Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několikrát soudně trestaný bankovní lupič Daniel Lucas se po svém propuštění z vězení vypraví do banky, aby si tu uložil peníze, které si vydělal za mřížemi. Jenže stejnou banku si náhodou ve stejný čas vybere pro své první přepadení také amatérský lupič Ned Perry. Nemotora, který se v zoufalství rozhodl přepadnout banku a získat tak peníze potřebné k tomu, aby nepřišel o svou milovanou dcerku Meg. Nervózní a poněkud ztřeštěný lupič si samozřejmě vybere propuštěného recidivistu jako rukojmího při svém útěku z banky obklíčené policejními vozy. Není divu, že policie považuje za skutečného lupiče Lucase, který se jen pokouší o nový trik. Přes počáteční nevraživost se hrdina se svým nešikovným únoscem spřátelí, když je nucen se postarat nejen o něj, ale také jeho dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

MartinDrhlik odpad!

všechny recenze uživatele

Zrovna na to koukám, mám to puštěné jako kulisu. A hrozně mě to *ere, pardon! Asi bych musel být filmový znalec, abych pochopil, jaký smysl má točení kopií. Ten co si hraje na Pierra Richarda by zasloužil za svůj nesnesitelně protivný zjev spíš ránu, než potlesk. :-D Pardon, moc se omlouvám za hulvátský komentář, ale prostě to tak vidím. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, že Francis Veber si sám natočil film podle vlastního scénáře. Kdyby mu to natočil někdo jiný, čert ví, jak by to dopadlo (známe Ameriku). Scénář se do značné míry podobný původním Uprchlíkům. Některé dějové momenty původního filmu jsou vynechány (návštěva u opilého doktora, komisař u Lucase doma...), asi proto, aby byl příběh pro Američany stravitelnější, ale na druhou stranu tam není prakticky nic nového. Jednotlivé vtipné momenty jsou samozřejmě americky přehnané. Co se představitelů týče, Nolte je vzhledem i herectvím Depardieumu velice podobný. S Shortem už je to horší, ten na Richarda rozhodně nemá, šíleně přehrává a díky tomu ze sebe dělá skutečného debila. Ani ostatní postavy na tom nejsou o mnoho lépe. Ten přeslazený soundtrack tomu také moc nepomůže... Ale budu upřímný, čekal jsem to mnohem horší... 55% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Americký remake francouzského snímku 'Uprchlíci', který je jak přes kopírák a to doslova. Aby ne, když ho má na svědomí tvůrce originálu samotný Francis Veber. Je autorem i scénáře a neměl potřebu ho měnit. A tak se vše do puntíku opakuje. Jen se zaměnila Francie za Ameriku. Herecké kvality vycházejí jen z poloviny. Nick Nolte roli zvládl stejně dokonale jako Gerard Depardieu. Vlastně mezi nimi není žádný rozdíl. To se však nedá říci o Martinu Shortovi, který si střihl onu ztřeštěnost Piereho Richarda. Na něj bohužel nemá. V jeho způsobu komičnosti chybí taková ta jiskra, jakou u Richarda tak moc dobře známe. A navíc vše ještě pohřbívá hrozný dabing. České hlasy se k hercům absolutně nehodí. Američani se na tento filmový skvost dívají jinak, ale pro nás se to jeví jako zcela zbytečný film. Originál je prostě originál a to nikdo nenahradí, i kdyby zasáhli mocné síly. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Martin Short není Pierre Richard a Nick Nolte neni G. Depardieu, přesto Short kopíruje Richarda jako by si nacvičoval každou vteřinu dlouho a precizně. Občas ho v něm opravdu vidím, jen mi asi chybí ty kudrliny. Moc nechápu proč Veber dělal totéž dvakrát jen s jinými herci, ale ani mu to nezazlívám, jak tu někdo psal, jen o kousek (u mě o hvězdičku) horší než originál a originál je absolutní TOP takže je to pořád dost dobré. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný, ale naprosto zbytečný remake. Vše šlape stejně jako v původních "Uprchlících", ale musím souhlasit s tím, že Martin Short není Pierre Richard. Bohužel, řekl bych, že Francis Veber přepsal scénář do angličtiny, sehnal jiné herce a natočil film, který je naprosto a do puntíku stejný, jako originál. Na plné hodnocení to není, a Francis Veber může být rád, že za tento zbytečný remake dostal alespoň nadprůměr( i když, kdo neviděl originál, proto toho je to výborná komedie)!!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Francis Veber v autobiografii "Ať to zůstane mezi námi" vzpomíná, že o roli Daniela Lucase (Nick Nolte) měl zájem i Harrison Ford. Veber se s ním sešel, ale Ford později sám odstoupil. (D.Moore)

Reklama

Reklama