Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Hlubina byla ve své době legenda.Jako puberťáci jsme na to šli do kina snad desetkrát už jen kvůli začátku, kde plave Bissetová v tričku bez podprsenky.Ano, tak zkurwená doba to byla.Film byl skvělý a tak nízké hodnocení si určitě nezaslouží.Nechápu, jak tohle může někdo označit za béčko.zřejmě dnešní puberťáci, které už nic nemůže překvapit.Jsou velmi ochuzeni. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

No, nutno povedať, že Spielberg urobil z iného románu Petera Benchleyho ( ČEĽUSTE ) väčšiu jazdu, ale takisto nutno povedať, že rozprúdiť krv tak ako Stevenov žralok dokáže rovnako dobre J. Bissetová – a to nielen v mokrom tričku! A samozrejme poklad, čo, dva poklady! Okamžite som tak po twainovsky zatúžil vybrať sa dakam a vyhrabať či vyloviť nejakú tú debnu zlata a drahokamov. Polku noci som si potom čítal Vraky plné pokladov a hútal, ako to celé zaonačiť... Film inak vo svojej dobe musel byť ambiciózna pálka, ale nie je bohvieako dobre spracovaný, napriek veľkému množstvu plusov dosť nudí. Kvalitný príbeh, príťažlivé prostredie a neodolateľná Jacqueline však mnohé zachraňujú. Podobných filmov nie je veľa, obzvlášť zo 70. rokov a natáčanie muselo byť hodne zaujímavé z hľadiska techniky i výpravy. Ozaj, a „Rum nie je na smäd, ale na prežitie!“ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech stále napínavé dobrodružství a honbě za pokladem. Film skýtá několik památných scén - první hned v úvodu při potápění, kdy Gail pátrá kolem vraku, honička s náklaďákem, voodoo rituál, souboj dvou obrů, ale hlavně muréna! Tedy ve skutečnosti na člověka zaútočí výjimečně, naopak dá se i krmit z ruky. Možná větší obavy by měla způsobovat barakuda v úvodu, byť ta na větší kořist útočí v hejnu. Ale její zuby jsou jako nože. Ozdobou snímku je krásná Bissetová, miss mokré tričko. Pro současného diváka je snímek místy možná pomalejší, kdo má ale rád podmořské záběry, tak si ho naopak užije naplno. Film je velmi zdařilý i po trikové stránce a má atmosférickou hudbu, co nepřipomene ani tak Čelisti, jako spíše Vetřelce - scéna, kdy potápěči proplouvají okolo zbytků potopeného chrámu. Ač film nedosahuje kvalit Čelistí, tak hodnocení ponechám. Viděno 4x, v kině nejlepší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bissetka, co bojkotem neoprenu nedává moc prostoru divácké fantazii, Nolte s knírem odpuzujícím murény, hlubinný vlk Shaw a exotické prostředí Bermud (pod vodou Britských Panenských ostrovů a Velkého bariérového útesu). Do toho hraje John Barry a vy v kombinaci s podmořskými záběry máte chvílemi pocit, že sledujete bondovku s Connerym. Bylo by to fajn podmořské dobrodružství, kdyby se to netáhlo jak sliz z mořských řas a té atraktivitě se více otevřely dveře. Navíc Nick je tu hrozná měkkota. Jak mu trvá, než se dostane k Arianně, s kterou si pohrávají Karpofovi voodoo padouši.. To by se Bob Saint-Clarovi nestalo.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)
  • Na začátku příběhu Gail (Jacqueline Bisset) zkoumá otvor ve vraku pomocí hůlky, na kterou zaútočí velká muréna. Kaskadér, ukrytý ve vraku lodi, dostal instrukci, aby za hůlku tahal vší silou. Svého úkolu se zhostil s takovou vervou, že své kolegyni, zaskakující za Jacqueline, vykloubil rameno. Scéna byla naštěstí zabrána několika kamerami, a tak ji nebylo nutné opakovat. (Cherish)

Reklama

Reklama