Reklama

Reklama

Návrat do Macon County

  • Česko Šílená jízda (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva nespoutaní mladíci, automobilový závodník Bo (debutující Nick Nolte) a jeho kamarád-mechanik Harley (Don Johnson), se ve svém žlutém, pěkně "nadupaném" a nade vše milovaném Chevroletu z roku 1957 vydávají na národní soutěž dragsterů v Kalifornii a jízdu si notně užívají. Cestou naloží pohlednou stopařku, nespoutanou servírku Junelle, která jim ovšem způsobí nečekané problémy a navíc mezi ní a Boem začne vznikat romantické pouto... A když Harley závod vyhraje, je poraženým týmem obviněn z podvodu a musí o cenu pro vítěze ještě bojovat. Navíc se oba kamarádi dostanou do konfliktu se zákonem a po krku jim jde místní uvědomělý policista, který chce oba mladistvé delikventy dostat za mříže. V tomto oblíbeném snímku režiséra a scénáristy Richarda Comptona rovněž zazní spousta skvělé dobové hudby od interpretů jako Fats Domino, Chuck Berry, Ricky Nelson nebo Gene Vincent. Kromě dramatické akce a romantických momentů nabízí film také oslnivou přehlídku parádně nablýskaných amerických korábů silnic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film nabízí dost ohraný téma - dva kamarádi na cestě a jedna trochu divná stopařka... Hodně to připomíná třeba Two-lane blacktop. Na celkym filmu mě tak nejvíc zaujaly ty káry (v hlavní roli Chevrolet Bel Air). 55% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

70 % Režie i scénář - Richard Compton. Nick Nolte v celkem slušném dramatu předvádí že i on dokáže vytřískat ze svého hereckého umění mnohem více, než předvedl v jiných snímcích. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Mladíci Nolte s Johnsonem si to frčí ve žlutém Chevy na závody, kam nedorazí, poznají divnou holku, nechají se okrást, honí je policajti a lokální burani. Až na to auto nebylo na filmu nic moc zajímavého. Možná fanatický seržant. ()

Reklama

Reklama