Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několikrát soudně trestaný bankovní lupič Daniel Lucas se po svém propuštění z vězení vypraví do banky, aby si tu uložil peníze, které si vydělal za mřížemi. Jenže stejnou banku si náhodou ve stejný čas vybere pro své první přepadení také amatérský lupič Ned Perry. Nemotora, který se v zoufalství rozhodl přepadnout banku a získat tak peníze potřebné k tomu, aby nepřišel o svou milovanou dcerku Meg. Nervózní a poněkud ztřeštěný lupič si samozřejmě vybere propuštěného recidivistu jako rukojmího při svém útěku z banky obklíčené policejními vozy. Není divu, že policie považuje za skutečného lupiče Lucase, který se jen pokouší o nový trik. Přes počáteční nevraživost se hrdina se svým nešikovným únoscem spřátelí, když je nucen se postarat nejen o něj, ale také jeho dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jenom o krapínek horší remake, hlavně proto, že Martin Short zkrátka není Pierre Richard. Jak ty to sakra Francisi jenom děláš? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francis Veber je extratřída,ale tentokrát prostě Nolte/Short není Richard/Depardieu . Humor je na slušné úrovni.Ale mezi origošem a remakem já v tomhle případě volím origoš. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake komedie 'Uprchlíci' kupodivu nedopadl jako naprosté fiasko, snad proto, že jej režíroval Francis Veber, autor původního filmu. A scéna, kdy je hlavní hrdina přestrojen za těhotnou ženu, mi v podání Martina Shorta připadá dokonce o něco legračnější než s Pierrem Richardem. Ale celkově je tahle verze přece jen slabší. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tedy - já marně hledám odpověď na otázku - proč vlastně vznikl tenhle film... (???) Žeby nedůvěra amerických distributorů ve francouzský originál? Či (nejspíš) pro laika nepochopitelné finanční tahy v rámci hollywoodského showbyznysu? Vlastně je to asi ojedinělý (?) jev v historii kinematografie, aby jeden režisér natočil dvakrát prakticky stejný film (navíc hned takhle za sebou) - s jinými herci a v jiných reáliích. Faktem ovšem je, že Nolte ani Short na své předobrazy nemají, byť netvrdím, že by tenhle film byl špatný či snad nějak příliš postrádal humor originálu. A tak snad lze tenhle film brát jako jakousi kuriozitu, jako na >dvojče< narozené o tři roky po svém starším bratrovi... :-) Na svého předchůdce však už z principu nemá... - - - P.S. Co však dělá sledování téhle taškařice nesnesitelným, je už tradičně naprosto debilní novoidní český dabing. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mudrovat na tím, proč tenhle snímek vznikl, je zbytečné. Ve Spojených státech tvoří evropský film naprosto nepodstatný podíl na televizním trhu a do kin neproniká téměř vůbec. Evropské filmy se promítají v síti biografů náročného diváka a pokud někdo tvrdí, že se víc vyzná v evropské kinematografii, je to znak snobství nebo těžkého intelektualismu. Americký divák je hodně sebestředný a chce vidět svoje hvězdy no a americký producent chce vydělat, takže se naprosto běžně vyrábí americké verze kvalitních evropských snímků. Většinou jde o druhořadý plagiát a nejinak je tomu v tomto případě. Nic na tom nemění fakt, že oba filmy spojuje tentýž režisér. Na Třech uprchlících se jasně projevuje, jak důležité je obsazení hlavních postav, schází taky zkrátka Depardieu a Richard, díky kterým originál dobře fungoval. Ti, kteří neznají původní film, můžou dát s přehledem 3*, ale já se neubránil zklamání. Celkový dojem: 40 %. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale proč se proboha točí na chlup stejný remake, když francouzský originál byl minimálně o stupeň lepší? Nabízí se jediná logická odpověď : "Hele ten francouzskej film vo tom blbým zloději, co mu ten druhej pomůže kvůli ňáký malý holce...to šlo na dračku...hele vono by z toho fakt šlo ještě něco vymáčknout. Člověče, jak se jmenovatel ten Francouz, co to točil?" ()

sud 

všechny recenze uživatele

Remaky kvalitních a známých filmů jsou většinou hluboko za originály. Výjimkou je tento případ. A to je nejspíš tím, že Francouzský originál i Americký remake natočil Francis Veber. Všechny vtipné situace jsou skvěle zvládnuty stejně jako v originále. Nick Nolte s Martinem Shortem se Gérardu Depardieu a Pierru Richardovi rovnat mohou. Sice málo, ale mohou. Pouze se vytratila dojemná linie originálu navzdory větší dynamičnosti remaku. Originál je originál, ale v tomto případě i remake je hodně povedený. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Proč po 3 letech natočí stejný režisér na chlup stejnou komedii jen s jinými herci? To mi hlava nebere... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zdařilý americký remake pod vedením skvělého francouzského režiséra, je tam znát neamerický pohled jednoho z autorů originálu. :-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jak jsem na tuhle komedii mohl zapomenout. Koukám na televizi, přepnu kanál, tenhle film začíná, tak to nechám chvíli běžet a říkám si, že to je docela sranda, tak to nechám a pak si uvědomím, že jsem to jako malý už vlastně viděl a postupně ho poznávám. Bylo fajn se zase podívat na něco, co je víc než dobrý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake francouzské komedie Uprchlíci nedosahuje kvalit originálu. Méně obvyklé je, aby si svoji americkou předělávku natočil stejný režisér, který se postaral i o originál. Předně Martin Short není Pierre Richard a Nick Nolte je přece jen Gérardu Depardieuovi o něco blíž v hereckých schopnostech, ale stejně to pořád není ono. Vše se jen otrocky kopíruje, žádný novátorský přístup se nekoná. Nevím, co Francise Vebera vedlo k tomu natočit naprosto stejný film, jen s jinými herci. Výsledek přesto není totožný, ale ani na odpis to není. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když já tam pořád viděl Kdepakdiého. ty jeho pohledy.. Ale Nolte je výborný a celkově je tahle ulítlá komedie stavějící na velmi nepravděpodobných náhodách, skoro stejně dobrá jako originál. Hodně se tu prolíná dojemnost a akcí, a filmová holčička je tu k sežrání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takřka doslovný přepis známé francouzské komedie "Uprchlíci" s Depardiuem a Richardem. Ale tato verze se mi přeci jen líbí o něco více. ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Idiota, co vymyslel remake, by měli pověsit za kule do průvanu. Remaky obecně bývají nevalné, ale co se podařilo těmhle tvůrcům, to bere dech. Chce se mi zvracet... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená osmdesátková záležitost ve stylu 48 hodin se skvělou hudbou Davida McHugha a příjemným hereckým obsazením. Drsňák v přeměně na měkotu Nick Nolte, ubožák přetrhdílo s jasnou vizí, jež nezná překážek Martin Short a kouzelná panenka s tvrdohlavostí sobě (dítěti) vlastní. I herci ve vedlejších rolích byli milou vzpomínkou na staré dobré zábavné akční komedie. A hlášky typu: "Tvoje prachy!" "Tvoje kalhoty a dělej nebo ti z nich udělám cedník" nejen že pořád fungují, ale patrně nikdy nezestárnou. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jako remake Kopyta... To bude asi tím, že se tenhle film opírá o režii Francise Vebera... Každopádně se ovšem jedná pouze o remake.... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se velmi dobře. Nejspíše i proto, že originální Uprchlíky jsem viděl hooodně dávno. Onen francouzský originál je však ještě více zábavnější i dojemnější, s lepší hereckou partičkou. ()

Reklama

Reklama