Reklama

Reklama

Recenze (3)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Do prvního ročníku Harvardské univerzity nastupuje samolibý floutek, frajírek a arogantní donchuán Tom Brown. Od počátku svých studií se střetává s kolegou Bobem McAndrewem, přičemž vrcholem jejich společných půtek je dcera harvardského profesora Mary Abbott. To je stručná synopse filmu, který je v současnosti (30.7.2008) na imdb.com nejlépe hodnoceným filmem dvacátých let minulého století! (9.2/10). Upřímně řečeno, dle mého soudu příšerně nadhodnoceno - viděl jsem tucty mnohem lepších filmů z tohoto období. Brown of Harvard je velmi jednoduchý příběh o "napravení" necitlivého, namyšleného a drzého týpka, který mj. zkazí své univerzitě důležitý výroční veslařský závod, nebo se snaží ne příliš bystrým způsobem sbalit krásnou profesorovu dceru ("To je můj opasek - Kdykoli mi nějaká podlehne, udělám si na něj zářez"). Ve filmu se vrší jedno klišé za druhým, směřování děje je velmi předvídatelné a obrat v poslední třetině filmu, který vrcholí Brownovou hrdinskou účastí na výročním fotbalovém zápase, nemůže samozřejmě skončit jinak než happyendem. Ten však překvapivě není stoprocentní a obsahuje jeden velmi tklivý prvek, který nechci vyzrazovat. Snímek to tedy není z nejlepších, nicméně už jen kvůli velmi vydařeným záběrům z veslařských závodů či fotbalového zápasu stojí za zhlédnutí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že němý film už jsem neviděl celkem dlouho. A na tenhle jsem se podíval jen proto, že se v něm poprvé na plátně objevil John Wayne. Ne, rozhodně nečekejte hlavní roli. Vlastně počítejte s tím, že tu skoro vůbec není. Ani v titulcích ho nenajdete. Na druhou stranu jsem rád, protože bych se jinak ani nedostal k filmům, které my jménem nic neříkají. "Brown of Harvard" je snímkem, který má celkem dramatické situace, romantické situace, a co si budeme povídat, díky tomu, že se jedná o snímek němý, jsou zde i komické situace, některé bohužel nezamýšlené. Přesto, pokud máte rádi němé filmy, tenhle není špatný. Pro mě tyhle filmy mají kouzlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sposob  ako hlupy namysleny arogantny typek k rozumu prisiel, Nebudem namako z toho, ze je to z 20. rokov  minuleho storocia  - takychto ludi vyplodila kzada doba pozehnane, ci uz  Rimska Risa, stredovek , novovek ..... takito su vsade, vzdy boli su aj budu   : 20 % ()

Reklama

Reklama