Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Správně deprimující, temná apokalyptická budoucnost, hlavní hrdina žijící na periferii … a jeho přítelkyně z dětství, která patří do týmu "vyvolených“ z města snů. Pochopitelně se najde i neústupný sok v lásce, který k dosažení svého cíle nepoužívá zrovna nejčestnější metody. Kromě toho Zemi hrozí další rozsáhlé znečištění ... Znečištění, které město Ecoban nutně potřebuje k životu, protože z něho získává energii - jenomže zdroje po letech hojnosti vysychají a tudíž je třeba způsobit menší ekologickou katastrofu. Logicky musí následovat pokus našeho hrdiny o její odvrácení - vedený utkvělou touhou po modrém nebi a slunci nad hlavou ... Úchvatné a do detailů propracované výtvarné ztvárnění podtrhuje podmanivá hudba jakoby z jiného světa. Je pravda, že příběhu by slušela delší stopáž s promyšlenějším scénářem a lépe vykreslenými charaktery jednotlivých postav, ale v tomhle případě se přikláním k vyššímu hodnocení. A protože jsem docela překvapená a odvázaná z námětu a hlavně z jeho zpracování - včetně strhujícího finále, neodpustím si malou poznámku, která s tímhle filmem vůbec nesouvisí --- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! --- Bože, nějak takhle měl přece skončit třetí díl "Matrixu“ !!! Alespoň jsem si to vždycky představovala. Ne jenom křehkým příměřím a pouhým obnovením rovnováhy virtuální reality, která nic podstatného neřeší - sebeobětování Nea mělo přinést alespoň příslib nějaké SKUTEČNÉ změny … Změny, která by třeba až někdy v daleké budoucnosti umožnila strojům brát si energii odjinud nežli - řekněme - z "lidských“ zdrojů a lidské rase by přinesla naději na normální život. Ale to je jenom taková moje zcela soukromá, dnes už bezpředmětná a možná i hloupá vize - a navíc sem nepatří, i když ji nemůžu dostat z hlavy. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout jestli se mi ten film více líbil nebo nelíbil. Jasně byla zde spousta podivných WTF scén, ale na podobné věci jsou i asijské animované produkce víceméně zvyklý. Samotný svět jsem taky moc nechápal, máme zde dvě cesty, jednu čistou a jednu špinavou a ta čistá je evidentně lepší. Přesto se záporáci drží svého dogma zuby nehty a stejně z toho nic mít nebudou, o peníze jim nejde a jelikož jím nejde ani o lidi tak o nadvládu taky ne, takže o co tady do háje de. Další věc co mě naprosto iritovala byla až přílišná artovost, respektive pocit, že z tohoto tvůrci chtěli udělat poloartovou záležitost. Jinak animace je pěkná a poměrně netypická, nemůžu si pomoct ale přišlo mi to jako kombinace ruční a renderované kresby. Tohle je jeden ze snímků na který si holt musí každý udělat názor svůj a i tak to rozhodně není pro každého. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý animovaný akčný sci-fi film. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v časoch budúcnosti, keď je planéta úplne znečistená, cez oblohu nezasvietilo svetlo už dlhé roky a zvyšky civilizácie žijú v meste Ecoban. Najvplyvnejšia elita býva v jeho strede, kde si užíva najvyšší komfort a zvyšok žije na predmestí biednym životom a musí tu ťažko pracovať. Keďže elita využíva ako zdroj energie znečistenie, nemá žiadny záujem na čistejšom prostredí, práve naopak a tak mladík túžiaci po lepšom živote spolu so svojimi priateľmi chce urobiť všetko preto, aby sa dostal do útrob mesta, kde sa to dá zmeniť, lenže problémy mu robí aj schopná policajtka, s ktorou boli v detstve skvelí priatelia a teraz sa ona musí rozhodnúť, na ktorú stranu patrí. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. Zápletka ako celok pôsobí veľmi dobrým dojmom, úvod ideálne zoznámi so všetkým dôležitým a naznačí sa viacero zaujímavých prvkov, ktoré majú slušný potenciál pre nasledujúce minúty, hlavne vzťah medzi obomi postavami z opačných strán, lenže už po chvíli cítiť, že to nie je zvládnuté práve najideálnejšie. Celé to pôsobí tak nedotiahnuto, či už hlavný príbeh alebo postavy, ktoré nemajú kvalitný priestor, aby sa k nim dal vytvoriť lepší vzťah, chýba tomu ten správny náboj, aj napriek krátkej dĺžke a rozsiahlosti zápletky je tu dosť priestoru venovaných prakticky až zbytočnostiam, takže to hlavné a zaujímavejšie je často len načrtnuté a navyše dej stojí až príliš dlho na mieste. Aj takto sa na to dá bez problémov pozerať a viacero scén je výborných, ale mohlo to byť aj omnoho lepšie. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou veľmi spokojný. Nájde sa tu niekoľko kvalitných akčných sekvencií, celkovo pôsobí dosť drsne, hlavne prestrelky sú slušne krvavé, viacero zaujímavých naháňačiek, prípadne rôznych situácií využívajúcich dopravné prostriedky, akcia je plná skvelých záberov, takže tu sa je rozhodne na čo pozerať. Sklamaním sú rozhodne postavy, tie pre dej najpodstatnejšie sú nedostatočne vykreslené, takže ma ani moc nebavili a tak mi prekvapivo najviac sadli scény s dvojicou dobrých priateľov, revolucionárov. Čo sa týka animácie, jedine postavy sa mi moc nepáčili, ale inak lokácie, obzvlášť exteriéry, technika a vizuálny štýl akcie sa nadmieru vydarili, toto mi už vyhovuje. A občas poteší aj slušná hudba. Škoda, ani takto to nie je zlý film, hlavne akcia a vizuál sú dosť kvalitné, ale potenciál bol omnoho väčší, trebalo sa viac povenovať hlavným postavám a príbehu. 67% ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Animace je místy výborná a jakákoliv myšlenka post-apo světa si dokáže získat své publikum... Zkáza Ecobanu má však problém se svým příběhem, které předkládá neskutečně syrově a vůbec nejde do hloubky. Celkový dojem z postav, nemůžu se tomu prostě ubránit, působí dost povrchně. Být lepšího scénáře mohlo by se jednat o velké téma. Takto však Wonderful Days zapadají do lepšího průměru, který Vás místy neobyčejně nadchne, ale stejně tak i otráví. Pokud chcete zajímavé anime, které se na první pohled tváří dobře, ale uvnitř už tak skvostné není, tak ho zkuste. Neurazí, ale ani zásadně nepřekvapí. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Najvystiznejsie co sa da povedat, ako tu uz viac krat padlo, je nevyuzity potencial. Napriek ktomu, ako tu uz viac krat padlo skvely vizualny a zvukovy zazitok. Ja osobne som to vsak zozral aj s navijakom a bavil som sa skvelo. (8.5/10) Druhe zhliadnutie: No a na druhy krat som sa bavil este lepsie. Skvela hudba, skvela animacia, skvele postavy, skvele finale a silne emocie......cert to vezmi, dam tomu (9/10) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama