Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

kulyk 

všechny recenze uživatele

To mají ty lejže nějakou komis která jim kontroluje, zda v díle neabsentuje některá z určujících píčáren? Poletující lid, když ne lid, pak alespoň šutráky, děcko, postižené tak přemrštěným nitroočním tlakem, až se mu bulvy rozlézají přes tři čtvrtiny gesichtu, hyperaktivní kretenek, mající do děje vnésti trošku toho ,,humoru", filozofické úvahy jak od třeťáčka, hrdina, kráčející z mlhy do oparu a konající cosi, co je za a. nevykonatelné, za b. nevysvětlitelné, za c. nesmyslné, za d. a nejčastěji - kombinací všeho jmenovaného.... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě absulutních 5 hvězd, po perfektní vizuální stránce filmu i skvělá hudba a až extrémně dokonalé některé scény. Dobře zakomponovaná hudba a grafika udělá svoje. Svět Ecobanu mě totálně pohltil a vidět to v HDTV rozlišení je prostě pastva pro oči. Dějově se nejedná o nic převratného, spíše se drží u dějově nenáročného středu, ovšem tento film je více o efektech a hudbě, něž o dokonalém ději. A i díky některým nedostatkům jsem si odnesl zážitky neobyčejných rozměrů a uklidňující efekt, zanechávající hluboký filmový zážitek. 95% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Obrovsky potencial, ale rozpacity vysledek... Film nezvlada chytit divaka za sos a protahnout ho timhle nadhernym svetem, aniz by neupadl do prilisne schematicnosti a pasti mnoha klise. Ani vizualni strance nelze zatleskat bez obcasneho "ale", protoze naduzivani renderovanych objektu je bohuzel az prilis okate (s vetsim rozpoctem by se mozna dala klasicka rucni animace a 3D objekty spojit lepe, ale tady je to na nekterych mistech vylozene nestastna kombinace). Wonderful Days ze vseho nejvic pripomina pilotni dil nejake kosate serie a urcite by si zaslouzil vetsi peci co se tyce scenare. Finalni scena je sice bez diskuze uzasna, ale to co ji predchazi je prilis zdlouhave i na meditativni animak. ;) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná porce nudy. Co se animace týče, občas je výborná, občas mám pocit, že sleduji něco pro děti v Kouzelné školce. Dějově však naprostá, a hlavně předvídatelná hloupost, v první čtvrt hodině je jasné, jak to celé bude pokračovat a jak to skončí, takže se je skutečně nuda na to koukat, jak to tak skutečně - a zbytečně - je. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či je táto kombinácia slušnej CGI grafiky a klasickej anime animácie postáv tou správnou voľbou, mal som totiž občas pocit, akoby sem tieto postavy prišli z inej dimenzie a v novom priestore tápali. Nie príliš vzdialená budúcnosť, avšak podmienky absolútne odlišné od tých dnešných, polarizovaná spoločnosť na pokraji vojny. Asi nie je jednoduché vymyslieť originálne dystopické sci-fi, lenže viac ma zarážali klišé, objavujúce sa v priebehu klasického a predvídateľného deja. Problém celej planéty sa dá samozrejme vyriešiť pomocou svietiaceho predmetu, ktorý treba vložiť do nejakého futuristicky vyzerajúceho zariadenia, ku ktorému sa dostaneme cez niekoľko neschopných ochrankárov a za desať minút sa môžu miliardy ľudí vrátiť k pôvodnému spôsobu života. Vychutnať si Skazu Escobanu znamená mať slabosť pre sci-fi a anime zároveň a keďže aj napriek tomu ma film príliš nebavil, tak asi treba byť aj v mladšom veku, keď ste tak veľa podobných filmov ešte nevideli. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama