Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve snímku inspirovaném komiksem WILSON od spisovatele Daniela Clowese exceluje Woody Harrelson v hlavní roli Wilsona. Osamělý, neurotický a k popukání upřímný škarohlíd ve středním věku se dá znovu dohromady s dávno odcizenou manželkou (Laura Dernová) a ke své radosti zjistí, že má dospívající dceru (Isabella Amara), kterou nikdy nepoznal. A svým neomaleným a lehce zvráceným způsobem se s ní rozhodne sblížit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (61)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný až depresivní příběh o chlapíkovi co jde od jedné prohry ke druhé. Woody Harrelson patří mezi světovou hereckou extraligu po tomhle filmu už nemám nejmenších pochyb. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson je v tomto případě hlavní devizou celého filmu. Prožíval jsem s ním tenhle životní blázinec od první minuty až do konce a vlastně mi to vůbec nevadilo. Wilsonův život byl správně ulítlej a Woody ho vytáhl na solidní nezávislou americkou tříhvězdu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Woody. To by v podstate k filmu stacilo. On je duvod, proc jsem si tenhle film pustil a zaroven je on duvod, proc je film koukatelnej. Jinak rekneme si to na rovinu, je to klasicky komediodrama o beznejch zivotnich problemech, i kdyz tady trochu uz dohnany do absurdna a misty drsnejsi. Wilson je proste ukazkovej asocial, kterej zvladne dojemnou scenu, aby v nasledujici vterine nekoho jen tak mimochodem totalne urazil, nektery sceny hodne pobavi, obcas je vyvoj deje lehce necekanej, ale jinak se nejedna o nic zasadniho. 90 minutova stopaz je tak akorat, proste takovej film zkouknout a zapomenout. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malinko drsnější tragikomedie, kde hlavní postava dostává od života tak neúnavně na prdel, až je to devastující spíš než jakkoli feel-good. Což není výtka. Jenže přes to, že Woody tu padne jak vyšitý a pár vtípků je skvělých, celá linie s ex bohužel kazí celý film, navíc Laura Dern tomu nepřidává nijak herecky. Takže sice scénáristicky nedotažený, ale i tak lepší průměr a nezaslouží si propadnout. Zvlášť pokud pro vás důvod sem zabrousit byl taky čistě Harrelson, tak to stojí za to vidět. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodnocení ani komentáře nic moc neslibovaly a já se na to málem kvůli tomu ani nechtěl dívat. Ale když jsem zjistil, že autorem scénáře je Daniel Clowes, kterej je zároveň autorem scénáře pro můj oblíbenej film Ghost world, tak jsem nakonec tu televizi zapnul. A vylezla z toho skvělá černá komedie o asociálech pro asociály. Woody Harrelson hraje ve strašně moc filmech (často hroznejch filmech) a kolikrát je v těch rolích opravdu tragickej, ale tahle role mu teda seděla dokonale. Musim ho vzít trochu na milost. A to samý platí i pro Laurnu Dern. Taky ji zrovna dvakrát nemám v oblibě, ale tady byla výborná. A výborný byli v podstatě všichni herci i v malejch roličkách, ať to byla tradičně divná Mary Lynn Rajskub nebo třeba Cheryl Hines, která zase vypadá za všech okolností jak z reklamy na dokonalou americkou rodinu. Já jsem se u toho opravdu skvěle bavil. Mělo to našlápnuto na 5 hvězd, ale ke konci, když se hlavní postava dostane do vězení, film trochu ztratí dech. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je Wilson příliš upřímný neurotik, sociopat, nebo prostě debil, ale po pár vteřinách jeho šroubů do hlavy mu chcete zasmečovat tvář, jako by byla míčem na volejbal. Samozřejmě vyjde najevo, že má dobré srdce a akorát to projevuje svým svérázným způsobem, ale to je jen další položka k odškrtnutí v seznamu, který si můžete na začátku napsat v očekávání věcí příštích. Harrelson přijav podobu Stevena Soderbergha se může klidně přetrhnout, ale kromě ducha Ghost Worldu tomu chybí ucelenost, zábavnost a méně strojený přechod do depresivní fáze.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezávislárna s průměrně dobrým Woodym, který hraje neskutečného vola, který dostává od života jednu ránu za druhou a vždy se nějakým způsobem z toho oklepe. 35% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Wilson nejde úplně tradiční cestou ve vyprávění příběhu a proto vám bude trvat déle se do jeho situace vžít a poznat, jaký ve skutečnosti je, že je sice navenek trochu otravný, ale když o něco jde, tak si za tím jde a nic ho nedokáže zastavit, akorát vězení, ale i to zvládá nadprůměrně. :D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson nikdy vyložene nesklame. A to aj v prípade, že film po obsahovej stránke za veľa nestojí. Má však svoju charizmu a každý film, aj ten priemerný, dokáže s prehľadom predať divákovi. A tu bol perfektný, takže na lepší priemer to bohato stačí. 65/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Clowesov komiks je geniálny, ale je to strašná depka. Tak nejak mix Anomalisy a About Schmidt. Dosť možno jedna z najsmutnejších vecí, teda na komédiu. Ešte aj chudák pes (ty pičo!). No a toto je presná adaptácia. Som mal dnes zrovna náladu na Woodyho. Takže cool sranda, ak si chcete poplakať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť Woodyho Harrelsona, tak by to dopadlo asi inak. Jednoznačne môžem povedať, že je hlavným elementom filmu "Wilson" a jeho trable s ním som prežíval. Pôsobí ako človek, ktorý má rád ľudí, len nevie sa správať v modernom svete a akosi nerozumie jeho fungovaniu. Čo vytvára pár vtipných momentiek. No myslím si, že dramatické momenty sú rovnako fungujúce a myslím si, že ktokoľvek iný by sa po tom čo si prežije už správal úplne inak. Ale jeho optimizmus a dobré srdce z toho robia podľa mňa relatívne dobrý film. Nebyť Woodyho, neviem si to moc predstaviť fungovať, lebo dal Wilsonovi tú potrebnú charizmu na to, aby z neho spravil zaujímavú postavu. Ostatní sú v podstate okey, no neviem či toho sú schopní ponúknuť nejako výrazne moc. Skôr nie, ako áno. A to je škoda. Jeho exmanželka je dosť nevyužitá, jeho dcéra je na tom podobne a najmä sa ku koncu niektoré veci dozvieme len z rozprávania a akosi mám pocit, že sme ich mohli vidieť. Záver je podľa mňa fajn, len niečo tomu asi predsa len trošku chýba. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil, ale na jedno pozretie ma to celkom divácky uspokojilo. Nevedel by som ho ale asi nejako výrazne odporúčať na zhliadnutie. Hodnotenie: C+ ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

52 %, co tu teď je, je krutý hodnocení. Tohle není špatnej film. Wilson je tak trochu autistickej magor, kterej s lidma mluví s brutální otevřeností, což mě místy rozesmálo nahlas. Woody tu funguje dobře a jeho crackwhore taky. Škoda konce, kde tvůrci vyměkli, jinak bych dal víc. Celkově tak mezi 3-4 hvězdičkami. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká komedie s výborným Woodym Harrelsonem, která ale po většinu času působí značně nesourodě a nedodělaně. Willson měl slušný potenciál stát se dalším otevřeným oknem do obyčejného života bez zbytečných klišovitých příkras, nicméně výsledek je bohužel roztahaný a scénáristicky děravý, což se markantně odráží na výsledném dojmu. Škoda. „We all want people to love us for exactly who we are but that's not really possible in this world because we just all too unbearable.“ ()

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

Možná, ale fakt jen možná je mé hodnocení ovlivněno dabingem, ale kurva, tohle fakt bolelo a bylo velké utrpení! Naprosto idiotské dialogy, až fyzicky nepříjemné, trapné, odporné smradlavé hovno. Prej komedie. Odpad! dávám snad po půl roce a asi po dvou stovkách snímků a jestli je možný, aby v takovýhle dementní píčovině hrál Woody Harrelson a Laura Dern hlavní role, tak už je v tomhle světě možný fakt úplně všechno. Až příjde situace, ve které bych obyčejně kroutil hlavou, řeknu já se nedivím, já jsem viděl jsem Wilsona. 0/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Woody a Laura Dern byli výborní, ale celkově mě film neoslovil. Hlavnímu hrdinovi chybí přirozenost allenovských neurotiků a i přes veškerou Harrelsonovu snahu nepůsobí moc důveryhodně. Navíc se místy chová fakt jak idiot, takže místo aby mu člověk fandil, přeje mu občas to nejhorší. i těch vyloženě vtipných scének je spíš pomálu. Celkově se jedná o další snadno zapomenutelnou nezávislárnu, což je vzhledem k námětu i obsazení docela škoda. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacne sa to ako komedia o jednom divnom samotarovi Wilsonovi, ktoremu zomrie otec a tak zo strachu zo samoty dostane chut sa s niekym zblizit. Najprv navstivi stareho kamarata, potom to skusi s exfrajerkou a nakoniec zisti, ze ma dieta o ktorom nevedel a tak skusa nadviazat vztah s ňou. Vtipov nakoniec prilis vela nie je a skôr je to smutna drama o divnom chlapikovi, ktoremu ostatni nerozumeju. Bohuzial prilis charizmaticky nie je (cely cas je len divny) a ani jeho pribeh nie je dvakrat zaujimavy. Film nezachrani ani snazivy Harrelson, ktory uz ma na konte lepsie ulohy. Asi najviac ma potesilo, ze aj ked je Wilson casto otravny, tak nikomu nic zle neurobi a nie je pomstychtivy, aj ked sa mu casto lepi smola na päty. Takze samotny film je rovnaky ako jeho hrdina. Divny a otravny. 4/10. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který pokud nesedne, tak to neprotrpite. Na druhou stranu ma co nabidnout. Az strasidelne zachycena realita muze v prechodu, ktery sice spolecnost neodsuzuje, ale ona odsuzuje jeho a nerozumimu. Je to vlastne drama tocene jako komedie. Humor hlavne vychazi z bezprostrednosti Wilsona, ktery se neboji ani konverzace na zachode a vubec si nelame hlavu z toho, co si ostatni mysli. Takovy si tezko najde pratele. Proto neni divu, ze vazne stastne chvilky nachazi ve spolecnosti podobnych vydedencu ve vezeni. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Někdy opravdu nadprůměrné, hlavně díky skvělému Woodymu, ale jinak zdlouhavé, děravé a únavné. Několik vážně povedených vtipných scén a skvělý hlavní herec asi nezachrání celý film. ()

Související novinky

Han Solo a Woody Harrelson?

Han Solo a Woody Harrelson?

04.01.2017

Rogue One je za námi, osmou epizodu Star Wars dostaneme už v prosinci a v květnu 2018 nás čeká sólovka Hana Sola, v níž se zaručeně bude hrát o Malého sokola. Slavného pašeráka v ní převezme Alden… (více)

Reklama

Reklama