Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oceán není obchod se šperky." To mohu potvrdit, protože já jsem byl v Černým, Jaderským i Středozemním moři nejméně deset metrů od břehu a nic vzácnýho jsem nenašel. A to jsem byl vybaven zánovním šnorchlem. Jsou však šťastlivci, kteří našli a pak si museli trošku zabojovat o poklad či o život. Dříve mě to bavilo i napínalo, ale projekce po letech mi odhalila, že na můj vkus Hlubina obsahuje množství nekonečnejch podvodních scén a dramatická linka skoro vůbec nefunguje. Zejména proto, že největší drama je pomalování těla slepičím pařátem. To bych se asi uřehtal k smrti, ale Miss mokrý tričko Gail přitom vypadala skutečně vystrašeně. Oni vlastně všichni ti voodoo násilníci byli hrozně směšní, ale Gail mě prostě přinutila, abych vydržel do konce. A tak jsem vydržel a nakonec jsem se naučil, jak na někoho poštvat žraloky, takže to příští rok na Balatonu určitě zkusím. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála amerických filmů, které byly v té době v kinech. Byl nezapomenutelný krásnou Bissetovou, skvěrým Shawem a překvapivou lekačkou u vraku, na kterou jsem ani po těch letech nezapomněl :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hlubinu bych označil za klasické béčko 70. let (ovšem s áčkovým obsazením). Nejvíce mě na ní zaujala Jacqueline Bissetová v plavkách. Nejvíce mě na ní nezaujal Nick Nolte v plavkách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podvodní záběry na jedničku, které fungují i jako schopný napínák. K tomu příběh jak z pera Indiana Jonese a je tu Hlubina. Více dobrodružný a mysteriozní než horor, ale hlavně opravdu povedený film, který mě od začátku do konce bavil. A to nejenom příběhem, ale také pohledy na Jacqueline Bissetovou nebo na sympatické herecké výkony Nicka Nolteho nebo Roberta Shawa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $47,346,365Tržby Celosvetovo $-║ Na to že tento film sa opieral o knihu od autora Čeľustí Petera Benchleyho sa to celkom podarilo, zo začiatku to vypadalo že asi pôjde o nejakú variáciu práve na megahit Čeľuste ale nakoniec sa z toho vykľula príjemná dobrodružná dráma o hľadaní pokladu, podaná skôr vo vážnejšom prevedení. Aj keď nie je vo formáte zrovna veľkolepom ale skôr v tom komornejšom, je vo svojom šikovnom prevedení dosť pútavá(hlavne potešia dobre zostrihané zábery z podmorského dna, pri nich občas aj zmrazí, hlavne keď útočí medúza) a rovnako tak spravili svoje aj herci ako Nick Nolte, Robert Shaw, slizák Eli Wallach a sympatická "v mokrom trošku občas pobehujúca" Jacqueline Bisset. /75%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Oceán vás vždy dostane.“ V čase uvedenia do kín ambiciózna vec. Atraktívna výprava, slávne herecké obsadenie, uznávaný režisér (BULLITOV PRÍPAD), určite nie malý rozpočet... Bohužiaľ, nezaujalo ma to. O filme som toho veľa nevedel a kvôli naštudovaniu zlých zdrojov som si myslel, že to bude horor (snímka vznikla podľa knihy Petra Benchleyho autora Čeľustí, podieľal sa na scenári a scéna v potopenom vraku s murénami je hororová, ale to je asi tak všetko), takže dvojhodinové šarvátky dvoch skupín, naťahujúcich sa o „niečo tam dole“, ma nudili. Najviac som sa tešil na to, čo predvedie môj obľúbený Robert Shaw (PODRAZ, ČEĽUSTE) a po polhodine som sa zmätene pýtal, kde trčí. Netušil som, že sa naňho už niekoľko minút pozerám – skvelý Shaw si totiž oholil svoju známu bradu... a zo skvelej mužnej charizmy zostalo desivé torzo. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hlubinu bych teď určitě označil za skoro klasický snímek.Každý s tím nemusí souhlasit, ale asi to už tak opravdu bude ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bissetka, co bojkotem neoprenu nedává moc prostoru divácké fantazii, Nolte s knírem odpuzujícím murény, hlubinný vlk Shaw a exotické prostředí Bermud (pod vodou Britských Panenských ostrovů a Velkého bariérového útesu). Do toho hraje John Barry a vy v kombinaci s podmořskými záběry máte chvílemi pocit, že sledujete bondovku s Connerym. Bylo by to fajn podmořské dobrodružství, kdyby se to netáhlo jak sliz z mořských řas a té atraktivitě se více otevřely dveře. Navíc Nick je tu hrozná měkkota. Jak mu trvá, než se dostane k Arianně, s kterou si pohrávají Karpofovi voodoo padouši.. To by se Bob Saint-Clarovi nestalo.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch, a hlavne po filme 'Jaws' sa s filmami, ktoré si mrazivo zobrazujú temné zákutia a nástrahy oceánu, akoby roztrhlo vrece. A aj keď tento film využíva hrôzy oceánu len okrajovo, bolo sa na čo pozerať a nemalý podiel na tom mala aj Jacqueline Bisset. Príbeh má okrem podmorskej hladiny zaujímavú zápletku aj mimo nej, dokonca dvojitú, na ich rozlúsknutie by však stačilo o pár minút menej. O originalitu niet núdze, niektoré scény z podmorského dobrodružstva sú atraktívne dodnes a film ako celkom napokon tiež. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když pod vodou, tak si velmi často vzpomenu na naivní dobrodružnou limonádu Do hlubiny, ve které se Jessica Alba neustále vrtí v plavkách a kamera voyeuristicky pozoruje její křivky. Ovšem je to jen slabý odvar vedle toho, jak se předvedla v úvodní scéně potápějící se Jacqueline Bisset. Pod vodu se vrhla pouze v tričku a diváky její prosvítající bradavky doslova přikovaly k sedačkám. Ale ať jsme spravedliví, Hlubina toho nabízí víc. Třeba atmosféru. V příběhu, kterak milenecká dvojice při potápění objeví muniční loď z druhé světové války, ovšem pod ní leží mnohem starší loď, která skrývá něco podstatně zajímavějšího, pochopitelně zaujmou především podvodní scény, střídavě poutavé a mrazivé, jako třeba tehdy, když se žraloci zamotají do vzduchových hadic. Za skličujícími scénami pod vodou stál Al Giddings, který se podílel i na Cameronově výtečné Propasti, kde předvedl ještě náročnější podmořské záběry. Akce nikdy není směšná třeba jako u agenta 007 dané doby (70. léta a pozdější díly), když se tvůrci rozhodli pro podvodní sekvence. Škoda, že nad hladinou se to často vleče, chtělo to pár chytlavějších scén. A rozhodně i kratší stopáž. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Hlbočina" som si zohnal najmä kvôli tomu, že je to film natočený podľa románu amerického spisovateľa Petera Benchleyho. Už som videl dve filmové adaptácie kníh tohto autora. Dokonalé Spielbergove "Čeľuste" a celkom podarenú "Beštiu" (tú som dokonca aj prečítal). Preto som bol hodne zvedavý aj na "Hlbočinu". Je to postarší dobrodružný thriller, ktorý je miestami celkom zajímavý a miestami nudne rozťahaný. Bolo to fajn, ale druhý krát by som si ho už veru nepozrel. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásné podvodní záběry (včetně záběrů Jacqueline Bisset pochopitelně), povedená dvojka Nolte a Shaw, ošuntělý vychytralec Eli Wallach, tajemství vraků potopených lodí, poklad, morfium, mafiáni, podmanivá hudba Johna Barryho... Hlubina je dobrodružný snímek jak se patří. Možná trochu dlouhý a s trochu odbytým finálním podvodním soubojem, ale co. Závěrečná smrt jednoho z padouchů totiž všechny rozpaky z předchozích asi deseti minut hravě vymazala. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vodou dobrý, na souši špatný. Film by se dal takto snadno definovat. Jakmile se naši hrdinové potápějí, je rozhodně na co koukat, co objevovat, být napnutý. Ovšem po vynoření, film zkrátka neví kudy kam. Je Doyle Lonegen padouch či ne? Kam tak často mizí hlavní záporák? Proč Bissetová na začátku nadchne a ve zbytku dělá jen nějaké křoví? A tak bychom mohli pokračovat. Ano, Hlubina je ten film s tím mokrým tričkem. O mnoho více toho bohužel nenabídne. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech stále napínavé dobrodružství a honbě za pokladem. Film skýtá několik památných scén - první hned v úvodu při potápění, kdy Gail pátrá kolem vraku, honička s náklaďákem, voodoo rituál, souboj dvou obrů, ale hlavně muréna! Tedy ve skutečnosti na člověka zaútočí výjimečně, naopak dá se i krmit z ruky. Možná větší obavy by měla způsobovat barakuda v úvodu, byť ta na větší kořist útočí v hejnu. Ale její zuby jsou jako nože. Ozdobou snímku je krásná Bissetová, miss mokré tričko. Pro současného diváka je snímek místy možná pomalejší, kdo má ale rád podmořské záběry, tak si ho naopak užije naplno. Film je velmi zdařilý i po trikové stránce a má atmosférickou hudbu, co nepřipomene ani tak Čelisti, jako spíše Vetřelce - scéna, kdy potápěči proplouvají okolo zbytků potopeného chrámu. Ač film nedosahuje kvalit Čelistí, tak hodnocení ponechám. Viděno 4x, v kině nejlepší. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

Reklama

Reklama