím režisérského křesla. Film měl již od svého počátku za úkol přinášet zejména komerční zisk, zábava prostřednictvím smíchu je přirozenou lidskou potřebou a spontánnost cirkusového klauna je prověřenou cestou k úspěchu. Dvacet minut lásky alias Chaplin kapesním zlodějem je plný kopanců z euforie horoucího žáru náhle probuzené tělesnosti, potěšitelnou lze shledat situaci s hodinkami a statusem zloděje. Vedle Charlieho zaujme mladý, sebevědomý a zamilovaný zlodějíček (Chester Conklin), jeho Charliem sváděná dívka (Eva Nelson), či oběť nemístných žertů s kapesními hodinkami (Josef Swickard). Inu začátek tvoření filmového média. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vtipné to sice je, úvodní fór se stromem je výtečný, ale o žádné zapamatovatelné veledílo se rozhodně nejedná. Jen je to mnohem lepší a vtipnější, než Charlieho dřívější filmy a ne tak dobré, jako pozdější filmy, nicméně je to krátké tak akorát a docela to funguje, neurazí, nenadchne, spokojenost. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Chaplin otravuje zaľúbené páriky v parku, ale vo filme je to akoby stále dookola o tom istom. Hlavne, že všetko dobre dopadne, teda bitkou a naháňačkou, a väčšina zamilovaných účastníkov skončí v jazere. ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jen tu deseti minutovou verzi, ale přijde mi to jako jeden z nejslabších filmů Charlieho Chaplina. V průběhu filmu se téměř nic neděje, skeče nejsou příliš vtipné a závěrečná honička je v mnoha jeho filmech mnohem zábavnější. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "If you love me, prove it with a gift."     Krátka groteska z Chaplinoveho raného obdobia v štúdiu Keystone, ktorého produkcia sa vyznačovala vysokou kvantitou na úkor kvality. Charlie tu ako neskutočne otravný a zlomyseľný vandrák obťažuje zaľúbencov v parku. Napodiv sa ale nájde mladá slečna (Minta Durfee), taká márnotratná koketa, ktorá po ňom začne hádzať zvodné pohľady (ktovie, čo tak asi na ňom vidí). Vtipné to síce veľmi nie je, ale je to aspoň úsmevné, na rozdiel od mnohých vyslovene trápnych kúskov z danej doby. Celkom zaujímavá je i tá zápletka s dvojitou krádežou a dokonca sem pasuje i obvyklá záverečná meľa. Videná verzia z 2010 roku s výbornou hudbou Roberta Israela.     "What's the tíme?" ()

Reklama

Reklama