Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument vypráví "od kolébky až do hrobu" životní příběh rappera Tupaca Shakura, příběh vycházející hvězdy rapové scény, o jejíž rychlé zapadnutí se postaralo pár výstřelů na ulici v Las Vegas. Hudební doprovod - Eminem. (oficiální text distributora)

Recenze (40)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Maximalne hodnotenie tento dokument u mna nedostal iba kvoli nazvu...5 hviezd dostal pravom za dosial najkomplexnejsie a najvyvazenejsie zobrazenie jedneho z najvacsich rebelov 90 rokov. Amaru Shakur tu je vykresleny presne tak, ako sa na neho pozeram ja...Clovek, ktory sa vlastnou hlavou snazil prerazit takmer neprerazitelny mur... Rest in Peace Tupac ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žádný ortodoxní rocker by neměl sledovat filmy o technu, dechovce a ani mrtvých černých rapperech. Jsem si toho plně vědom, nicméně tento dokument odvážně nakukuje do TOP 300 a to je pro mne důvod, abych objevil jeho genialitu. Nechci se nějak moc vytahovat, ale podle očekávání jsem ji nenalezl, nic jsem nepochopil a rap se bude nadále potýkat s mým nezájmem. Fandové přitom budou jistě slintat slastí při životních moudrech týpka, který nechtěl být chudý, ale já se raději vrátím do světa, ve kterém se hudba neobejde bez smradlavých živých kytaristů,basáků a bubeníků. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentárních filmu, které byli natočeny o rappu. Ten kdo neposlouchá rap dá určitě nižší hodnocení o tom žádná, ale ten kdo poslouchá rap nižší než 4* dát snad nemůže... 9/10 = 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument pro mě byl jistým přínosem. Prostředí, ve kterém žili dříve američtí negři jsem znal pouze z filmů. Tento dokument mi potvrdil, že bylo ve filmech prezentováno naprosto přesně. Kdybych seřadil hudební žánry dle mé oblíbenosti, tak se musím přiznat, že rap by byl kurevsky nízko a ke zhlédnutí jsem se odhodlal pouze díky vysokému umístění dokumentu v žebříčcích. Nudný dokument není. Tupac byl klasický troublemaker, jak by řekl nejeden Amaričan. Dokument popisuje jeho život, který byl velmi bohatý, přestože byl rozstřílen ještě relativně mlád. Hudba v pozadí se mi většinou nelíbila. Samotné úryvky z Tupacových vystoupení jsou debilní a nikdy bych si je nepustil. Nejsem však cílovou skupinou. Jsem na to příliš bílý. Zřejmě bych je nemohl vystát ani v létě, kdy se obvykle trošku připeču. Jeho kecy na mě žádný dojem nedělaly. Troufnul bych si ho nazvat obyčejným negrem, kterých byla tehdejší amerika plná. Tenhle měl potřebné štěstíčko, tak se stal známým. 2* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument odvypráví raper v první osobě o sobě, ale vypravěč je inteligentní. Měl neskutečně krásné ženy, hezkou tvář, herecký a hudební talent a mnoho vtipných postřehů a hlášek. "Matka mě naučila rozumět ženám o moc víc, než jim rozumí moji vrstevníci. Když vás vychovává jen žena, začnete jako žena myslet" svěří se hrdina. "Dal bych jí srdce, játra, plíce, ledviny, krev, kostní dřeň, všechno". Jedné dívce říká "Později tě sbalím, jestli nebudeš úplně scvrklá, zestárneme spolu". Že byl na ulici přepaden a postřelen není v amerických městech vůbec překvapení. Spíš jsem se o něj bál, aby neudělal další průsery. Je hodně viditelné, jako měl rap a hip-hop před rokem 2003 mizernou úroveň. Sám Tupac myslím dnes už v žánru zapadl. Ale tahle stupidní hudba nás dnes v Česku velmi zaplevelila. O textech se Tupac vyjádřil trefně: "Něž bych dal psychoterapeutovi miliony dolarů, radši se zavřu do studia a natočím 24 písniček". ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tupaca považuju za jedno z nejlepších rapperů.Tenhle dokument o něm , který zaznamenává celý jeho život až do jeho tragické smrti je prostě spičkový.A já musím daá plný počet hvězdiček. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vždy povedal to, čo si myslí. Nebol dokonalý a práve preto ho ľudia milovali. Smrť bral ako nevyhnutnosť v tomto zvrátenom svete. A zároveň nahral pestrú diskografiu z ktorej čerpajú fanúšikovia rapu neustále. Krásny dokument. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Určeno bezesporu výhradně všem milovníkům Makaveliho nebo gangsta rapu. Pro ty z nás je to jednoznačně velmi nabitý dokument, pro odpůrce to naopak nejspíš bude nic neříkajících 100 ztracených minut. Spousta autentických záběrů a rozhovorů s těmi nej, to se málokdy vidí... Prostě nejlepší možné nahlédnutí do Pac-ova zivota. Resurrection jsem si užíval, než doběhly závěrečné titulky a stejně neměl jsem dost ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivý člověk, určitě moc zajímavá postava. Dokument je velmi zajímavou sondou do jeho života i zákulisí (např. East Coast vs. West Coast). Legendou se ale dle mého názoru stal pouze proto, že jeho život byl ukončen násilně. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dobře odvedená práce. Na 2Paca můžete mít názor, jaký chcete. Byl to průšvihář, několikrát se dostal do basy, ale z dokumentu je vidět, že zároveň to byl chytrý a citlivý člověk, který měl svůj vlastní názor a styl. Nejsem jeho fanoušek, znám jen pár songů, přesto na mě tohle hodinu a 50 minut dlouhé dílo zapůsobilo. Celý snímek je prokládán Shakurovými tracky, rozhovory s ním a taktéž spousty archivními záběry a fotkami. Umožní nám to nahlédnout do jeho života, v němž se z ničeho, přímo z ulice, vypracoval mezi jednoho nejuznávanějších umělců své doby a možná nejlepšího rapera vůbec (ač za toho já považuji Eminema). Pokud máte k rapu alespoň trochu blízko, určitě si tenhle dokument pusťte. A nemusíte být 2Pacovým fandou. Stačí mít chuť dozvědět se něco z hudební historie, která v tomhle případě bez nadsázky utváří současnost. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pro me osobne srdecni zalezitost, jeden z nejlepsich filmu vubec a urcite nejlepsi dokumentarni film vsech dob, ktery byl po ostude nominovan cenu Akademie az 2 roky po svem uvedeni do sveta, nechapu, jak nemohl nevyhrat. Budete se usmivat, budou vam tect slzy, budete ho milovat, budete ho nenavidet, budete ho litovat, budete mu to prat...urcite to ve vas zanecha nejake emoce, coz je u filmu nejdulezitejsi. Skvele provedeno, skvela hudba, skvely strih, skvela kamera, skvela rezie, vyborny herec, Tupac promlouva celym filmem, jako by byl jeste na zivu... Vzkriseni jak ma byt... ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

Je mi upřímně líto takovích to lidí, kteří se stali obětmi rádoby "válek gangstarů" v Americe. Je škoda že postihla zrovna takového člověka. Tupacu máme tě rádi! :) 10/10 ()

sator 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivý chlapec a ne tak rozhořčený jak by člověk logicky po zle prožitém dětství čekal.Zajímavý dokument z prostředí nám totálně vzdáleném. ()

Babba 

všechny recenze uživatele

Skveli dokument o 2 Pacovi od jeho narozeni a do jeho smrti jeho hlas provazi celym pribehem opravdu povedeny dokument. R.I.P Tupac Amaru Shakur ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Nemyslím si, že to co jsem dělal bylo zlé. Líbil se mi můj způsob života a moje mentalita byla částí mého vývoje od kluka k muži. Ale dospíváme, všichni dospíváme." ...Když se dívám na nějaký hudební dokument, neřeším o jaký hudební styl se právě jedná. Naopak mě baví ta rozmanitost a respektuji to, že každému se líbí něco jiného. Tupac Shakur = rebel s velkým R = co na srdci, to na jazyku = žádný svatoušek = provokatér = ale také talentovaný = inteligentní = vtipný = zajímavý kluk, který ač se dožil pouhých 25ti let, tak jeho život byl dle vyprávění dost pestrý. Upřímná zpověď bez příkras a to jí dělalo hodně zajímavou. ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Tupacův krátký život solidně zdokumentován. Bezesporu zajímavý člověk, jehož hudbu jsem opravdu intenzivně poslouchal a tento snímek mi připomněl příjemná léta :) R.I.P Makaveli ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Tupac bol kvalitný reper a kontroverzná osobnosť. Dokument však po technickej stránke je dosť neprehľadný a stavia iba na výpoviediach samotného Tupaca. Nehľadá možnosť pohľadu iných a ak áno je im venovaný iba minimálny priestor. Napriek tomu však forma odkazu a vysvetlení človeka čo je po smrti je strhujúca. ()

Reklama

Reklama